|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
wgrywanie tematów |
Autor |
Wiadomość |
Crok
|
Wysłany: 11-02-2008, 18:30 wgrywanie tematów
|
|
|
Prosze o pomoc mam tabele z gotowymi tematami w pliku textowym (marki samochodow)
nie chce tworzyc recznie tych tematow tylko chcialbym przez zapytanie sql
co musze zrobic aby utworzyc masowo te tematy z pliku tekstowego
albo prosz o podpowiedz jak utworzyc dowolny temat sql |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
koziolek

|
Wysłany: 11-02-2008, 19:27
|
|
|
i myślisz że kopiowanie zapytań sql Ci szybciej pójdzie?
w tym miejscu miałem Ci podać zapytania SQL ale to sie okazało zbyt skomplikowane i mie sie nie chce |
_________________ #4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu |
|
|
|
 |
Crok
|
Wysłany: 12-02-2008, 14:12
|
|
|
koziolek napisał/a: | i myślisz że kopiowanie zapytań sql Ci szybciej pójdzie?
w tym miejscu miałem Ci podać zapytania SQL ale to sie okazało zbyt skomplikowane i mie sie nie chce |
stary, generujesz sobie ilosc postow czy o co Ci chodzi ? |
|
|
|
 |
koziolek

|
Wysłany: 12-02-2008, 14:28
|
|
|
chciałem Ci dać te zapytania ale musiał byś:
wykonać zapytania do 3 tabel,
i jeszcze podać jakieś bbcode_uid (które nie wiem z kąd wziąźć),
podawać czas w formacie UNIX (czyli np. 1202822479),
po wykonaniu zapytaniq SQL do tabeli z tematami musiał byś sobie odczytać ID nowego tematu,
a dopiero potem wykonać zapytanie SQL do tabeli z postami (w którym będzie ID tematu)
potem jeszcze odczytać z tabeli z postami ID nowego posta (postu?)
dopiero na samym końcu wykonać zapytanie SQL do tabeli z treścią postów (w którym będzie ID postu)
i czy to naprawde będzie szybsze i prostsze? |
_________________ #4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu |
|
|
|
 |
warna

|
Wysłany: 12-02-2008, 14:31
|
|
|
Crok, ale koziołek ma rację. Więcej zachodu z pisaniem samych zapytań. Naprawdę szybciej będzie, jeśli skorzystasz z normalnego dodawania tematów.
Jeśli nadal się upierasz przy swoim, to otwórz sobie /includes/functions_post.php, znajdź funkcję submit_post i znajdź treść zapytań, które Cię zadowolą
Nie podałeś konkstrukcji tego Twojego pliku tekstowego, więc nawet nie mamy Ci jak pomóc. Oczywiście uwzględniając fakt, że komuś będzie się to chciało robić za ciebie.
Pozdrawiam.
edit: o, koziołek świetnie to ujął |
|
|
|
 |
Crok
|
Wysłany: 12-02-2008, 17:31
|
|
|
dziekuje chociaz za to ....ja poprostu ucze sie tego powoli i nie wiem jeszcze gdzie szukac instrukcji w plikach wiec pytam .... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!