|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
SQL Error : 1030 |
Autor |
Wiadomość |
pOiSE_
|
Wysłany: 11-01-2008, 16:48 SQL Error : 1030
|
|
|
Witam,
Szukałem po całym forum, ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Jeśli jednak coś przeoczyłem, najmocniej przepraszam i proszę o skasowanie tematu
Podczas próby wejścia w jeden, konkretny dział na forum wyskakuje mi taki błąd:
Cytat: |
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Unable to save result set in /srv/www/vhosts/4thrp.org/httpdocs/forum/db/mysql4.php on line 127
|
Oraz:
Cytat: |
Could not obtain topic information
DEBUG MODE
SQL Error : 1030 Got error 134 from storage engine
SELECT t.*, u.username, u.user_id, u.user_level, u.user_jr, u2.username as user2, u2.user_id as id2, u2.user_level as user_level2, u2.user_jr as user_jr2, p.post_username, p.post_approve, p2.post_approve as post_approve2, p2.post_username AS post_username2, p2.post_time , pt.post_text, pt2.post_text as last_post_text FROM (phpbb_topics t, phpbb_users u, phpbb_posts p , phpbb_posts_text pt, phpbb_posts_text pt2, phpbb_posts p2, phpbb_users u2) LEFT JOIN phpbb_topics_ignore i ON (i.topic_id = t.topic_id AND i.user_id = 2) WHERE t.forum_id = 9 AND i.topic_id IS NULL AND t.topic_poster = u.user_id AND p.post_id = t.topic_first_post_id AND p2.post_id = t.topic_last_post_id AND u2.user_id = p2.poster_id AND pt.post_id = t.topic_first_post_id AND pt2.post_id = t.topic_last_post_id AND t.topic_type <> 2 AND t.topic_type <> 3 ORDER BY t.topic_type DESC, t.topic_last_post_id DESC LIMIT 0, 15
Line : 484
File : viewforum.php
|
Dodam, że tabela phpbb_topics została niedawno naprawiana, ponieważ forum nie wyświetlało niczego
Mógłbym prosić o jakąkolwiek pomoc? Z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Centurion

|
Wysłany: 11-01-2008, 17:11
|
|
|
wejdz do phpmyadmina i napraw wszystkie tabele nie tylko topics, na dole klikasz zaznacz wszystkie a potem wybierasz z menu Napraw |
_________________ Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql |
|
|
|
 |
pOiSE_
|
Wysłany: 11-01-2008, 23:41
|
|
|
Pomogło. Dziękuję bardzo (kliknąłem "pomógł" ).
Temat do zamknięcia. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!