|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Zamknięty przez: Boltex 05-05-2013, 10:39 |
Hypercacher? |
Autor |
Wiadomość |
lukaszny
|
Wysłany: 24-01-2009, 17:40 Hypercacher?
|
|
|
Próbował ktoś to ustrojstwo do cachowania? Jest nawet instrukcja dla phpbb by przemo...
http://www.hypercacher.com/index_pl.html
Szukam jakiegoś rozwiązania, bowiem cechowanie spider-friendly w godzinach szczytu u mnie zaczyna nie dawać rady nawet na serwerze dedykowanym. Wywala losow błędyy, potrafi przyciąć się przy generowaniu strony nawet 20 sekund, żeby po przejściu na kolejną wrócić do standardowych, 0,05s. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Lukasamd [Usunięty]
|
Wysłany: 24-01-2009, 18:18
|
|
|
1. Hypercacher to shit - nic nie daje, próbowałem i zero różnicy.
2. Jak mas ustawiony cache w SF? Ustaw sobie na ręczne i w cronie daj 1 raz na dzień, np. o północy. |
|
|
|
|
lukaszny
|
Wysłany: 24-01-2009, 22:15
|
|
|
Dzięki za info.
Mam ustawione tak:
- aktualizacja cache - co 10 minut
- czytanie z cache - pamięć współdzielona
Zastanawia mnie jeszcze opcja: Twórz wirtualne katalogi dla tematów.
Co to w praktyce daje? Mam ustawione - tak.
Obciążenie w godzinach szczytu przekracza 120 osób online i wówczas pojawiają się przycięcia. Co ciekawe serwer nie wykazuje jakiegoś strasznego obciążenia. Za cechowanie od strony serwera odpowiada eaccelerator (przy forum radzi sobie lepiej niż ponoć stabilniejszy xcache).
Mogłbyś podać jak ma wyglądać wpis do crona w przypadku ręcznego cachowania? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!