Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 20:58 |
Rangi jako .JPG |
Autor |
Wiadomość |
**PrZeMo**
|
Wysłany: 13-08-2004, 21:58 Rangi jako .JPG
|
|
|
Witam.
Co zrobic zeby rangi które (chodzi mi o to co jest na stronie www.forumimages.com, jakies gwazdki, kóżka, kwadraciki pod nickiem) mogębyc w formacie .JPG. Gdy tak zrobilem w PA wogóle sie nie pokazaly. Moze byc tylko .GIF. Czy da sie cos zmieinc zeby mozna bylo dac .JPG bo jest ??dnijesza jakosc. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
vegetagt
|
Wysłany: 13-08-2004, 22:05
|
|
|
a nie można poprostu zmienić rozszerzenia ręcznie? obrazek wtedy będzie żadny i będzie miał rozszerzenie .GIF |
_________________ JA NAPRAWDE NIE UDZIELAM POMOCY NA GG/PW I NIE ODPOWIADAM NA PYTANIA!
Ja pomogłem, Pan pomógł. Kto pomógł? Ci państwo |
|
|
|
|
They
|
Wysłany: 13-08-2004, 22:06
|
|
|
niestety nie ma jpg, tylko gif...
jeśli wybierzesz żadniejszy jakoś? to trzeba zrobić w photoshopie i ustawiasz w opcji na "web", to ci daje żadniejszy w GIFie |
|
|
|
|
Adacho
|
Wysłany: 26-09-2004, 19:57
|
|
|
Jeżeli masz tylko JPG możesz je przerobić jakimś programem graficznym na gify
nie wiem czy to zmeni jakoś? obrazka ale całkiem przydatna rzecz
ja do zmiany jpg na gif i odwrotnie uzywam ACDSee
najprostrzy i ??two dostepny programik |
_________________ Everything That Has A Begining Has An End |
|
|
|
|
vegetagt
|
Wysłany: 26-09-2004, 21:13
|
|
|
raczej wtedy na jakości obrazek straci
zróbta jak w moim poście który jest 2 |
_________________ JA NAPRAWDE NIE UDZIELAM POMOCY NA GG/PW I NIE ODPOWIADAM NA PYTANIA!
Ja pomogłem, Pan pomógł. Kto pomógł? Ci państwo |
|
|
|
|
kowalcook
|
Wysłany: 27-09-2004, 23:05
|
|
|
nie koniecznie wcale nie musi straci? na jakości wystarczy to odpowiednio zrobić i zastosować odpowiednio bitow? jakoś? kolorów
a 16000000 barw w zupełności wystarczy |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 28-09-2004, 15:37
|
|
|
JPEG jest formatem kompresji stratnej, czyli zawsze się traci na zapisie. Nie ma tu znaczenia przestrze? barwna ani jakoś? ustawiona w programie graficznym.
Jak ktoś mi nie wierzy, niech zapisze jaki? plik jako bmp i jpg, a następnie otworzy ten jpg i zapisze go także jako bmp. Jak sama nazwa mówi, bmp to mapa bitów, czyli obydwa pliki po zapisaniu powinny byc identyczne (zakładaj?c, że jpeg nie stosuje kompresji stratnej). |
_________________ [ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
|
|
|
|
|
|