|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
pomoc przy php |
Autor |
Wiadomość |
B.I.G.
|
Wysłany: 01-04-2008, 09:21 pomoc przy php
|
|
|
przepraszam jeśli to piszę w złym dziale ale chodzi o to, że jestem całkowicie biały w php, a chciałbym znaleść plik w którym są zapisane hasła i go zedytować? Chcę zmienić swoje hasło, a nie pamiętam starego. Nawet jeśli jest inny sposób na to, ale i tak chce sie dowiedzieć za pomocą jakiego programu edytować pliki *.php i gdzie są zapisywane wszystkie hasła?
A co do php to mogę wiedziec jak on działa w ogóle? Czy działa ona na zasadzie HTML + jakieś skrypty java scriptu czy bardziej jak programowanie w C++? Bo znam podstawy i ciut więcej HTML i dosć sporo z C++. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
koziolek
|
Wysłany: 01-04-2008, 09:41
|
|
|
B.I.G. napisał/a: | przepraszam jeśli to piszę w złym dziale ale chodzi o to, że jestem całkowicie biały w php, a chciałbym znaleść plik w którym są zapisane hasła i go zedytować? Chcę zmienić swoje hasło, a nie pamiętam starego. | hasła są zapisanie w bazie danych MySQl żeby zmienić hasło musisz użyć np. phpMyAdmina i otworzyć tabelę phpbb_users i tam w wierszu ze swoim nickiem w kolumnie user_pass zmienić hasło. Hasło jest zakodowane w formacie md5 - możesz sobie je wygenerować na stronie: http://widmo.biz/?show=tools&id=md5
B.I.G. napisał/a: | Nawet jeśli jest inny sposób na to, ale i tak chce sie dowiedzieć za pomocą jakiego programu edytować pliki *.php | dowolnego edytora tekstu (po za Wordem ) czyli systemowy notatnik, Notepad++, EditPlus i inne
w HydeParku ostatnio jest taki temat więc sobie zobacz
B.I.G. napisał/a: | A co do php to mogę wiedziec jak on działa w ogóle? Czy działa ona na zasadzie HTML + jakieś skrypty java scriptu czy bardziej jak programowanie w C++? Bo znam podstawy i ciut więcej HTML i dosć sporo z C++. | wygląda jak C++ (bo też są if, else, switch i inne takie rzeczy) ale nie wymaga kompilatora to znaczy - wrzuczasz na serwer mający zainstalowane php i działa
nie wiem czy dobrze się wyraziłem |
_________________ #4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu |
|
|
|
|
B.I.G.
|
Wysłany: 01-04-2008, 09:50
|
|
|
dziki bardzo... Mam nadzieje, że sobie poradzę
[ Dodano: 01-04-2008, 11:30 ]
dzięki bardzo za pomoc, ale teraz mam pytanie. Czy masz może jakiegoś linka do miejsca gdzie mogę rozszyfrować md5? Bo to hasło co miałem w na tym forum mam wszędzie! I teraz praktycznie nie mogę nigdzie wejść. Nawet na mojego starego e-maila... A głupek byłem, że nie zapisałem sobie tego gdzies na kartce...
Do tego momentu co mi napisałeś wszystko zrobiłem i mam wszystko wypisane, ale nie moge rozszyfrować. Na tym forum moim nikogo nie ma praktycznie więc nikomu innemu hasła nie zabiorę - są użytkownicy zrobieni przeze mnie - na próbę.. Pomożesz? ;/ |
|
|
|
|
Centurion
|
Wysłany: 01-04-2008, 11:23
|
|
|
Cytat: | dzięki bardzo za pomoc, ale teraz mam pytanie. Czy masz może jakiegoś linka do miejsca gdzie mogę rozszyfrować md5? Bo to hasło co miałem w na tym forum mam wszędzie! I teraz praktycznie nie mogę nigdzie wejść. Nawet na mojego starego e-maila... A głupek byłem, że nie zapisałem sobie tego gdzies na kartce...
Do tego momentu co mi napisałeś wszystko zrobiłem i mam wszystko wypisane, ale nie moge rozszyfrować. Na tym forum moim nikogo nie ma praktycznie więc nikomu innemu hasła nie zabiorę - są użytkownicy zrobieni przeze mnie - na próbę.. Pomożesz? ;/ |
to jest algorytm jednostronny bez możliwości odszyfrowania, poza metodami typu porównywanie z gotowymi kluczami i brute force |
_________________ Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql |
|
|
|
|
B.I.G.
|
Wysłany: 01-04-2008, 11:28
|
|
|
wiem... ;/ widziałem to porównywanie z gotowymi kluczami, ale to badziwie jest... A o co chodzi z tym brute force?
Jeszcze słyszałem o sposobie Raining Table - czy coś takiego |
|
|
|
|
m1chu
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!