phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
22-01-2009, 18:21
[wielki problem] viewtopic.php przy plusminus
Autor Wiadomość
jarson15

Wysłany: 24-03-2008, 19:23   [wielki problem] viewtopic.php przy plusminus

Cytat:
#
#--[ FIND ]--
# full text: FROM " . POSTS_TABLE . " p, " . USERS_TABLE . " u, " . POSTS_TEXT_TABLE . " pt
#
POSTS_TABLE . " p,

No i tu mam problem. nie mogę tego znaleźć.Po tym jest komenda.
Kod:
#
#--[ IN-LINE FIND ]--
#
" . USERS_TABLE . " u

To gdy pomine tamten [find] i wezmę [in-line find] to wyszukuję mi taką komórkę:
Cytat:
LEFT JOIN " . USERS_TABLE . " u ON (u.user_id = p.poster_id)

No i niewiem co zrobić.A może mi to ktoś wyedytować a ja podeśle pliki.Męczę się już z tym 30min i nic.

Gadatliwa Kasia 

Gilu

Wysłany: 24-03-2008, 19:28   

jarson15, załącz instrukcję, albo obszerniejszy fragment. Poza tym jeśli się nie mylę modyfikację mają własne tematy.

jarson15

Wysłany: 24-03-2008, 19:29   

Cytat:
#
#--[ OPEN ]--
#
viewtopic.php

#
#--[ FIND ]--
# full text to find: $order_sql = (!$post_id) ? '' : "GROUP BY p.post_id, t.topic_id, t.topic_title, t.topic_status, t.topic_replies, t.topic_time, t.topic_type, t.topic_vote, t.topic_last_post_id, f.forum_name, f.forum_status, f.forum_id, f.auth_view, f.auth_read, f.auth_post, f.auth_reply, f.auth_edit, f.auth_delete, f.auth_sticky, f.auth_announce, f.auth_pollcreate, f.auth_vote, f.auth_attachments, f.auth_download, t.topic_attachment ORDER BY p.post_order, p.post_id ASC";
#

#
#--[ IN-LINE FIND ]--
#
t.topic_last_post_id,

#
#--[ IN-LINE AFTER, ADD ]--
#
t.topic_poster,

#
#--[ FIND ]--
# full text: $sql = "SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_parent" . $sgv . "u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject $ph_field
#

#
#--[ IN-LINE FIND ]--
#
u.user_allowsmile

#
#--[ IN-LINE AFTER, ADD ]--
#
, u.user_plusp, u.user_minusp, u.user_disallowed_write, b.ban_id

#
#--[ FIND ]--
# full text: FROM " . POSTS_TABLE . " p, " . USERS_TABLE . " u, " . POSTS_TEXT_TABLE . " pt
#
POSTS_TABLE . " p,

#
#--[ IN-LINE FIND ]--
#
" . USERS_TABLE . " u

#
#--[ AFTER, ADD ]--
#
LEFT JOIN " . BANLIST_TABLE . " b ON (u.user_id = b.ban_userid)

#
#--[ FIND ]--
#
'L_GOTO_PAGE' => $lang['Goto_page'],

#
#--[ AFTER, ADD ]--
#
'L_POST_PLUSP' => $lang['Plusminus_plusinfo'],
'L_POST_MINUSP' => $lang['Plusminus_minusinfo'],

#
#--[ FIND ]--
#
$user_sig_bbcode_uid = $postrow[$i]['user_sig_bbcode_uid'];

#
#--[ AFTER, ADD ]--
#
include($phpbb_root_path . 'plusminus.'.$phpEx);

#
#--[ FIND ]--
#
'DELETE' => $delpost,

#
#--[ AFTER, ADD ]--
#
'ADD_PLUS_POINT'=>$plus_point,
'ADD_MINUS_POINT'=>$minus_point,
c

#
#--[ FIND ]--
#
'U_POST_ID' => $postrow_post_id)
);

#
#--[ AFTER, ADD ]--
#
if ($postrow[$i]['post_plusp'])
{
$template->assign_block_vars('postrow.plusp',array());
}
if ($postrow[$i]['post_minusp'])
{
$template->assign_block_vars('postrow.minusp',array());
}

[ Dodano: 24-03-2008, 19:38 ]
Tam nie ma nigdzie viewtopic.php w tej modyfikacje tylko jest właśnie ten opis do wyedytowania.Próbuje i próbuje ale nic mi nie wychodzi ;(

Gilu

Wysłany: 24-03-2008, 19:39   

Nigdy tego nie modyfikowałem, nie korzystałem z tego hacka więc od razu mówię: nie testowane.
Wydaję mi się że jest błąd w instrukcji z tym ' In Line '
Znajdź:
Kod:
$sql = "SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_parent" . $sgv . "u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject $ph_field
    FROM " . POSTS_TABLE . " p
    $ph_table
    LEFT JOIN " . POSTS_TEXT_TABLE . " pt ON (pt.post_id = p.post_id)
    WHERE p.topic_id = $topic_id

Zmień na:
Kod:
$sql = "SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_parent" . $sgv . "u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject $ph_field
    FROM " . POSTS_TABLE . " p
    $ph_table
    LEFT JOIN " . POSTS_TEXT_TABLE . " pt ON (pt.post_id = p.post_id)
    LEFT JOIN " . BANLIST_TABLE . " b ON (u.user_id = b.ban_userid)
    WHERE p.topic_id = $topic_id

To jedyny fragment, który by mi pasował pod tą instrukcję.

jarson15

Wysłany: 24-03-2008, 20:14   

Wielkie dzięki to pomogło.A wiesz może co trzeba zrobić aby było "autor postu otrzymał ostrzeżenie" i "autor postu otrzymał pochwałę" gdy kliknę na plus lub minus i jak zrobić to że pod avatarem jest ostrzeżeń 1/3 pochwał np.5 i odsyłacze do tego.Ostrzeżenia czerwone,pochwały zielone. O to screeny o co mi chodzi:

Pozdro

[ Dodano: 24-03-2008, 22:27 ]
I do tego jeszcze aby moderator miał te opcję co administrator czyli usuń punkt,banuj,zakaż pisać.

Odpowiedz do tematu