phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[opinie] subtech.pl
Autor Wiadomość
Lukasamd
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2007, 11:53   [opinie] subtech.pl

Witam,

czy mógłby ktoś się wypowiedzieć o tej firmie hostingowej? Oferta wydaje się ładna a poza tym poprzez allegro oferują ceny o połowę niższe, niestety nie wiem jak wygląda ten hosting w praktyce i dlatego pytam o zdanie :)

Najlepiej aby wypowiedziały się osoby które mają na ich serwerach fora oraz strony, jak to chodzi?

www.subtech.pl
www.bdsystems.pl

Gadatliwa Kasia 

filipdab

Wysłany: 18-06-2007, 13:04   

jak oferują przez allegro to odpowiedz jest jasna. szukaj innej firmy.

Lukasamd
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2007, 13:39   

Shou.pl też oferowało się na allegro i okazał się całkiem niezłym hostingiem, szukam opinii osób które korzystają z subtech a nie domysłów ;)

kadd_f

Wysłany: 12-08-2007, 00:40   

Cytat:
jak oferują przez allegro to odpowiedz jest jasna. szukaj innej firmy.

allegro jest dodatkowo można normalnie zakupić na stronie głównej firmy.

Ja mam forum na subtech.pl
i narazie nie mam powodu do nazekań szybkie serwery
nielimitowana ilość baz danych
kont ftp i wiele innych
cpanel w wersji X (10) w polskiej po polsku

http://www.mcommunity.subtech.pl <sami zobaczcie jak działa

maxiowaty

Wysłany: 02-09-2007, 19:52   

a ja mam takie pytanie odnosnie tego servera.. poniewaz wyskakuje mi błąd przy instalacji, ktory wczesniej nie występował..
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.

Natomiast widzę, że inne fora na tym servie działają normalnie...

[ Dodano: 02-09-2007, 20:32 ]
Wczoraj zainstalowałem forum i było wszystko OK, a pod wieczór kolega nie mógł się zalogować, bo jakiś błąd SQL wyskakiwał.. Wykasowałem wszystko i jeszcze raz wgralem, ale wlasnie ten komunikat wyskakiwał.. Czym to moze byc spowodowane skoro inni nie mają tego problemu?Bo wiem, ze jak takie cos jest.. to zazwyczaj wszyscy użytkownicy servera mają taki problem -_-

potter125

Wysłany: 02-09-2007, 21:50   

maxiowaty napisał/a:
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.

Prawdopodobie , wpisałes złego użytkownika baz danych , lub hasło . I nie może sie połączyć z bazą

jestemradek

Wysłany: 07-09-2007, 18:39   

ja mam na subtechu hosting i nie narzekam ! :)

kadd_f

Wysłany: 12-10-2007, 18:03   

Mimo żę wcześniej napisałem że OK to teraz stanowczo odradzam

kompletne dno od przeszło tygodnia jak będe miał trochę więcej kasy wykupie lepszy !!!

rafallski

Wysłany: 25-10-2007, 22:13   

Ja korzystam z hostingu subtech zakupionego przez allegro. Jak dotychczas (a mam go już chyba z 4 miesiące) nei było żadnych problemów. Trochę się motałem przy instalacji forum, też miałem critical error z data base, jednak jak się okazało coś tam źle skonfigurowałem - jestem amatorem w tej kwestii :) Mimo tego admini subtech mieli do mnie cierpliwość i pomogli w postawieniu mojego Forum.
Wydaje mi się że w tej cenie serwer jest ok, nigdy nie miałem problemu z wejściem na niego.
Pozdrawiam

piotreksul

Wysłany: 12-01-2008, 23:13   

Ja zakupiłem u nich hosting prze allegro jakis rok temu 500MB 60GB no i na poczatku bylo wszytko nawet dobrze oprocz tego ze mieli tylko jeden serwer dns ale przezylem z tym pozniej zaczelo sie troche z górki bo prawdopodbnie przybywalo kont na serwerze i transfery robily sie straszne. Pojawiły sie trudności w polaczeniu przez FTP a transfery max kilka kilo to byla norma.
Jedyne co mi sie tam podoba(w porownaniu do np. home.pl) to to ze prawie ne ma zadnych ograniczen w myqsl domenach ftp-ach itp. i wszystko jest dostepne z dobrze rozbudowanego cPanela

Dzis probowalem wyslac na ten serwer kilka plikow to myslalem ze mnie cos trafi:(
ogólnie jak naraieodradzam i na dodatek ten sprytny chwyt - podniesienie cen na powyzej 100zł za 1gb..........

n1k3r

Wysłany: 12-01-2008, 23:23   

@piotreksul porównywanie oferty subtech.pl do oferty home.pl jest lekko mówiąc niepoważne.

PS. subtech (cały hosting) był kiedyś wystawiony na sprzedaż na allegro ale do sprzedaży nie doszło.

piotreksul

Wysłany: 13-01-2008, 01:13   

n1k3r napisał/a:
@piotreksul porównywanie oferty subtech.pl do oferty home.pl jest lekko mówiąc niepoważne.

ja porownywalem do home.pl tylko panele administracyjne i to porownanie z duza przewaga wygrywa subtech.pl mimo ze cena jest 10x nizsza

a jako kolejny minus dodam ze serwery subtechu leza gdzies w usa bodajze w texasie co daje smieszne pingi:(

Gadatliwa Kasia 

illitum

Wysłany: 13-01-2008, 19:06   

powiem tak,

moje forum zablokowali przy 500 użytkownikach

druga sprawa słaby upload i download 30 kB/s download 17kB/s upload

serwer muli i ciągłe narzekanie administratorów, to ich uptime

http://www.siteuptime.com/stat.php?UserId=61588

wtyd i kiła, podobno zmienił się im dostawca na agnat.eu ach i jeszcze jedno, serwer jest gdzieś umiejscowiony w kanadzie,

Odpowiedz do tematu