phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
07-09-2008, 10:53
[Problem] Problem z tabelą pod shoutboxem
Autor Wiadomość
bolek i lolek
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2008, 03:39   [Problem] Problem z tabelą pod shoutboxem

Witam na moim forum zrobiłem sobie pod shoutboxem tabele z listą graczy na serwerze i zrobiłem tak by ona automatycznie się wydłużała w zależności od ilości graczy natomiast na forum mam trwale ustawioną wielkość
jak mogę ją zmienić ? Chodzi o to by forum automatycznie się wydłużało gdy moja tabela się wydłuża.

Kod z shoutbox_body.tpl

Kod:
<table width="100%" border="0">
 <tr>
 <td align="center"><big><big><b>Status serwera</b></big></big></td></tr><tr>
<td colspan="10" align="center" height="">
      <iframe src="http://195.116.186.111/hlstats.php?mode=live_stats&server=1" width="100%" height="760" marginwidth="0" marginheight="0" frameborder="0" hspace="0" vspace="0"></iframe> 
</td></tr></table>

Gadatliwa Kasia 

joli
Yollien +Styler

Wysłany: 07-09-2008, 10:53   

mayerboss napisał/a:
height="760"
automatycznie, mowisz?
ramka wbudowana bedzie miala zawsze te sama wysykosc, wiec forum sie nie wydluzy

bolek i lolek
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2008, 10:57   

Sorry ale to jest już ustawiony kod by ramka forum musiała się rozszerzyć, bo jak to skasuje, ramka forum (pod shoutboxem) jest mała, dla tej mojej pływającej wynosi ok 200 i nie chce się rozszerzyć gdy <iframe> się powiększa.

joli
Yollien +Styler

Wysłany: 07-09-2008, 11:07   

100% wstaw

bolek i lolek
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2008, 11:29   

Próbowałem to samo
Coś tą tabele trzyma z zewnątrz

xlesiu

Wysłany: 07-09-2008, 11:56   

Ale w tym pliku dalej jest 760

They2

Wysłany: 07-09-2008, 12:11   

sprobuj

Kod:
style="height: 100%;"

[ Dodano: 07-09-2008, 12:13 ]
ale nie ustawiles wysokosc w tabeli
Kod:
<td colspan="10" align="center" height="">

bolek i lolek
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2008, 12:25   

możecie sobie zobaczyć jak to wygląda
http://www.viera.i8p.eu/forum/index.php (na samym dole)
moj kod pliku
Kod:
<br />

<form name="post" action="{SHOUTBOX_URL}" method="POST" target="shout_iframe">

<table width="{SHOUTBOX_WIDTH}" height="100%" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" class="forumline" style="border-width: 1px;">
           <tr>
        <td class="catHead" align="center" height="25"><span class="cattitle"><a href="{SHOUTBOX_URL}" class="mainmenu" title="{L_ALL_MESSAGES}">ShoutBox</a></span></td>
    </tr>
    <tr>
        <td class="row1" align="center" valign="middle"><iframe style="border-width: 1px;" name="shout_iframe" src="{SHOUTBOX_URL}" width="{SHOUTBOX_WIDTH}" height="{SHOUTBOX_HEIGHT}"></iframe></td>
    </tr>
    <tr>
        <td class="row1" align="center" valign="bottom" nowrap="nowrap"><span class="gensmall">
        {L_GG_MES}: <input type="text" name="message" style="height:17px;font-size:9px;width:360px;" size="60" maxlength="{MAXLENGHT}" value="" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)">
        &nbsp;<input type="submit" name="submit_button" value="{L_SEND}" class="button" style="font-size:9px; height:17px;" onclick="this.form.submit(); post.message.value=''; return false;">
        &nbsp;<input type="submit" name="refresh" value="R" style="font-size:9px; height:17px; cursor: pointer" title="{L_REFRESH}" class="button" onclick="post.message.value=''; this.form.submit();" />
        <input type="hidden" name="mode" value="submit"></span>

</td>

</tr>
</table>
</form>
<br><br>
<table width="100%" height="100%" border="1">
 <tr>
 <td align="center"><big><big><b>Status serwera</b></big></big></td></tr><tr height="100%">
<td>
      <iframe src="http://195.116.186.111/~Viera/status3/hlstats.php?mode=live_stats&server=1" width="100%" height="100%" marginwidth="0" marginheight="0" frameborder="0" hspace="0" vspace="0"></iframe> 
</td></tr></table>

gaku

Wysłany: 07-09-2008, 18:16   

Żeby tabelką automatycznie się wydłużała musiałby plik być includowany, w samym html tego nie zrobisz, bo iframe zawsze będzie miał stały rozmiar: http://szablony.freeware.info.pl/style.html
Ostatnio zmieniony przez gaku 25-07-2014, 12:02, w całości zmieniany 1 raz  

Gadatliwa Kasia 

bolek i lolek
[Usunięty]

Wysłany: 09-09-2008, 16:49   

a mógłby ktoś mi coś takiego napisać i powiedzieć jak to zainstalowac?

Odpowiedz do tematu