|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 26-01-2009, 15:38 |
[PROPOZYCJA] Ostatnie tematy na innej stronie www |
Autor |
Wiadomość |
mreaktor
|
Wysłany: 08-12-2007, 14:12 [PROPOZYCJA] Ostatnie tematy na innej stronie www
|
|
|
Witam
Jakoś tak z kolegą zrobiliśmy mały skrypt pozwalający wyświetlić ostatnie tematy na innej stronie www
Wymaga jedynie umieszczenia dwóch plików na serwerze i w pliku ps.php wpisania w trzy miejsca swojego adresu forum.
Jedynym minusem jest to że w portalu trzeba wyświetlić ostatnie tematy po lewej stronie u góry tam gdzie zawsze jest MENU. (nie wiem dlaczego)
ten skrypt działa na forum jednego z userów xad.pl www.szarotkanowosielce.xad.pl
i udostępnia ostatnie tematy dla strony: www.szarotkanowosielce.prv.pl
Troszkę ifrme zorbił za wąski lecz ładnie widać jak to tam działa.
Mam nadzieję że komuś sie przyda.
topic.zip
|
Pobierz Plik ściągnięto 618 raz(y) 94,88 KB |
|
_________________ ---
mReaktor. |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
arcy
![zasłużony](templates/subSilver/images/ranks/zasluzeni.gif)
![](images/avatars/106732695846c1ed508cec8.jpg)
|
|
|
|
mreaktor
|
Wysłany: 08-12-2007, 14:20
|
|
|
Tutaj różnica polega na tym że można wyświetlić posty z serwisów do których niema dostępu do ftp.
Wpisujesz adres forum w pliku ps.php umieszczasz go na jakimś innym darmowym serwerku gdzie masz dostęp do ftp np.ovh a wyświetlasz ostatnie tematy z takich serwisów jak xad czy fora.
Jak znajomy ma stronę i chce na niej umieścić ostatnie tematy z twojego forum to u siebie nic nie robisz, podmieniasz adresy w ps.php i wysyłasz mu te pliki, on daje je do siebie na serwer i już. |
_________________ ---
mReaktor. |
|
|
|
djgibo
|
Wysłany: 15-12-2007, 15:49
|
|
|
a czy da się w tym skrypcie ustawić tak by wyświetlały się newsy z danej kategori forum a nie z calości?? |
_________________ PIS LOF ENT EKSTAZI. |
|
|
|
mreaktor
|
Wysłany: 15-12-2007, 16:05
|
|
|
Raczej nie, ten skrypt był zrobiony tylko do sczytania ostatnich tematów.
Na pewno da się coś takiego zrobić lecz nie wnikam jak i po co
W tym skrypcie nie będzie już nic zmieniane a jedynie co mnie drażni to to że ostatnie tematy na portalu muszą być z tel lewej strony u góry.
i nie umiem sobie z tym poradzić. |
_________________ ---
mReaktor. |
|
|
|
djgibo
|
Wysłany: 15-12-2007, 16:30
|
|
|
mreaktor napisał/a: | Raczej nie, ten skrypt był zrobiony tylko do sczytania ostatnich tematów.
Na pewno da się coś takiego zrobić lecz nie wnikam jak i po co
W tym skrypcie nie będzie już nic zmieniane a jedynie co mnie drażni to to że ostatnie tematy na portalu muszą być z tel lewej strony u góry.
i nie umiem sobie z tym poradzić. |
Potrzebuję coś takiego. Mam kilka portali na różne tematy i jedno forum wielotematyczne |
_________________ PIS LOF ENT EKSTAZI. |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!