Przesunięty przez: joli 29-12-2007, 21:15 |
LOGO - nazwa forum na bannerze forum :/ |
Autor |
Wiadomość |
Maverick18
|
Wysłany: 19-05-2006, 16:33 LOGO - nazwa forum na bannerze forum :/
|
|
|
mam styl Mer i chciałbym się pozbyć w nim wyślwietlania nazwy forum na górnym bannerze (plik: top.png) jaki plik muszę wyedytowac i co w nim zmienic zeby nazwa forum przestała być wyświetlana i widniał tylko sam top banner?? |
Ostatnio zmieniony przez joli 28-01-2008, 10:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Falcone
|
Wysłany: 19-05-2006, 17:29
|
|
|
overall_header.tpl
Wywal:
Kod: | <span class="maintitle">{SITENAME_COLOR}</span> |
|
|
|
|
|
Maverick18
|
Wysłany: 19-05-2006, 23:48
|
|
|
mam jeszcze drugie pytanie:
W tej chwili banner forum jest zapisany w pliku *png, ale chcę zmienic format pliku na *jpeg ze względy na duży rozmiar pliku banneru. Jeśli wgram na serva plik z rozszerzeniem *jpeg to nie zostanie on odczytany bo forum bedzie szukało pliku *png. Moje pytanie brzmi następująco: W którym pliku forum musze podmienić rozszerzenie dla grafiki loga, banneru z *png na *jpeg aby banner top.jpeg został umiejscowiony na odpowiedniej pozycji? |
|
|
|
|
Falcone
|
Wysłany: 20-05-2006, 10:30
|
|
|
W przypadku stylu Mer to musisz zmienic w pliku Mer.css.
Znajdz:
Kod: | td.top { background-color: #6da8df; background-image: url('images/top.png'); height: 170px;} |
zamien na:
Kod: | td.top { background-color: #6da8df; background-image: url('images/top.jpg'); height: 170px;} |
|
|
|
|
|
raziel16
|
Wysłany: 27-09-2007, 14:12 podobny problem
|
|
|
Witam mam podobny problem ale nie mam tego określonego w tym pliku co jest wyżej proszę pomocy ^^
a mam styl bLock |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 27-09-2007, 14:15
|
|
|
Bo i nazwy nie masz wyswietlanej, tylko wpisana w obrazek. Zmien sobie obrazek logo.
http://www.blackdragonz.y...images/logo.jpg |
|
|
|
|
raziel16
|
Wysłany: 27-09-2007, 14:36
|
|
|
nie do końca rozumiem
chcę zmienić z jpg na png obrazek bo jpg nie obsługuje przezroczystosci
-------------------------
sory, nie doczytałem sie, mój błąd |
Ostatnio zmieniony przez raziel16 27-09-2007, 16:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 27-09-2007, 15:12
|
|
|
Maverick18 napisał/a: | mam styl Mer i chciałbym się pozbyć w nim wyślwietlania nazwy forum na górnym bannerze (plik: top.png) jaki plik muszę wyedytowac i co w nim zmienic zeby nazwa forum przestała być wyświetlana i widniał tylko sam top banner?? | piszesz w tym teamcie, i mam sie domyslec, o co ci chodzi?
poczytaj, zmien sobie na co chcesz, a w overall_header.tpl zmien logo.jpg na logo.png
Usunięcie:
Nazwy strony - w wiekszosci styli:
Kod: | <span class="maintitle">{SITENAME_COLOR}</span> |
nazwa strony to
oraz opisu strony:
Kod: | <span class="gen">{SITE_DESCRIPTION}<br /><br /></span> |
opis to:
|
|
|
|
|