|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: Matteo 09-11-2013, 09:28 |
Code no Guest |
Autor |
Wiadomość |
Knofel
|
Wysłany: 06-05-2008, 18:54 Code no Guest
|
|
|
Modyfikacja ukrywa zawartość tagu [ CODE ] przed goścmi:
Kod: | ###########################################
title: Code No Guests
version: 1.0
begin: Thursday, October 26th, 2006
copyright: (c) 2006 KnofeL
description: Modyfikacja ukrywa zawartość
tagu [ CODE ] dla gości
difficulty: easy
installation time: ~3min
########################################### |
|
_________________ Reklamuje swoje forum |
Ostatnio zmieniony przez lui754 19-01-2010, 18:53, w całości zmieniany 6 razy |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
RaFFuS
|
Wysłany: 06-05-2008, 19:08
|
|
|
Zainstalowałem, działa oczywiście, tylko "ś" nie ma, więc troszkę zmodyfikowałem lang Modzik spoko |
_________________ $a = Hello;
$b = World;
echo "$a $b !"; |
|
|
|
|
Knofel
|
Wysłany: 06-05-2008, 19:15
|
|
|
Poprawiłem, dzięki |
|
|
|
|
FOXIK
|
Wysłany: 07-05-2008, 16:53
|
|
|
Ale zawiera ten sam błąd co no.av.
Wystarczy ruszyć głową i w prosty sposób można podejrzeć zakodowana zawartość.
Na twoim forum, w temacie z demem tego moda znajduje się zdanie:
Cytat: | Żeby tego nie zobaczyć - musisz się wylogować |
A konta na twoim forum nie mam |
_________________ FOXIK |
|
|
|
|
Knofel
|
Wysłany: 07-05-2008, 17:56
|
|
|
FOXIK napisał/a: | Wystarczy ruszyć głową i w prosty sposób można podejrzeć zakodowana zawartość. |
Faktycznie. Poprawki naniesione, dzięki |
|
|
|
|
FOXIK
|
Wysłany: 07-05-2008, 22:51
|
|
|
Nie wiem co poprawiłeś, w każdym razie ja nadal bez problemu mogę podejrzeć co jest tam napisane |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 08-05-2008, 07:32
|
|
|
e tam. w wersji do druku dalej widac jak na dłoni... |
|
|
|
|
Knofel
|
Wysłany: 08-05-2008, 09:10
|
|
|
Cytat: | e tam. w wersji do druku dalej widac jak na dłoni... |
Poprawiłem i to Jak gdzieś jeszcze można to podejrzeż to prosze od informacje bo ja już pomysłów nie mam |
|
|
|
|
FOXIK
|
Wysłany: 08-05-2008, 17:02
|
|
|
Teraz jest ok.
[ Dodano: 08-05-2008, 23:42 ]
Sprawdź jeszcze to, czy gdy tematy z danego forum będą wyświetlać się w portalu, to czy w portalu ten mod będzie maskował zawartość tagów code.
Bo taki błąd jest w no.av ... |
|
|
|
|
szymel
|
Wysłany: 09-05-2008, 20:27
|
|
|
nie moge zlalesc linijki
Cytat: | $overlib_post_text = preg_replace("#\[url(.*?)\](.*?)\[\/url\]#si", "\\2", $overlib_post_text); |
w pliku includes/functions_add.php
Przy zainstalowanym BBCodeManager linijki te sa zmienione...
Moglby ktos cos na to poradzic? |
|
|
|
|
czarekfcb
|
Wysłany: 11-05-2008, 17:16
|
|
|
mam ten sam problem co szymel... Da rade jakoś zrobić żeby ten mod działał z bbcode managarem? bo bez tego to nie chce działać |
|
|
|
|
Knofel
|
Wysłany: 11-05-2008, 19:11
|
|
|
Nie mam zainstalowanego BBCode Managera, wlejcie tu kod całej funkcji overliba |
|
|
|
|
szymel
|
Wysłany: 11-05-2008, 19:19
|
|
|
Cytat: | function prepare_overlib_text($first_text, $last_text, $text_length = 250)
{
global $first_and_last_post, $count_orig_word, $orig_word, $replacement_word;
$first_text = preg_replace('#\[(mod|hide)(:[0-9a-z]+)*\](.*?)\[/(mod|hide)(:[0-9a-z]+)*\]#is', '', str_replace('\'', ''', $first_text));
$first_text = preg_replace("#\[/*((.(?<!\&\#39;)(?<!\]))*?)\]#is", '', $first_text);
$first_text = str_replace('<br />', '<br>', str_replace( array("\r", "\n"), array(" ", " "), htmlspecialchars(nl2br(strip_tags(str_replace("<br />", "\n", $first_text))))));
$first_text = ( strlen($first_text) > ($text_length + 10) ) ? ((strpos($first_text, ' ', $text_length)) ? substr($first_text, 0, strpos($first_text, ' ', $text_length)) : substr($first_text, 0, ($text_length + 10))) . ' [...]' : $first_text;
$last_text = preg_replace('#\[(mod|hide)(:[0-9a-z]+)*\](.*?)\[/(mod|hide)(:[0-9a-z]+)*\]#is', '', str_replace('\'', ''', $last_text));
$last_text = preg_replace("#\[/*((.(?<!\&\#39;)(?<!\[))*?)\]#is", '', $last_text);
$last_text = str_replace('<br />', '<br>', str_replace( array("\r", "\n"), array(" ", " "), htmlspecialchars(nl2br(strip_tags(str_replace("<br />", "\n", $last_text))))));
$last_text = ( strlen($last_text) > ($text_length + 10) ) ? ((strpos($last_text, ' ', $text_length)) ? substr($last_text, 0, strpos($last_text, ' ', $text_length)) : substr($last_text, 0, ($text_length + 10))) . ' [...]' : $last_text;
return array($first_text, (($first_and_last_post) ? $last_text : ''));
} |
tak wyglada fragment pliku includes/functions_add.php zmieniony przy instalacji BBCodeManager |
|
|
|
|
Knofel
|
Wysłany: 11-05-2008, 19:26
|
|
|
Po:
Kod: | $first_text = preg_replace('#\[(mod|hide)(:[0-9a-z]+)*\](.*?)\[/(mod|hide)(:[0-9a-z]+)*\]#is', '', str_replace('\'', ''', $first_text)); |
Dodać:
Kod: | $first_text = ( $userdata['user_id'] == ANONYMOUS ) ? preg_replace("#\[code(.*?)\](.*?)\[/code.(.*?)\]#si", "[ CODE ]", $first_text ) : $first_text; |
I po:
Kod: | $last_text = preg_replace('#\[(mod|hide)(:[0-9a-z]+)*\](.*?)\[/(mod|hide)(:[0-9a-z]+)*\]#is', '', str_replace('\'', ''', $last_text)); |
Dodać:
Kod: | $last_text = ( $userdata['user_id'] == ANONYMOUS ) ? preg_replace("#\[code(.*?)\](.*?)\[/code.(.*?)\]#si", "[ CODE ]", $last_text ) : $last_text; |
Powinno zadziałać |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
czarekfcb
|
Wysłany: 11-05-2008, 20:43
|
|
|
Nie działa
Jest tak jak wczesniej czyli np. tak:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować[/code:
Kod: | Kod
http://www.uploader.pl/?d=CADC12561 |
tak mi pisze Ten tekst jest nad ramką z linkiem i napisem Kod.
[ Dodano: 11-05-2008, 21:47 ]
Teraz zobaczyłem że był ten napis normalnie napisany (bez ramki) w jednej ramce gdzie powinno byc kodowanie,a ostatnia ramka KOD była normalnie odkryta. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!