|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 29-06-2009, 18:44 |
masowe skasowanie u?ytkowników |
Autor |
Wiadomość |
Rafal111
|
Wysłany: 29-07-2008, 12:52 masowe skasowanie użytkowników
|
|
|
Gdzie i jak to zrobic, przenioslem forum pod inny adres i serwer i robie na inny temat . przenosiny załatwiły sprawe instalacji modów ale teraz czyszczenie. fora zrobiłem bez problemu ale jak zrobic userów. Wchodze w masowe usuwanie i zaznaczam np tych co nie pisali od 2 dni a wychodzi mi brak i musze sie meczyc pojedynczo
Pomocy |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
MagicalFire
|
Wysłany: 29-07-2008, 13:38
|
|
|
usuń tabele z użytkownikami przez phpMyAdmina |
_________________ nie za takie Przemo walczyliśmy |
|
|
|
|
szresi
|
Wysłany: 29-07-2008, 13:42
|
|
|
MagicalFire, nie usuń tylko wyczyść tabelę
...
albo przez PA
SQL
Kod: | TRUNCATE TABLE phpbb_users |
ale oba sposoby są TYLKO na usunięcie WSZYSTKICH użytkowników forum. ( Jeśli chcesz masowo skasować tylko nieaktywnych przez ileś tam czasu to nie stosuj tego.. ) |
|
|
|
|
Rafal111
|
Wysłany: 29-07-2008, 13:53
|
|
|
ale admin musi zostac przeciez
a czemu tak żle działa to masowe kasowanie? |
|
|
|
|
Radek
|
Wysłany: 29-07-2008, 15:28
|
|
|
Rafal111, zawsze działa dobrze. Może nie umiesz z tego korzystać? Sprawdź, czy są userzy w takich kryteriach jak zaznaczasz.
Albo wykonaj zapytanie ( usunie ono WSZYSTKICH userów z bazy danych PRÓCZ ADMINA i jest NIEODWRACALNE chyba, że zrobisz BACKUP )
Kod: | TRUNCATE TABLE phpbb_users WHERE user_id > 2 |
|
|
|
|
|
Rafal111
|
Wysłany: 29-07-2008, 17:58
|
|
|
juz zrobilem pojedynczo
a userzy w kryteriach byli a pokazywalo brak |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
sleeva
|
Wysłany: 08-01-2010, 13:24
|
|
|
Przepraszam, że odkopuje stary temat, ale Masowe Kasowanie Użytkowników wcale nie działa dobrze zawsze. Osobiście mam dokładnie taki sam problem jak duża część ludzi korzystająca z tej <del>funkcjonalności</del> <ins>funkcji</ins>.
Mam postawione dwa różne fora i na jednym MKU działa, a na drugim sprawia wrażenie, jakby nie reagowało na wybór w formularzu i wybierało samo z siebie, a w większości przypadków nie wybierało w ogóle.
Nie mam pojęcia, czy to kwestia jakiś dodatkowych modułów, które instalowałem (bo fora nie są spójne pod tym względem), czy ustawień samego serwera. Nie mniej jednak, jedna z fajniejszych opcji nie sprawdza się, bo nie działa. |
_________________ Umysł jest jak spadochron. Nie działa jeśli nie jest otwarty. |
Ostatnio zmieniony przez Tavaro 08-01-2010, 15:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!