|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
linki do tematów [phpbb przemo][spiderfriendly] |
Autor |
Wiadomość |
sTmN
|
Wysłany: 09-07-2008, 12:50 linki do tematów [phpbb przemo][spiderfriendly]
|
|
|
Chciałem zrobić odsyłacze prosto do tematów z innej strony ale nie wiem jak je wyciągnąć. Pobrałem z bazy nazwy tematów, a jak przypisać im adresy? Forum ma linki jak w spider friendly. Bez spider friendly, bym pobrał jedynie z bazy odpowiedni rekord, a jak przypisać adresy z nazwami tematów? Mógłbym pogłówkować z modrewrite .htaccess i fragmentem kodu ze skryptu, ale może ktoś pomoże zaoszczędzić trochę czasu?
Pobierając nazwę tematu na stronie w odsyłaczu pokazuje się jedynie pierwszy jego wyraz. Jak dodać te myślniki i aby były wszystkie wyrazy?
Być może to jest proste, ale czasami najprostsze rzeczy mogą sprawić kłopot u amatora. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
warna
|
Wysłany: 09-07-2008, 13:05
|
|
|
Popatrz sobie jak to jest robione np. w viewforum.php (już bez zabawy z userem, nieprzeczytanymi etc.):
Kod: | $view_topic_url = append_sid("viewtopic.$phpEx?" . POST_TOPIC_URL . "=$topic_id"); |
Potrzebna Ci tylko zmienna $topic_id. |
|
|
|
|
sTmN
|
Wysłany: 09-07-2008, 14:48
|
|
|
Niestety Twój post mało mi pomógł ale dałem sobie już rade indywidualnie. Potrzebna mi była tylko funkcja preg_replace dzięki której zamieniłem spacje na myślnik. To nie było warte zakładania tego tematu, ale cóż... |
_________________ Free Web Tools |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!