|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Zamknięty przez: chelloPL 10-10-2007, 23:20 |
blad w dbloaderze - pilne |
Autor |
Wiadomość |
raflen
|
Wysłany: 10-10-2007, 22:28 blad w dbloaderze - pilne
|
|
|
Witam!
czytalem instrukcje przenoszenia forum z serwera na serwer
po wgraniu bazy danych poprzez dbloader pokazuje ze podczas wgrywania wyskoczyl 1 blad
Kod: |
1 1064: Something is wrong in your syntax obok 'DEFAULT CHARSET=latin1' w linii 14 Pozycja w pliku: 0
CREATE TABLE `phpbb_adv_person` (
`user_id` mediumint(9) NOT NULL default '0',
`person_id` mediumint(9) NOT NULL default '0',
`person_ip` char(8) default '',
PRIMARY KEY (`user_id`,`person_id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 |
i nie wiem jak zmienic w bazie danych cos co jest pkt 11 w faq o przenoszeniu for
Kod: | Edytujesz zrzut bazy danych, szukasz w danych tablei phpbb_config adresu starego serwera i zmieniasz na nowy adres lub wykonaj zapytania:
Kod:
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'ADRES SERWERA' WHERE `config_name` = 'server_name' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = '/ŚCIEŻKA DO FORUM/' WHERE `config_name` = 'script_path' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'ADRES SERWERA' WHERE `config_name` = 'cookie_domain' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'NAZWA COOKIE' WHERE `config_name` = 'cookie_name' LIMIT 1; |
z gory dziekuje za odpowiedz - sprawa pilna
ps. adres nowego forum na ktore wgrywam baze to www.exploracja.ixan.net/forum |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
chelloPL
|
Wysłany: 10-10-2007, 22:54
|
|
|
raflen napisał/a: | sprawa pilna |
Szybciej byłoby, gdybyś użył wyszukiwarki...
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=22703 |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
|
raflen
|
Wysłany: 10-10-2007, 23:00
|
|
|
to mam recznie z bazy wywalic wpisy
Kod: | DEFAULT CHARSET=latin1 |
jesli tak to tego jest tam masa.
a co mam zrobic aby wprowadzic adres serwera, sciezki itd.
w faq jest napisane zeby w dbloaderze skorzystac z funkcji konfiguruj forum tylko u mnie ta funkcja jest podswietlana na szaro i nie mozna w nia wejsc |
|
|
|
|
arcy
|
|
|
|
|
raflen
|
Wysłany: 10-10-2007, 23:04
|
|
|
no az tak tepy nie jestem zmienilem adres IP i u mnie jest wlaczony
db.JPG
|
|
Plik ściągnięto 144 raz(y) 177,24 KB |
|
Ostatnio zmieniony przez raflen 10-10-2007, 23:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
chelloPL
|
Wysłany: 10-10-2007, 23:05
|
|
|
raflen napisał/a: | w dbloaderze skorzystac z funkcji konfiguruj forum tylko u mnie ta funkcja jest podswietlana na szaro |
Jak będzie odtworzona baza, to wówczas jeszcze raz otwórz dbloadera - opcja stanie się aktywna. "Wyszarzona" jest dlatego, że nie istnieje prawidłowa baza danych (a te informacje są w niej trzymane). |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
|
|
|
|
raflen
|
Wysłany: 10-10-2007, 23:09
|
|
|
oki juz rozumie, ale mozecie mi koledzy wytumaczyc tak lopatologicznie co zrobic z tym bledem
Kod: | 1 1064: Something is wrong in your syntax obok 'DEFAULT CHARSET=latin1' w linii 14 Pozycja w pliku: 0
CREATE TABLE `phpbb_adv_person` (
`user_id` mediumint(9) NOT NULL default '0',
`person_id` mediumint(9) NOT NULL default '0',
`person_ip` char(8) default '',
PRIMARY KEY (`user_id`,`person_id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 |
bo o ile dobrze rozumuje to baza sie nie odtworzy i konfiguracja nie zadziala jak baza bedzie zawierala bledy |
|
|
|
|
chelloPL
|
Wysłany: 10-10-2007, 23:13
|
|
|
raflen napisał/a: | oki juz rozumie |
Patrząc na Twój język "polski", to nie rozumiesz.
Tylko nie wiem po jakiemu my piszemy?
Czy stwierdzenie "wywal to z pliku sql" jest dla Ciebie nie jasne? Jak mam Ci to innymi słowami napisać? (wywal=usuń).
Prościej się napisać nie da. Odpowiedź i kompletne rozwiązanie dostałeś. |
|
|
|
|
raflen
|
Wysłany: 10-10-2007, 23:19
|
|
|
to mam jeszcze jedno pytanko - czy istnieje jakas metoda na usuniecie wszystkich wpisow z bazy z tym DEFAULT CHARSET=latin1 - bo jak zaczalem to usowac to tego jest od i jeszcze troche, robiac to recznie to sie skicham a tego nie usune |
|
|
|
|
chelloPL
|
Wysłany: 10-10-2007, 23:20
|
|
|
Tak - każdy edytor jaki znam posiada opcję znajdź i zamień.
Dyskusja ta (nabijanie postów) nie ma sensu. Jeśli sobie z tak banalnymi rzeczami nie radzisz, jak obsługa komputera, zleć to zadanie specjaliście.
Temat został zamknięty gdyż był niezgodny z zasadami |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
pecador
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!