|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 22-01-2009, 18:57 |
[Problem] BB Code Manager 2.04 |
Autor |
Wiadomość |
hakowy
|
Wysłany: 08-09-2007, 20:18 [Problem] BB Code Manager 2.04
|
|
|
Kto to wogóle pisał tą instrukcję:
Cytat: | ---------------------------------------------------------------------[ znajdz funkcje ]---------------------------------------------------------------------
function bbencode_second_pass($text, $uid, $username = '')
{
...
} |
co to są te 3 kropki, ja wogóle nie znam się na tym php i niewiem jak się funkcje kończą i zaczynają tam jest coś takiego
Kod: |
function bbencode_second_pass($text, $uid, $username = '')
{
global $lang, $bbcode_tpl, $board_config;
$text = preg_replace('#(script|about|applet|activex|chrome):#is', "\\1:", $text);
// pad it with a space so we can distinguish between FALSE and matching the 1st char (index 0).
// This is important; bbencode_quote(), bbencode_list(), and bbencode_code() all depend on it.
$text = " " . $text;
// First: If there isn't a "[" and a "]" in the message, don't bother.
if (! (strpos($text, "[") && strpos($text, "]")) )
{
// Remove padding, return.
$text = substr($text, 1);
return $text;
} | czy o to chodzi? |
Ostatnio zmieniony przez hakowy 08-09-2007, 22:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Radek

|
Wysłany: 08-09-2007, 20:21
|
|
|
zamien wszystko począwszy od:
Kod: | function bbencode_second_pass($text, $uid, $username = '')
{ | i kończąc na
Kod: | } // bbencode_second_pass() |
|
|
|
|
 |
hakowy
|
Wysłany: 08-09-2007, 20:28
|
|
|
ok dzięki czyli zaczynając od 172 lini(mam już program devphp do edytowania tego..__) kończąc na 320 lini tak? |
|
|
|
 |
Radek

|
Wysłany: 08-09-2007, 20:30
|
|
|
tak |
|
|
|
 |
hakowy
|
Wysłany: 08-09-2007, 20:58
|
|
|
ok następny problem instalowałem dzisiaj moda alt search i w search.php nie mam czegoś takiego:
Kod: | ---------------------------------------------------------------------[ znajdz ]---------------------------------------------------------------------
if ( $bbcode_uid != '' )
{
$message = ($board_config['allow_bbcode']) ? bbencode_second_pass($message, $bbcode_uid, $userdata['username']) : preg_replace('/\:[0-9a-z\:]+\]/si', ']', $message);
$message = bbencode_third_pass($message, $bbcode_uid, FALSE);
}
---------------------------------------------------------------------[ zamien na ]---------------------------------------------------------------------
if ( $bbcode_uid != '' )
{
$message = ($board_config['allow_bbcode']) ? bbencode_second_pass($message, $bbcode_uid, $searchset[$i], 0, 0) : preg_replace('/\:[0-9a-z\:]+\]/si', ']', $message);
$message = bbencode_third_pass($message, $bbcode_uid, FALSE);
}
|
|
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 09-09-2007, 00:23
|
|
|
jest
1005 |
|
|
|
 |
hakowy
|
Wysłany: 09-09-2007, 01:40
|
|
|
no chyba raczej nie ma 1005 where search_id = " . $userdata['user_last_search_id'] . "
Przecież piszę że instalowałem moda ALT SEARCH!!!!!!!!! |
Ostatnio zmieniony przez hakowy 09-09-2007, 17:02, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 09-09-2007, 12:14
|
|
|
No to sprawdz, czy instalujac tego moda nie wywaliles tej linijki dalej, albo całkiem. Co my jestesmy, jasnowidze?
.
usuratonkachi! |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
hakowy
|
Wysłany: 09-09-2007, 17:01
|
|
|
oj, dobra zainstalowałem to bb code manager bez modyfikacji pliku search.php. Przecież wyraźnie napisałem że instalowałem moda alt search co wiązało się z podmienieniem gotowego pliku search.php... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!