Przesunięty przez: Matteo 09-11-2013, 09:30 |
Sidebar 2.0.2 |
Autor |
Wiadomość |
INIM
|
Wysłany: 02-01-2009, 14:57 Sidebar 2.0.2
|
|
|
Kod: | ################################################################################################
##
## MOD Title: Sidebar
## MOD Author: INIM
## MOD Description: Mod dodaje belkę z lewej strony forum
## na którą możemy wrzucić co tylko chcemy
## za pomocą HTML - a wszystko z widoku Panelu Admina ;)
## MOD Version: 2.0.2
##
## Installation Level: Easy
## Installation Time: 2-3 min
## Files To Edit: index.php
## admin/admin_board.php
## language/lang_polish/lang_admin_board.php
## templates/*styl*/admin/board_config_body_main_page.tpl
## templates/*styl*/index_body.tpl
##
################################################################################################
##
## Author Notes:
## Pamiętaj o backupie!
## Wielkie podziękowania dla Knofla za pomoc przy modyfikacji :)
##
################################################################################################
##
## MOD History: ##
##
## 2007.05.18 - Version 1.0
## - Wydanie wersji 1.0.
##
## 2007.09.16 - Version 2.0
## - Wydanie wersji 2.0 pozwalającej na edycję wyświetlanego kodu HTML
## oraz wyłączenie moda z widoku Panelu Admina.
##
## 2009.01.02 - Version 2.0.1
## - Optymalizacja kodu oraz usunięcie błędu występującego
## u niektórych użytkowników modyfikacji.
##
## 2012.11.30 - Version 2.0.2
## - Optymalizacja kodu oraz usunięcie drobnego błędu w kodzie HTML.
##
################################################################################################ |
Jeśli ktoś by chciał wrzucic sobie menu z wykorzystaniem ikonek z subSilver, to w załączniku daje dwie ikonki (SG -> Strona Główna, H -> Home) - podziękowania dla Govean'a . |
_________________ Serwis o harmonijce ustnej.
"Stadion Narodowy to zawsze będzie Śląski..." |
Ostatnio zmieniony przez INIM 23-09-2020, 22:24, w całości zmieniany 12 razy |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
treker
|
Wysłany: 02-01-2009, 16:01
|
|
|
Potwierdzam, działa.
Jak dla mnie brakowało instrukcji do update ze starej wersji, ale i tak poszło dobrze.
Jedyne czego nie zrozumiałem to przeznaczenia tych ikon, można prosić o wyjaśnienie? |
|
|
|
|
orszul4321
|
Wysłany: 02-01-2009, 17:13
|
|
|
Mam zainstalowane Sibebar 2.0 by INIM - co mam uaktualnić? Bo nie mam instrukcji do 2.0 i nie pamiętam co tam dodawałem... |
|
|
|
|
INIM
|
Wysłany: 02-01-2009, 19:31
|
|
|
treker napisał/a: | Jedyne czego nie zrozumiałem to przeznaczenia tych ikon, można prosić o wyjaśnienie? |
Widziałem, że ktoś robił sobie tam menu.
Cytat: | Szukaj
Profiil |
itd, więc załatwiłem dwie ikonki, 'strona główna' i 'home'.
orszul4321 napisał/a: | Mam zainstalowane Sibebar 2.0 by INIM - co mam uaktualnić? Bo nie mam instrukcji do 2.0 i nie pamiętam co tam dodawałem... |
Instrukcja aktualizacji w pierwszym poście. |
|
|
|
|
orszul4321
|
Wysłany: 02-01-2009, 21:29
|
|
|
ok, dzięki INIM |
|
|
|
|
Rain
|
Wysłany: 04-01-2009, 03:06
|
|
|
Wszystko extra fajnie ale poniższego kodu w plikach nie mam
Kod: | #-----[ OPEN ]------------------------------------------------------------------------------------
#
templates/*styl*/index_body.tpl
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------------------------------------------------
#
<!-- END switch_enable_board_msg_index -->
#
#-----[ AFTER, ADD ]-----------------------------------------------------------------------------
#
<!-- BEGIN sidebar_field -->
<table cellpadding="1" cellspacing="3" border="0" valign="top" width="100%">
<tr>
<td align="left" width="150" nowrap="nowrap">
<span class="gen">{sidebar_field.SIDEBAR}</span>
</td>
<td align="left" width="100%">
<!-- END sidebar_field -->
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------------------------------------------------
#
{SHOUTBOX_DISPLAY}
#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------------------------------------------
#
<!-- BEGIN sidebar_field -->
</td>
</tr>
</table>
<!-- END sidebar_field -->
|
|
|
|
|
|
MagicalFire
|
Wysłany: 04-01-2009, 11:11
|
|
|
Rain, poszukaj dobrze napewno jest
Rain napisał/a: | {SHOUTBOX_DISPLAY} |
no to na bank jest
na samym końcu pliku |
_________________ nie za takie Przemo walczyliśmy |
|
|
|
|
INIM
|
Wysłany: 04-01-2009, 11:53
|
|
|
Cytat: | Forum address: w budowie |
|
|
|
|
|
Rain
|
Wysłany: 05-01-2009, 01:43
|
|
|
MagicalFire napisał/a: | Rain, poszukaj dobrze napewno jest
Rain napisał/a: | {SHOUTBOX_DISPLAY} |
no to na bank jest
na samym końcu pliku |
Racja...nie wiem dlaczego ale plik na serwie nie zawierał nawet wpisu "<!-- END switch_enable_board_msg_index --> ".
Kiedy sprawdziłem oryginalny plik przechowywany w innym miejscu ze stylu wpisy były.
Tak czy inaczej dzięki.
INIM napisał/a: | Cytat: | Forum address: w budowie |
|
Bez urazy ale Twój post nie wnosi nic do tematu A forum mogę mieć dobrze na twardzielu co równoznaczne jest że także bym adresu nie podał.
Moim błędem było nie podanie stylu w jakim majstruje a nie adresu forum. Więc na przyszłość daj spokój z takimi odpowiedziami jak nie masz zamiaru pomóc I weź pod uwagę to że czasami nim się coś na necie postawi to się sprawdza na twardzielu |
|
|
|
|
They2
|
Wysłany: 05-01-2009, 10:24
|
|
|
Rain napisał/a: | INIM napisał/a: | Cytat: | Forum address: w budowie |
|
Bez urazy ale Twój post nie wnosi nic do tematu A forum mogę mieć dobrze na twardzielu co równoznaczne jest że także bym adresu nie podał.
Moim błędem było nie podanie stylu w jakim majstruje a nie adresu forum. Więc na przyszłość daj spokój z takimi odpowiedziami jak nie masz zamiaru pomóc I weź pod uwagę to że czasami nim się coś na necie postawi to się sprawdza na twardzielu |
Adres forum jest potrzebny po to aby autorzy modyfikacji beda mogli widziec co zle zrobiles na Twoim forum. Jak nie podajesz adresu to my nie jestesmy jasnowidzami i nie pomozemy Ci, bedziesz tak duzo narzekal o bledach. Post INIMA wnosi do tematu, bo to on jako autor modyfikacji Cie prosi o podanie adresu forum i powie jakie bledy, powie gdzie nie ma takiego w pliku i powie wszystko. Za taki Twoj post powinienes dostac warna.
I na przyszlosc zacznij przeczytac w: Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w F.A.Q. |
|
_________________ Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG. |
|
|
|
|
arcy
|
Wysłany: 05-01-2009, 12:53
|
|
|
Rain, Regulamin tego forum punkt 1 -
1. W profilu podaj pełny, realny adres forum - czyli taki, że po dopisaniu do niego "check_files.php" uzyskamy dostęp do Twojego Check files. (http://adresforum) Bez tego nie udzielamy pomocy.
Jeśli masz forum na dysku to wpisz localhost i sprawa załatwiona. Ale nie spodziewaj się wtedy, że ktoś udzieli Ci pomocy, skoro nawet nie może dostać się na forum, nie może sprawdzić check_files, w zasadzie nic nie może..
They2, nie używaj tabliczek. |
_________________ | Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser | |
|
|
|
|
Vix
|
Wysłany: 14-01-2009, 22:21
|
|
|
A zeby to sie wyswietlalo poza tabela forum, na tonadzie.(nie w tabeli forum) Tak jak sie wyswietla reklama wstawiajac ja w opcji 'z boku' i zeby ustawialo od samej gory strony bo teraz ustawia od srodka.. |
|
|
|
|
INIM
|
Wysłany: 15-01-2009, 00:09
|
|
|
Tzn. chcesz aby to wyglądało dokładnie jak PA > Reklama, ale z lewej strony? Oczywiście da się, ale to nie byłoby w żaden sposób związane z moją modyfikacją, wiec nawet nie mam zamiaru tutaj tego tłumaczyć. Załóż nowy temat, w odpowiednim dziale i zobaczymy co da sie zrobić. |
|
|
|
|
Vix
|
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
tomas997
|
Wysłany: 15-02-2009, 23:13
|
|
|
hej wam. Zainstalowalem tego moda, ale nic nie slychac, poprostu tabelka sie nie wyswietla, mial ktos podobn problem? |
|
|
|
|
|