Przesunięty przez: chelloPL 15-09-2007, 14:18 |
[Problem] Czy da sie prszenieść dane z normlnego phpbb 2 do |
Autor |
Wiadomość |
Bananas
|
Wysłany: 15-09-2007, 13:50 [Problem] Czy da sie prszenieść dane z normlnego phpbb 2 do
|
|
|
Czy da sie prszenieść dane z normlnego phpbb 2 do by przemo?? Bardzo proszę o odp. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
JrQ-
|
Wysłany: 15-09-2007, 13:58
|
|
|
Da sie. |
|
|
|
|
Bananas
|
Wysłany: 15-09-2007, 14:55
|
|
|
A jak ?? Zrobiłem backup juz z phpbb zwyklego i gdzie ja mam to teraz wkleić ? |
|
|
|
|
JrQ-
|
|
|
|
|
Bananas
|
Wysłany: 15-09-2007, 19:40
|
|
|
Co to za bład
Critical Error!
message_die() was called multiple times.
Error #1
Could not query portal config information
Line : 326
File : /var/www/sites/yoyo.pl/s/a/saloongamesserver/common.php
SQL : SELECT * FROM phpbb_portal_config
SQL message: Unknown column 'ban_host' in 'where clause'
Error #2
Could not obtain ban information
Line : 75
File : /var/www/sites/yoyo.pl/s/a/saloongamesserver/includes/sessions.php
SQL : SELECT * FROM phpbb_banlist WHERE ban_host != ''
SQL message: Unknown column 'ban_host' in 'where clause'
Please, contact the Administrator. Thank you. |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 16-09-2007, 02:12
|
|
|
to blad yoyo |
|
|
|
|
Bananas
|
Wysłany: 16-09-2007, 10:19
|
|
|
A można go jakos naprawić ? |
|
|
|
|
JrQ-
|
Wysłany: 16-09-2007, 10:39
|
|
|
Nie, samo minie po pewnym czsaie, jesli jest to rzeczywiscie blad z winy yoya |
|
|
|
|
Bananas
|
Wysłany: 16-09-2007, 11:41
|
|
|
A da sie zmienić oprogramowanie ta jak sie wybiera na phpbb by przemo. I póżniej jakos wrzucić ten backup zo zrobilem. Da sie tak ? |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 16-09-2007, 11:50
|
|
|
Bananas napisał/a: | A da sie zmienić oprogramowanie ta jak sie wybiera na phpbb by przemo. I póżniej jakos wrzucić ten backup zo zrobilem. Da sie tak ? | a napisz to po polsku.
Masz zrobic wedlug instrukcji. |
|
|
|
|
Grzesiek1
|
Wysłany: 16-09-2007, 12:54
|
|
|
Jemu chyba chodzi czy może wgrać na czysto by przemo i wgrać w tedy backupa phpbb2 i czy mu wyjdzie phpbb by przemo z jego danymi, jeśli o to mu chodzi to odpowiedź brzmi NIE, nie bedzie działać |
_________________ Dokonuje napraw, konwersji, przenosin baz danych for dyskusyjnych i systemów CMS, obejmuje to także zlecenia w php
Chcesz mój gg ? pisz na PW |
|
|
|
|
Bananas
|
Wysłany: 16-09-2007, 17:40
|
|
|
Stwierdziłem że zrobie forum od początku za pomocą modu phpbb by przemo. Ale przy instalacji wyskoczyło coś takiego:
Wystąpił nieoczekiwany błąd instalacji do bazy SQL. Plik instalacyjny: db/schemas/mysql_schema.sql
W bazie danych "db382052" istnieją tabele phpBB2 z prefixem "phpbb_"
Możesz wybrać inny prefix dla nowo instalowanego forum, lub usunąć istniejące tabele. Jeżeli zdecydujesz się usunąć, upewnij się, że tabele nie są potrzebne (nie korzysta z nich inne forum dyskusyjne. Nie można cofnąć tej operacji !
Usuń wszystkie tabele z prefixem: "phpbb_" pole do zanzaczenia
Zmień prefix nowych tabel: phpbb_
Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 16-09-2007, 18:14
|
|
|
W bazie masz tabele ze starego forum które chcesz konwertować. Ale nie instaluj odrazu przema tylko najpierw czyste phpbb. Wpisz w pole prefix tabel inny prefix a potem w config.php wpisz zamiast wpisanego wpisz phpbb_ |
|
|
|
|
Bananas
|
Wysłany: 16-09-2007, 21:56
|
|
|
A jak wsadzic backup do zwykłego phpbb ? |
|