phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przenoszenie forum chmod
Autor Wiadomość
przemeklew

Wysłany: 22-03-2008, 23:24   

Cytat:
tej, którą miałeś na dysku przed wrzuceniem na serwer.

ja nie wrzucalem na serwer tylko od razu przez Myadmina (czyli musze tam w bazie coś zmieniać)- trudne...

Kod:
11. Edytujesz zrzut bazy danych, szukasz w danych tablei phpbb_config adresu starego serwera i zmieniasz na nowy adres lub wykonaj zapytania:
Kod:
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'ADRES SERWERA' WHERE `config_name` = 'server_name' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = '/ŚCIEŻKA DO FORUM/' WHERE `config_name` = 'script_path' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'ADRES SERWERA' WHERE `config_name` = 'cookie_domain' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'NAZWA COOKIE' WHERE `config_name` = 'cookie_name' LIMIT 1;

a to - to mogę jużprzez ftp i też bedzie dzialac zamiast tamtego?

Gadatliwa Kasia 

Radek

Wysłany: 22-03-2008, 23:25   

Dobra, inaczej. Masz już wgraną bazę? Skoro tak, wbijasz do phpmyadmin i wykonujesz zapytania:
Kod:

UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'ADRES SERWERA' WHERE `config_name` = 'server_name' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = '/ŚCIEŻKA DO FORUM/' WHERE `config_name` = 'script_path' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'ADRES SERWERA' WHERE `config_name` = 'cookie_domain' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'NAZWA COOKIE' WHERE `config_name` = 'cookie_name' LIMIT 1;

po tym opróżniasz zawartośc katalogu /cache/ na ftp.

przemeklew

Wysłany: 22-03-2008, 23:27   

RuseK napisał/a:
Dobra, inaczej. Masz już wgraną bazę?

tak mam

RuseK napisał/a:
wbijasz do phpmyadmin i wykonujesz zapytania:

heh, tylko jak, w ktorym miejscu, jestem kurczaczek zielony.

Radek

Wysłany: 22-03-2008, 23:31   

http://www.przemo.org/php...pic.php?t=10458
Poczytaj jak obsługiwać phpmyadmin :roll:

przemeklew

Wysłany: 22-03-2008, 23:44   

Dzieki, przeczytane

Kod:

czyli w tabeli phpbb_config klikam SQL i daje te zapytania i wykonaj tylko
jak zmienic te zapytania tam gdzie adres serwera mam podac adres serwera mojego i co jeszcze?

Gilu

Wysłany: 23-03-2008, 00:02   

przemeklew, tak musisz te dane pozmieniać. Jak nie wiesz na jakie to najlepiej teraz odpal DumpLoadera ---> Konfiguruj Forum i tam powpisuj, będzie Ci łatwiej tym bardziej że on sam proponuje jakie wartości wpisać.

Gadatliwa Kasia 

przemeklew

Wysłany: 23-03-2008, 00:09   

Bo wlączeniu http://engielski.cal.pl/dbloader/dbloader.php mam

Kod:
phpBB DumpLoader 1.0
Początek | Edytuj config.php
Niepoprawny plik config.php
Plik config.php ma zbyt mały rozmiar by mógł zostać uznany za poprawny. Aby kontynuować pracę ze skryptem musisz go poprawić.

phpBB DumpLoader 1.0   wyłączony
Skrypt ten ma na celu ułatwienie wczytywania kopii bazy danych MySQL dla forum phpBB modiefied by Przemo (teoretycznie powinien też działać ze zwykłym phpBB). Obsługiwane formaty plików to: "czysty" .sql, .gz i .bz2 (dwa ostatnie zależnie od serwera).

Aby wgrać tabele do bazy danych, upewnij się że masz poprawny plik config.php i skopiuj na serwer do katalogu z tym skryptem plik z kopią bazy. Jeśli dopiero zamierzasz utworzyć taką kopię, najlepiej zrób to za pomocą phpMyAdmina (dostępny na większości serwerów).

Uwaga - staraj się unikać wczytywania plików spakowanych Bzipem za pomocą wolnego algorytmu - z nieznanych mi przyczyn skrypt ma tendencję do zapętlania się przy odczycie plików bz2 z użyciem tej metody.

config.php
istnieje Ok
prawdopodobnie pusty (mały rozmiar) Błąd

baza danych
nie nawiązano połączenia Błąd

serwer
obsługa gzip (.gz) Ok
obsługa » Bzip2 (.bz2) Błąd

W celu zwiększenia bezpieczeństwa działania skrypt sprawdza twój adres IP. Aby uaktywnić skrypt wyedytuj plik dbloader.php i zmień go według poniższego schematu.

Teraz początek pliku /dbloader/dbloader.php wygląda tak:
<?php
// twój adres IP
$twoje_ip = 'TU WPISZ SWOJE IP';
...

Jeśli skrypt jest wyłączony, i chcesz rozpocząć na nim pracę, zmień go tak:
<?php
// twój adres IP
$twoje_ip = 'xx.xx.xxx.xxx'; // zmień tu
...
UWAGA! Po zakończeniu pracy DumpLoadera KONIECZNIE wyłącz skrypt (ustaw $twoje_ip na 'DISABLED')

Odpowiedz do tematu