|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Oficjalny podr?cznik do phpBB by Przemo 1.12.6 |
Autor |
Wiadomość |
arcy
|
Wysłany: 13-03-2008, 22:34 Oficjalny podręcznik do phpBB by Przemo 1.12.6
|
|
|
Niniejszym mam przyjemność zaprezentować Wam pierwsze wydanie oficjalnego podręcznika dla phpBB by Przemo 1.12.6
Podręcznik opisuje cały Panel Administracyjny, zawiera wytłumaczenie wszystkich opcji, nierzadko także z dodatkowymi wskazówkami. Zawiera także dział "Dodatki", w którym umieszczono kilka przydatnych FAQ.
Po ściągnięciu podręcznika na dysk może on posłużyć do szybkiego sprawdzenia do czego służy dana opcja w Panelu Administratora jak i do odnalezienia potrzebnego ustawienia.
Podręcznik bazuje na oryginalnej paczce phpBB by Przemo w wersji 1.12.6 ze stylem subSilver.
Nie opisuje opcji dostępnych po instalacji dodatkowych modyfikacji.
Zawiera 10 strony, wydany jest jako plik .pdf i waży ~2,75 MB
Autorami podręcznika jesteśmy My - Wasza wstrętna obsługa niniejszego forum :) Joli, chelloPL, Crack, pecador, Widmo, Gilu, Ignis i oczywiście Przemo, bez którego nic by nie było :) Całość zebrałem ja.
Specjalne podziękowania dla osób z grupy SupportTeam za wskazanie błędów i propozycje :]
Niniejszy podręcznik jest opublikowany na podstawie licencji CCPL 3.0 Polska | Uznanie autorstwa | Użycie niekomercyjne | Na tych samych warunkach.
Wolno: kopiować, rozpowszechniać, odtwarzać i wykonywać utwór, tworzyć utwory zależne
Na następujących warunkach: utwór należy oznaczyć w sposób określony przez Twórcę lub Licencjodawcę, nie wolno używać tego utworu do celów komercyjnych, jeśli zmienia się lub przekształca niniejszy utwór, lub tworzy inny na jego podstawie, można rozpowszechniać powstały w ten sposób nowy utwór tylko na podstawie takiej samej licencji. W celu ponownego użycia utworu lub rozpowszechniania utworu należy wyjaśnić innym warunki licencji, na której udostępnia się utwór. Jeśli zmienia się lub przekształca niniejszy utwór należy podać autorów oryginału. Każdy z tych warunków może zostać uchylony, jeśli uzyska się zezwolenie właściciela praw autorskich.
Pełen tekst licencji CCPL 3.0
Download --> Oficjalny Podręcznik Administratora dla phpBB by Przemo 1.12.6 Wydanie 1.2 Final [21-11-2009]
Mirrory: SkyDrive | DropBox | arcy.net
Włożyliśmy wiele trudu w to aby wydanie 1.2 było wolne od błędów. Ale nie jesteśmy nieomylni. Gdyby ktoś z was zauważył jakiś błąd bardzo proszę o zgłoszenie go tutaj - co jakiś czas podręcznik będzie poprawiany.
Serdecznie pozdrawiam i mam nadzieję, że się przyda ;)
P.S. Do kolejnych wersji phpBB by Przemo podręcznik też będzie ;) |
_________________ | Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser | |
Ostatnio zmieniony przez arcy 08-05-2010, 19:59, w całości zmieniany 29 razy |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Gilu
|
Wysłany: 13-03-2008, 22:39
|
|
|
Dzięki Kochani, kupa roboty. Miejmy nadzieje że przeczytają. :* |
|
|
|
|
Goroman
|
Wysłany: 13-03-2008, 22:43
|
|
|
przyda się
pewnie nawet wydrukuję sobie |
_________________ Instalacja for | Przenoszenie for
Aktualizacje for | Konwersja z innych systemów for (IPB, VB)
Łączenie for | Instalacja modyfikacji do phpBB |
|
|
|
|
werni
|
Wysłany: 13-03-2008, 22:49
|
|
|
tylko patrzeć a z tego zrobi się miesięcznik w błyszczącej okładce |
_________________ Nie potrafiłem nigdy powiedzieć kłamstwa, w które by ktokolwiek wątpił, ani prawdy, w którą by ktokolwiek uwierzył. |
|
|
|
|
arcy
|
|
|
|
|
GoD
|
Wysłany: 05-04-2008, 11:03
|
|
|
Male poprawki nie sa powodem do smutku! Super, ze ktos sie podjal tego dziela. Gratuluje i oferuje rowniez hosting na plik. Kontakt ze mna poprzez dostepne kanaly. Pozdrawiam |
_________________ http://plmmo.glt.pl - Polish Legion (Dark Orbit) |
|
|
|
|
arcy
|
|
|
|
|
Kary
|
Wysłany: 11-04-2008, 08:20
|
|
|
Fajnie byłoby też gdyby się znalazło wydanie z czymś takim jak który pliczek za co odpowiada taka architektura całego skryptu (co w którym pliku możemy zmodyfikować) ale mam też świadomość że to już troche bardziej czasochłonne choć znając Przema pewnie by to zrobił:) |
_________________ ^^ |
|
|
|
|
arcy
|
|
|
|
|
Rafik14
|
Wysłany: 13-04-2008, 05:39
|
|
|
Witam
Widzę że postaraliście się panowie Zobaczę, przeczytam i może się do wiem czegoś nowego
Świetna praca.
Pozdrawiam |
_________________ http://www.anemora.com/Rafir14/ |
|
|
|
|
arcy
|
|
|
|
|
przemeklew
|
Wysłany: 16-04-2008, 12:43
|
|
|
heh,
Dzięki chłopcy. Super robota
i Super poradnik. |
|
|
|
|
arcy
|
|
|
|
|
przemeklew
|
Wysłany: 16-04-2008, 12:51
|
|
|
Wiedziałem, że "spalę"
Coś kusiło mnie bym to dopisał, ale
No to w takim razie
Joli - specjalne podziękowania dla ciebie. Mam nadzieję, że się podoba:
[ Komentarz dodany przez: arcy: 16-04-2008, 13:54 ]
|
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Widmo
|
Wysłany: 16-04-2008, 13:58
|
|
|
łał...
[ Dodano: 16-04-2008, 14:58 ]
przemeklew, a nam byś flaszkę postawił... |
_________________ Potrzebujesz pomocy? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!