[Problem] nie kończący sie problem ze ścieżką |
Autor |
Wiadomość |
rozmos
|
Wysłany: 29-07-2007, 11:04 [Problem] nie kończący sie problem ze ścieżką
|
|
|
Mam problem z 2 ścieżką w konfiguracji, gdy wchodze na pomost joomla config:
Pelny adres do forum (np http://www.mojastrona.pl/forum) http://www.teamofgoku.yoyo.pl/forum
Ściezka nie prawidlowa
Niby banalne wystarczy dopisać "forum" na koniec i powinno grać ale jednak tak nie jest.
Gdzie jest problem?? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 29-07-2007, 11:15
|
|
|
/forum |
|
|
|
|
rozmos
|
Wysłany: 29-07-2007, 11:20
|
|
|
No to mam tak cały czas wpisane
Próbowałem wpisać /forum/ ale nic z tego |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 29-07-2007, 11:23
|
|
|
A jaka domene wpisales dla joomli? masz ją w głównym katalogu? |
|
|
|
|
rozmos
|
Wysłany: 29-07-2007, 11:36
|
|
|
czyli gdzie w głównym?? bo nie bardzo rozumiem pytania |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 29-07-2007, 11:38
|
|
|
Katalog root, np www, albo public_html - wewnatrz powinna byc joomla oraz katalog /forum |
|
|
|
|
rozmos
|
Wysłany: 29-07-2007, 11:53
|
|
|
domena - www.teamofgoku.yoyo.pl
pełna ścieżka do forum to - www.teamofgoku.yoyo.pl/forum/ i gdy tak wpisuje do pomostu to wyskakuje "nieprawidłowa"
Pomożecie?? |
Ostatnio zmieniony przez rozmos 08-08-2007, 11:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
maro15
|
Wysłany: 08-08-2007, 11:22
|
|
|
Mam identycznym problem z rozmos Tak jak mowil rozmos niby banalne to bardzo uciażliwe wydaje mi sie ze blad tkwi w serwerze yoyo bo jak i on tak i ja probujemy wlasnie na tym serwie Macie jakie pomysly jak pomoz
|
|
|
|
|
rozmos
|
Wysłany: 08-08-2007, 13:42
|
|
|
Ja ten problem nie potrafię rozwiązać już od 3 miesięcy
Wydaje mi sie że jedna osoba może nam pomóc, jest to stone, ale jak na złość nie ma go już od ponad miesiąca |
|
|
|
|
Knofel
|
Wysłany: 08-08-2007, 13:49
|
|
|
A próbowałeś ścieżke do forum zacząć od var bez tego / na początku?? |
_________________ Reklamuje swoje forum |
|
|
|
|
maro15
|
|
|
|
|
rozmos
|
Wysłany: 08-08-2007, 20:52
|
|
|
Maro, jeśli znajdziesz rozwiązanie to mnie powiadom, ja to samo zrobię, ale wątpie abym to sam rozwiązał, już wszystkiego próbowałem, wydaje mi sie że w samym pomoście mogą być jakieś błędy bo z tego co wiem to dużo ludzi ma ten sam problem. |
|
|
|
|
maro15
|
Wysłany: 08-08-2007, 22:37
|
|
|
Poszperalem w bazie danych i ruszylem troszke do przodu z tym moim problemem ale i tak nie do konca zalatwilem tej sprawy bo zostal mi jeszcze ten drugi adres do forum rozmos oczywiscie jesli bede wiedizec cos wiecej to dam ci znac
Moze wkoncu ktos rozgryzie ten problem Bo z tego co sie orientuje duzo ludzi ma z tym problem
|
|
|
|
|
marczak1234
|
Wysłany: 09-08-2007, 14:23
|
|
|
proponuje zrobic to z innej przegladarki. Ja tez z Opery nie mogel ustawic adresu a jak odpalilem firefoxa to wszystko sie ladnie ustawilo. |
_________________ <b>Przenoszenie baz | instalacja modów, wykonywanie stylów</b>. <b>Aktualizacja do 1.12.6 z zachowaniem modów.</b> | <b> Konwersja bazy z/do IPB/VB </b> |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
bartus2003
|
Wysłany: 15-08-2007, 13:43
|
|
|
To jest problem z pomostem.... stone zna odpowiedź....
A tak w ogóle zobacz w phpMyAdminie czy nie masz zdublowanych ścieżek
forum_path
i forum_live... |
|
|
|
|
|