|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: lui754 22-01-2012, 11:05 |
[Pytanie] kod avatara |
Autor |
Wiadomość |
Konfitury
|
Wysłany: 19-01-2009, 21:22 [Pytanie] kod avatara
|
|
|
Wiem, że avatar ze strony głównej można wyłączyć w pa, wiem też, który kod gdzie przenieść, by zmienić położenie avatara. Jednak chciałabym się dowiedzieć, gdzie zainstalowany jest ten 'mod', by móc w tym kodzie poszperać, ponieważ mam problem z ramką, której nie mogę usunąć, ponieważ w pliku, w którym być powinna, jej nie ma, po prostu nie istnieje.
Także moje pytanie, w którym pliku znajduje się kod, odpowiedzialny za działanie {MY_AVATAR_IMG}, bo musi być jakoś opisany, a nie mogę tego za cholerę znaleźć.
Byłabym wdzięczna za odpowiedź. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Gilu
|
Wysłany: 19-01-2009, 21:42
|
|
|
Od razu mówię, że nie siedzę w .php, może nie pomogę do konca ale chociaż naprowadzę na odpowiedni trop.
{MY_AVATAR_IMG} znajduje się chociażby w pliku includes/page_header.php
np.
Kod: | if ( $my_avatar_img )
{
$template->assign_block_vars('header.switch_page_avatar', array());
$template->assign_vars(array(
'MY_AVATAR_IMG' => $my_avatar_img,
'USERNAME' => $link_username)
);
} |
Ta zmienna $my_avatar_img jest tam jeszcze w kilku innych miejscach, ale ramki tam nie widzę |
|
|
|
|
Konfitury
|
Wysłany: 19-01-2009, 21:49
|
|
|
Gilu, dzięki Ci dobry człowieku!:)
Szukałam tego kodu już chyba z miesiąc, nie podejrzewałam, że może siedzieć w takim miejscu;x
|
|
|
|
|
Gilu
|
Wysłany: 19-01-2009, 21:50
|
|
|
Cała przyjemność po mojej stronie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!