|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 22-01-2009, 19:06 |
[MOD] vB Menu |
Autor |
Wiadomość |
baddo

|
Wysłany: 08-07-2007, 19:41 [MOD] vB Menu
|
|
|
Kod: | ##############################################################
## MOD Title: vB Menu
## MOD Author: Darezettl < darezettl@darezettl.de >
## Mod Adapted: baddo < master@os.pl > www.weo-liga.webd.pl
## MOD Version: 1.0
## MOD Description: Dodaje menu, pojawiające się po kliknięciu na nazwę użytkownika (jak w vBulletin).
##
## Installation Level: Easy
## Installation Time: 5 Minutes
############################################################## |
Screeny:
DEMO:
www.baddo.yoyo.pl
MOD jest darmowy, ale jeżeli komuś się podoba to może wstawić reklamę mojego forum do stopki, czy coś... (wiem, wiem jestem naiwny:P)
Kod: | <a href='http://www.weo-liga.webd.pl'><b>Najlepsza liga Pro Evolution Soccer 4!</b></a> |
vB Menu.rar
|
Pobierz Plik ściągnięto 726 raz(y) 39,76 KB |
|
Ostatnio zmieniony przez baddo 09-07-2007, 15:28, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
nicon

|
Wysłany: 08-07-2007, 20:20
|
|
|
baddo, na tym Twoim forum to nie bardzo działa. Po kliknięciu na nick nic się nie dzieje.
Poza tym, imo nie potrzebny mod, starczą przyciski profilu pod postem. |
_________________ Pozdrawiam, Piotr `nicon` Kowalczyk.
Pomoc poza forum tylko odpłatna.
DBA - jak sama nazwa wskazuje - jest to osoba, która dba o bazy danych. |
|
|
|
 |
baddo

|
Wysłany: 08-07-2007, 21:59
|
|
|
nie działa, bo pomyliłem adresy teraz można już testować
Cytat: | Poza tym, imo nie potrzebny mod, starczą przyciski profilu pod postem. |
Może komuś się przyda |
|
|
|
 |
Doom

|
Wysłany: 09-07-2007, 07:27
|
|
|
Nosz kurde, to żem myślał z kilka dni temu że fajnie by było coś takiego w PHPBB zobaczyć! Wielkie ukłony, napewno się przyda!
Jednak, może można by było zrobić jakiś mały transparent/opacity zmniejszyć żeby to menu nie zasłaniało tak tego wszystkiego z tyłu? uważam że lekko przezroczyste menu byłoby o wiele lepsze.
+, taki respektowy tylko, for ya |
_________________ Przyjmuję zlecenia wykonania kompletów rang. Zainteresowanych proszę o kontakt poprzez PW. UWAGA: Tylko profesjonalne zlecenia, żadnych darmowych przysług! |
|
|
|
 |
Davred
|
Wysłany: 09-07-2007, 14:01
|
|
|
pomysł=wykonanie 9/10 jedyny minusik który jest moim zdaniem to to ze okno powinno sie dostosywywac do stylu, mój styl jest ciemny a okienko w standardowych jasnych kolorach, jak cos takeigo baddo poprawi będzie 10/10 |
|
|
|
 |
Doom

|
Wysłany: 09-07-2007, 15:00
|
|
|
Davred napisał/a: | jedyny minusik który jest moim zdaniem to to ze okno powinno sie dostosywywac do stylu, mój styl jest ciemny a okienko w standardowych jasnych kolorach |
Zawsze można samemu nakierować wszystkie odnośniki do grafiki w owym modzie do swojego stylu. Baddo nie wie, jaki kto ma styl, także mu trudniej to odrazu zaimplementować. |
_________________ Przyjmuję zlecenia wykonania kompletów rang. Zainteresowanych proszę o kontakt poprzez PW. UWAGA: Tylko profesjonalne zlecenia, żadnych darmowych przysług! |
|
|
|
 |
baddo

|
Wysłany: 09-07-2007, 15:03
|
|
|
Doom napisał/a: | Jednak, może można by było zrobić jakiś mały transparent/opacity zmniejszyć żeby to menu nie zasłaniało tak tego wszystkiego z tyłu? uważam że lekko przezroczyste menu byłoby o wiele lepsze. |
W pliku css zamień
Cytat: | #dropmenudiv{
position:absolute;
border:1px solid #CCCCCC;
border-bottom-width: 0;
font:normal 12px Verdana;
white-space: nowrap;
line-height:18px;
z-index:100;
} |
na
Cytat: | #dropmenudiv{
position:absolute;
border:1px solid #CCCCCC;
filter:alpha(opacity=90);
-moz-opacity:0.9;
border-bottom-width: 0;
font:normal 12px Verdana;
white-space: nowrap;
line-height:18px;
z-index:100;
} |
Cytat: | +, taki respektowy tylko, for ya |
Dzięki
Davred napisał/a: | jedyny minusik który jest moim zdaniem to to ze okno powinno sie dostosywywac do stylu |
Instrukcja poprawiona Menu dopasowuje się już do każdego stylu. Ściągnij jeszcze raz i nanieś zmiany w pliku css. |
|
|
|
 |
Solinarius

|
Wysłany: 09-07-2007, 18:29
|
|
|
Mógłbyś mi napisać listę rzeczy które zmieniłeś, żeby mod działał pod wersją Przema? |
_________________ Nie mam czasu zajmować się stronami innych - Ci co się załapali to się załapali
nie ma więcej spamu |
|
|
|
 |
baddo

|
Wysłany: 09-07-2007, 18:47
|
|
|
Żeby działał musiałem podmienić tylko linijkę odpowiadającą za user call. Oprócz tego została dodana "opcja" automatycznego dopasowywania się do stylu, mod został przetłumaczony oraz upodobniłem nieco jego wygląd do tego z vB Poza tym nie wiem, o co Ci chodzi, ponieważ nie napisałem przecież, że jestem autorem tegoż moda... |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Solinarius

|
Wysłany: 09-07-2007, 20:57
|
|
|
A ja nie napisałem, że za takeigo Cię uważam, chciałem po prostu wiedzieć na ile go zmodyfikowałeś, teraz wiem co zmieniałeś, nie ma się co krzywić |
_________________ Nie mam czasu zajmować się stronami innych - Ci co się załapali to się załapali
nie ma więcej spamu |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!