Przesunięty przez: joli 29-12-2007, 21:11 |
[Problem] Shotbox |
Autor |
Wiadomość |
qwerty001
|
Wysłany: 15-12-2007, 21:50
|
|
|
a jeśli on korzysta jeśli się nie myle z tego samego co komórki forum? |
_________________ Kto pomoże? Zła kolejność grup w legendzie |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 16-12-2007, 00:06
|
|
|
korzysta z css jak wszystko.
opis css jest w faq styli |
|
|
|
 |
Royal116

|
Wysłany: 16-12-2007, 15:40
|
|
|
to która to będzie linijka ??? |
_________________ Brak Podpisu ! |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 16-12-2007, 15:48
|
|
|
Royal116, nie wkurzaj mnie. Jest wyraznie napisane:
joli napisał/a: | .table0
{
background-color : #EFEFEF;
border-bottom-color : #dedede;
border-bottom-style : solid;
border-bottom-width : 1;
border-left-color : #fefefe;
border-left-style : solid;
border-left-width : 1px;
border-right-color : #dedede;
border-right-style : solid;
border-right-width : 1px;
border-top-color : #fefefe;
border-top-style : solid;
border-top-width : 1px;
color : #000000;
font-size : 10px;
}
Opis wyglądu shoutboxa |
|
|
|
|
 |
Royal116

|
Wysłany: 16-12-2007, 15:55
|
|
|
dziękuję ci :**** |
_________________ Brak Podpisu ! |
|
|
|
 |
B.I.G.
|
Wysłany: 02-04-2008, 15:37
|
|
|
przepraszam, ale ja czytając to próbowałem zrobić własnie to i mi nic nie wychodziło... Powpisywałem z miejsca nazwane "szerokoscobrazka", wysokoscobrazka i scieżke zmieniłem na taką, żeby mi pasowało, ale niestety nie działa mi to dalej...
Proszę jeśli możesz podaj mi taki kod co mam wsadzić do tego pliku, żeby było wszystko ok. Obrazek nazywa się "shoutbox_SB.jpg" i jest w folderze "images"... Styl jaki mam to bLock. Rozmiary obrazka to 630x130. Proszę o pomoc! |
|
|
|
 |
koziolek

|
Wysłany: 02-04-2008, 17:17
|
|
|
B.I.G., w pliku templates/bLock/shoutbox_view_body.tpl masz: Kod: | <body bgcolor="#000000" text="#A6A6A6" link="#FFB300" vlink="#FFB300" onload="window.scrollTo(0,99999);" style="style="background-image: url(templates/style/images/shoutbox_SB.jpeg); padding: 0px; margin: 0px;"> | zamień adres obrazka - przecież sam podałeś wszyskie dane Kod: | templates/bLock/images/shoutbox_SB.jpg |
i usuń jedno: bo nie potrzbene jes 2x |
_________________ #4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu |
|
|
|
 |
B.I.G.
|
Wysłany: 02-04-2008, 20:49
|
|
|
dalej nie działa... Zobacz: Tak wygląda mój SB (załącznik). A plik shoutbox_view_body.tpl tak:
Kod: | <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset={S_CONTENT_ENCODING}">
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css">
<title>ShoutBox</title>
<link rel="stylesheet" href="templates/bLock/{T_HEAD_STYLESHEET}" type="text/css">
</head>
<body bgcolor="#000000" text="#A6A6A6" link="#FFB300" vlink="#FFB300" onload="window.scrollTo(0,99999);" style="background-image: url(templates/style/images/shoutbox_SB.jpg); padding: 0px; margin: 0px;">
<!-- BEGIN shoutrow -->
<table cellpadding="2" cellspacing="0" border="0" class="table0" width="100%">
<tr>
<td class="{shoutrow.ROW_CLASS}" width="100%"><span class="gensmall" style="font-size:9px; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">{shoutrow.DELMSG} {shoutrow.EDITMSG} {shoutrow.DATE}</span><span class="gensmall"> {shoutrow.NAME}: {shoutrow.MSG}</span></td>
</tr>
</table>
<!-- END shoutrow -->
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
<!--
if (window.parent && window.parent.document && window.parent.document.post)
window.parent.document.post.message.value = '';
//-->
</script>
</body>
</html>
|
CO ŹLE? Może to wina tego obrazka więc go też wsadzam..
shoutbox_SB.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 90 raz(y) 72,3 KB |
bez tytułu.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 90 raz(y) 18,33 KB |
|
|
|
|
 |
koziolek

|
Wysłany: 02-04-2008, 21:05
|
|
|
B.I.G., próbuj zamienić: Kod: | <td class="{shoutrow.ROW_CLASS}" width="100%"> | na Kod: | <td class="{shoutrow.ROW_CLASS}" width="100%" style="background-color: transparent;"> |
[ Dodano: 02-04-2008, 21:08 ]
mówiłem popraw ścieżkę? a Ty dalej stwoje
Kod: | templates/style/images/shoutbox_SB.jpg | zamień na: Kod: | templates/bLock/images/shoutbox_SB.jpg |
[ Dodano: 02-04-2008, 21:09 ]
i jeszcze z tego co widze to rozszerzenie musi być DUŻYMI literami czyli: Kod: | templates/bLock/images/shoutbox_SB.JPG |
|
_________________ #4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
B.I.G.
|
Wysłany: 02-04-2008, 21:14
|
|
|
Dzięki! Jest Rzeczywiście chyba różnicę zrobiły te duże litery... No i zapomniałem zmienić "style" na "bLock" Dzięki wielkie
ale sory, że cię jeszcze gnębie, ale czy da się zmienić tło pod napisami? żeby był też jakiś obrazek w tle? |
|
|
|
 |
|