Przesunięty przez: joli 26-01-2009, 15:38 |
czy będzie mobilna wersja? |
Autor |
Wiadomość |
wytry
|
Wysłany: 21-07-2007, 13:26 czy będzie mobilna wersja?
|
|
|
czy będzie dostepna mobilna wersja phpbb by przemo ktora automatycznie dostosóje sie do komórki komputera albo pda? |
Ostatnio zmieniony przez wytry 21-07-2007, 17:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 21-07-2007, 16:00
|
|
|
Czego wersja? |
|
|
|
|
bubzon
|
Wysłany: 21-07-2007, 17:00
|
|
|
Mu chyba chodzi o to, żeby można było oglądać forum na komórce. |
_________________ "Odejdź stąd i wychędoż się sam" |
|
|
|
|
wytry
|
Wysłany: 21-07-2007, 17:42
|
|
|
no własnie phpbb by przemo w wersji na komurke to naprzyklad gdy ktos jest na wakacjach to morze przez komurke sprawdzic czy wszystko z jego strona jest ok |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 21-07-2007, 17:53
|
|
|
wytry, nie lepiej by bylo, gdyby sprawdził w słowniku jak się pisze po polsku?
wytry napisał/a: | to morze przez komurke |
nie wiem, co to jest komurka, a jesli ktos jest nie nad morzem tylko w górach, to już nie sprawdzi.... |
|
|
|
|
Wu
|
Wysłany: 21-07-2007, 18:12
|
|
|
Wystarczy ściągnąć sobie opere mini i każdą stronę w telefonie zobaczysz... |
|
|
|
|
faw217
|
Wysłany: 21-07-2007, 19:35
|
|
|
Ale tu bardziej chodzi o to, by skrypt nadawał się do wyświetlania w telefonie (lżejsze grafiki, mniej zbędnego tekstu etc.) |
_________________ But I still haven't found what I'm looking for...
Wykonam tanio niewielkie skrypty PHP & MySQL: kontakt na PW, GG bądź e-mail. |
|
|
|
|
arcy
|
Wysłany: 21-07-2007, 21:19
|
|
|
faw217 napisał/a: | Ale tu bardziej chodzi o to, by skrypt nadawał się do wyświetlania w telefonie (lżejsze grafiki, mniej zbędnego tekstu etc.) | Opera mini jak podał przedmówca, ma opcję nie ściągania grafik i skaluje strony do rozmiarów ekraników telefonów. Testowałem na swoim forum - wygląda to całkiem przyzwoicie. Poza tym w Polsce net przez komórkę jest mało popularny i relatywnie drogi więc popularność takiego rozwiązania i jego sens jest wątpliwy. |
_________________ | Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser | |
|
|
|
|
pio32
|
Wysłany: 23-07-2007, 12:19
|
|
|
arcy napisał/a: | Poza tym w Polsce net przez komórkę jest mało popularny i relatywnie drogi więc popularność takiego rozwiązania i jego sens jest wątpliwy. |
Chyba, że masz telefon z wifi i wtedy siedząc w jakimś McDonaldzie tudzież niedaleko mając hot spota spokojnie można to wykorzystać. Ogólnie forum dobrze wygląda w operze mini i w standardowej przeglądarce nokii dla symbiana S60v3. |
_________________ Noc, matka dnia |
|
|
|
|
Lololowski
|
Wysłany: 23-07-2007, 15:29
|
|
|
Hm... ale wydaje mi się, że dałoby się zrobić w sposób dość łatwy moduł tworzący wersję "lekką" - ot zmodyfikować sobie styl wywalając wszystkie graficzne elementy zostawić tylko minimum ramek i tekst... i wtedy zmieniając styl ma się wersję "dla komórki" |
|
|
|
|
bubzon
|
Wysłany: 23-07-2007, 16:18
|
|
|
No a po co komplikować sprawę skoro można oglądać forum na komórce. A po za tym kto by się tego podjął, bo nie sądzę, że Przemo. |
_________________ "Odejdź stąd i wychędoż się sam" |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 23-07-2007, 16:42
|
|
|
Lololowski, zrobiłam taki właśnie styl, jesli ci o to chodzi. Nazywa sie soft |
|
|
|
|
pafflick
|
Wysłany: 23-07-2007, 17:47
|
|
|
arcy napisał/a: | Opera mini jak podał przedmówca, ma opcję nie ściągania grafik i skaluje strony do rozmiarów ekraników telefonów. Testowałem na swoim forum - wygląda to całkiem przyzwoicie. Poza tym w Polsce net przez komórkę jest mało popularny i relatywnie drogi więc popularność takiego rozwiązania i jego sens jest wątpliwy. |
Tutaj masz odpowiedź. Ja wchodziłem nawet do PA swojego forum przez komórkę (Siemens CX75 - OperaMini v.2.0 - wersja 3 nie chce mi juz działać), ale to już się mija z celem...
Poza tym ceny są jescze na dość wysokim poziomie, bo mimo iż OperaMini konwertuje strony tak, żeby były "lekkie", to jednak za wejście na forum i odwiedzenie tylko kilku linków zabuliłem mojemu kochanemu Orange tylko 3zł (z groszami)... |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Przemek211
|
|