|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
przejście na przemo |
Autor |
Wiadomość |
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 09-03-2008, 14:32
|
|
|
luki1528, gadasz jak potluczony
po co robisz do 1.7????????????????????????
Gdziety masz to napisane???????????????
Cytat: | Zamiany oryginalnego phpBB 2.0.x do mojej wersji
Jest możliwość uaktualnienia swojego forum phpBB 2.0.x do mojej wersji 1.12.6 nie tracąc przy tym żadnych danych, z możliwością późniejszego odinstalowania mojej modyfikacji (czytaj niżej)
WAŻNE - Zrób kopię bazy danych (możesz to zrobić w panelu admina "Kopia zapasowa" lub w phpmyadminie "Export" (Struktura i dane)) oraz plików forum, przed przystąpieniem do niżej opisanych czynności.
Proces ten składa się z dwoch etapów:
1. - UPDATE BAZY SQL
Pierwszy krok to zamiana bazy danych. Należy wgrać do głównego katalogu forum katalog: scripts/update.php z katalogu mojego pakietu, po czym będąc zalogowanym jako admin, wpisać w przeglądarce: http://adres.naszego_forum.pl/scripts/update.php na ekranie pojawi się instrukcja uaktualnienia bazy.
2. - UPDATE PLIKÓW FORUM
Wgranie do katalogu forum wszystkich plików z katalogu mojej modyfikacji
UWAGA - oprócz pliku config.php ten plik ma zostać stary!!!
Przed zamianą plików, koniecznie zmień domyślny styl forum na subSilver oraz w swoim profilu. Może być też inny styl, który jest do ściągnięcia na mojej stronie. Jeśli użytkownicy używają innego stylu niż dostępne na mojej stronie i jeżeli takich używasz, niestety będziesz musiał z nich zrezygnować, lub przerobić je do mojej wersji. Dodatkowo po instalacji musisz wykonać zapytanie SQL poprzez phpMyAdmina, lub poprzez phpBBMyAdmina w panelu admina:
UPDATE phpbb_users SET user_style = 1;
Jeżeli masz inny prefix tabel niż phpbb_ zamień go w tym zapytaniu.
Zostaną wyświetlone instrukcje które nie zostały wykonane, zarówno w aktualizacji z oryginalnego phpBB jak i aktualizacji z niższej wersji phpBB by Przemo wiele z tych instrukcji nie zostanie wykonanych gdyż jest to uniwersalny aktualizator. |
kup sobie okulary, albo wróć do 1 klasy podstawówki, tam dzieci potrafia czytac. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
kiperek
|
Wysłany: 09-03-2008, 22:58
|
|
|
Ok tu było coś ale już sobie poradziłem |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!