[opinie] netarteria.pl |
Autor |
Wiadomość |
bankesta1
|
Wysłany: 21-10-2006, 15:54 [opinie] netarteria.pl
|
|
|
Witam, przypadkiem się na niego natknąłem. Ceny nawet w miare... ale jak wiemy cena to nie wszystko zna któś tego usługodawce?? |
Ostatnio zmieniony przez shqvarny 23-10-2006, 21:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Gozda
|
|
|
|
|
bankesta1
|
Wysłany: 21-10-2006, 16:49
|
|
|
Dużo to tam info na temat tej firmy nie ma , no ale zawsze coś |
_________________ Faja po kolana |
|
|
|
|
BlueMan
|
Wysłany: 26-10-2006, 22:36
|
|
|
+dla nich, że admin jest 90% czsu na GG i od razu można rozwiazać problem.
+że nie ma problemów z wczytaniem bazy i kodowaniem
-jak ktoś ma dużą bażę, to są problemy z wczytaniem bazy. Admini raczej nie mogą, bo lepiej to zrobić samemu
-za Plesk. Dla każdej domeny jest osobne konto FTP, co trochę komplikuje życie... |
_________________ phpBB4 od drugiej strony |
|
|
|
|
pecador
|
Wysłany: 12-04-2007, 18:46
|
|
|
mam wykupiony tu serwer od kilku miesięcy i już wyrobiłem sobie o nim zdanie.
Hosting okazuje się być bardzo dobry. W przeciągu jakiś 6 miesięcy mieli praktycznie tylko trzy wpadki. Dwie spowodowane czynnikami zewnętrznymi (wiatr pozrywał kable, przez co nie było prądu), a trzecia uszkodzeniem maszyn.
Za każdym razem była długa i obszerna wiadomość od administratora, który dokładnie wszystko tłumaczył i przepraszał za zaistniałą sytuację.
Oczywiście pisał też, że "podejmują działania, które mają zapobiec wystąpieniu takich błędów w przyszłości". I jak na razie, błędy te już się nie pojawiają.
Olbrzymim plusem jest kontakt z administratorem. Jest bardzo szybki (czeka się kilkanaście minut na odpowiedź) i przede wszystkim konkretny. Podaje wszystkie potrzebne dane, co i jak.
Na początku, po przeniesieniu forum miałem problem z konfiguracją smtp - admin mnie miło zaskoczył i naprawdę przy tym pomógł. I ani razu nie zachowywał się tak, jakby to było jego problemem, po prostu pomagał.
Same serwey chodzą bardzo szybko. Mam u siebie postawione 3 fora, raczej średniej wielkości, lecz nie ma najmniejszych problemów z dostaniem się na nie. Wcześniej podawałem już na forum czas wygenerowania strony głównej forum - okazał się jeden z najlepszych.
Moim zdaniem hosting wart jest polecenia |
|
|
|
|
widex
|
Wysłany: 11-08-2007, 21:12
|
|
|
Skoro tak chwalicie, to prawdopodbnie boo baj a netarteria witaj... mam dość wszystkich błędów boo
Nie patrze na te 1250 tylko na transfer i no jak to mówicie, bezawaryjne działanie..
i subdomeny |
|
|
|
|
adamgl
|
Wysłany: 17-08-2007, 14:24
|
|
|
Posiada ktos w netarteria w tej chwili forum bo napisałem do nich maila o treści
Cytat: | Witam, planuje wykupic u was serwer i mam w zwiąku z tym pytanie czy
dozwolone jest posiadanie na waszych serwerach forum "phpBB modified by
Przemo". Pozdrawiam |
i otrzymałem odpowiedz
Cytat: | Witam,
Nie utrzymujemy stron opartych na "phpBB by Przemo"
--
Z poważaniem,
Arkadiusz Przychodni
Netarteria.pl
gg: 3547508 |
Jak myślicie założyc mimo to tam forum czy lepiej sobie to darowac. |
|
|
|
|
widex
|
Wysłany: 17-08-2007, 15:31
|
|
|
To znaczy, ze jak zainstaluje tam forum to raczej nie będzie im się to podobać... |
|
|
|
|
adamgl
|
Wysłany: 17-08-2007, 15:39
|
|
|
W sumie jest 14 dniowy okres próbny sprawdze to zainstaluje tam forum i zobacze jak będzie, możesz spróbować przez 14 dni nic nie płacisz |
|
|
|
|
pecador
|
Wysłany: 17-08-2007, 17:27
|
|
|
hmm.. na jednym serwerze mam postawione forum by Przemo i IBP, a na drugim samo forum by Przemo.
Jakoś nie ma żadnych błędów, wszystko świetnie chodzi i nikt się mnie nie czepia. |
|
|
|
|
FOXIK
|
Wysłany: 14-09-2007, 14:45
|
|
|
Temat może trochę stary, ale ja także kupiłem tam hosting i jestem baaardzo zadowolony !! Serwer chodzi szybko, nie ma żadnych problemów z nie działaniem czegoś czy coś podobnego. Kontakt z adminem jest bardzo dobry, pomaga rozwiązać problem i nie trzeba długo czekać na odpowiedź. Ja także pytałem sie czy można zainstalować tam phpBB by Przemo, to powiedział, że on raczej tego nie poleca za bardzo, bo te skrypty obciążają bardzo serwer. I żeby nie robić fora tak do 100 użytkowników. Ale ja tam zainstalowałem phpBB by Przemo i wszystko bardzo dobrze chodzi no i ceny są bardzo atrakcyjne |
_________________ FOXIK |
|
|
|
|
widex
|
Wysłany: 14-09-2007, 15:47
|
|
|
FOXIK napisał/a: | I żeby nie robić fora tak do 100 użytkowników. |
A dlaczego niby nie robić? |
|
|
|
|
FOXIK
|
Wysłany: 14-09-2007, 22:08
|
|
|
No, że niby generuje to potem duże obciążenie dla serwera Tylko nie wiem czy chodzi o łącznie 100 użytkoniwków czy o 100 aktywnych w danej chwili, no bo w końcu co szkodzi 100 nieaktywnych użytkowników
[ Dodano: 15-09-2007, 15:10 ]
Wie ktoś może co sie stało ? Dlaczego serwer jest wyłączony ? Ja nie dostałem żadnego emaila z powiadomieniem |
_________________ FOXIK |
|
|
|
|
adamgl
|
Wysłany: 15-09-2007, 17:55
|
|
|
17.08.2007. założyłem forum tam
19.08.2007. forum nie było ale był na poczcie mail
Cytat: | Witam,
W związku z tym że nie utrzymujemy for "phpbb by Przemo" forum zostało skasowane proponuje użyc tradycyjnej wersji "phpBB". Na życzenie możemy przywrócić forum w celu odzyskania danych |
Więc sam już nie wiem jedni moga inni nie, załozyłem teraz forum w innej formie hostingowej gdzie otzymałem odpowiedz
Cytat: | Witam, tak można posiadać forum phpbb by przemo" |
może i zrobiłem lepiej bo w obecnej formie nie mam limitów na bazy danych, konta pocztowe i zaparkowane domeny. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Lupinek
|
Wysłany: 23-09-2007, 10:56
|
|
|
adamgl,
Kod: | 11:37:31 Ja (4779364)
Jak wygląda sytuacja z tym skryptem forum? [Cytowałem Twoja wypowiedź wcześniej]
11:42:58 (Netarteria.pl) (3547508)
pierwsze słysze
11:43:21 (Netarteria.pl)
to prawda z tym że nie utrzymujemy phpbb by przemo
11:43:43 (Netarteria.pl)
ale o skasowaniu i phpbb nic nie wspominałem
11:43:59 (Netarteria.pl)
jak już to radzę uzywac forum SMF, punBB
11:44:31 Ja
Czyli nawet jeśli będzie to małe forum, powodujące niewielkie obciążenie, to administratorzy nie polecają go instalować?
11:45:57 (Netarteria.pl)
jeżeli małe dobrze zabezpieczone to może byc
|
|
_________________ (...) |
|
|
|
|
|