phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Woytec
05-08-2016, 19:01
[opinie] vel.pl
Autor Wiadomość
gaku

Wysłany: 08-12-2006, 11:41   

moron, ale mogę stwierdzić, że działasz na szkodę firmy i mogą wypowiedzieć Ci umowę, ale muszą zwrócić pieniądze
<QSi> na zajebistego

Gadatliwa Kasia 

moron

Wysłany: 10-12-2006, 22:29   

gaku napisał/a:
moron, ale mogę stwierdzić, że działasz na szkodę firmy i mogą wypowiedzieć Ci umowę, ale muszą zwrócić pieniądze
ciekawe co na to UKiK by powiedzial :P
konto no limit to konto no limit
a ze nie maja dobrego regulaminu to bym chcial odszkodowanie za wypowiedzenie umowy :lol:

Ooi

Wysłany: 10-12-2006, 22:52   

skończcie już tego ot

Ochman

Wysłany: 17-01-2007, 18:26   

Mam tutaj okres testowy (wiem, wiem ostatnimi czasy duuużo ich mam) i powiem, że vel.pl jak narazie pobija na łeb na szyję takie firmy jak webd.pl, livenet.p,l miracle.pl, a nawet home.pl.

Preferencja takie, które mi wystarczają za cenę, którą jako osoba niezarabiająca jestem w stanie zapłacić.

Kontakt bardzo dobry.

Polecem!

strus

Wysłany: 17-01-2007, 20:13   

Ochman, stwierdzasz takie cos ze pobija inne firmy po 2 tyg okresie testowym ? :D

Ooi

Wysłany: 18-01-2007, 13:34   

ja to stwierdziłem po dłuższym okresie czasu, ale pewnie nie chciało ci się czytać wszystkich postów a ponieważ miałeś okazję przyczepić się czegoś to to zrobiłeś.. jest to typowe zachowanie DN, zastanów się nad tym
a może chodziło ci tylko na pokazaniu sygnaturki

Ochman

Wysłany: 18-01-2007, 16:46   

strus-, tak właśnie stwierdzam.

Chodziło mi o przelicznik jakość/cena. Z tego co czytałem ich uptime jest wysoki.

A jakość usług i preferencje serwera dla mojego skromnego niekomercyjnego serwisu dla ministrantów są jakość/cena = bardzo dobre.

A i kontakt z pomocą techniczną jest w porządku.

Serdecznie polecam.

moron

Wysłany: 20-01-2007, 00:44   

Ochman napisał/a:
Chodziło mi o przelicznik jakość/cena
co ci po jakosci czy cenie skoro parametry sa do d*** i na zadna strone ktora ma wiecej odwiedzin nie mozesz wziasc tego hostingu?
wogole jak mozna do 2gb dysku dawac 2.3gb transferu....

ehhh... naiwniacy...
jeszcze se kup toyote z gwarancja na milion kilometrow i mozesz dumnie nosic czapeczke z napisem "FRAJER" :lol:

Ooi

Wysłany: 20-01-2007, 10:10   

No widzisz. To że dla ciebie parametry są nieodpowiednie to tylko twoj problem
po pierwsze primo: te 2 gb to hłyt martetindody - ja i tak korzystam z ok 50 mb
po drugie secundo: transfer - na moje forum (phpbb) + 2x narzędzia do traviana (troopole, sojusz G&E, s2) + 2 fotoblogi (pixelpost) + 1x cms (fusion) wystaracza i jest aż nadto

zaraz zaczniesz krzyczeć: ale co ty masz tam za ruch, skoro masz ledwo ~190 userów i bla bla
no racja, średnio dziennie tylko 100 uniq na forum (o pozostałych nie mogę się wypowiedzieć, bo nie do końca wiem) tylko odpowiedcie mi szczerzena pytania: jak wielu ma fora na 10000 uq/day oraz a skoro mam takie potrzeby jak napisałem wyżej to liczy się dla mnie co?
wg mnie:
0. cena
1. uptime
2. szybkość
3. obsługa
A tutaj to jest na bardzo wysokim poziomie.
moron, ja nie wiem co oni Ci zrobili, ale jęczysz jakby ci przyrodzenie odcieli

EDIT
Przepraszam skłamałbym, właśnie sprawdziłem
Kod:
Transfer    1713.94 z 28672.00 MB (grudzień + styczeń)
Wykorzystana przestrzeń dyskowa    223.23 z 2048.00 MB
Wykorzystana pojemność baz danych    10.00 z 25.00 MB

Jak widać wykrzystałem przez dwa miesiące mniej transferu niż mam (średnio) na cały miesiąc. Oczywiście żadne z tego plikowisko nie będzie, ale nie każdy download center prowadzi. No ale transfer też trzeba umieć oszczędzać.

Ochman

Wysłany: 20-01-2007, 13:14   

Ale po cholerę mi transfer 100gb/miesiąc, skoro moja strona (Extreme Fusion + php by Przemo + WordPress) ma nie więcej uniqów niż 30?!

Każdy dobiera sobie takie parametry jakie jemu odpowiadają. Jakbyś potrafił czytać ze zrozumieniem to pewnie byś wiedział, że wcześniej napisałem
Ochman napisał/a:
A jakość usług i preferencje serwera dla mojego skromnego niekomercyjnego serwisu dla ministrantów są jakość/cena = bardzo dobre.

cezarylee

Wysłany: 07-04-2007, 21:54   

Serwer: Virtual.00

"Roczny limit transferu:
28GB transferu do wykorzystania "

chyba coś pomylili się :D

Gadatliwa Kasia 

Ooi

Wysłany: 08-04-2007, 00:54   

Mnie wystarcza.
Przeczytaj najpierw komentarze wcześniejsze, a nie krytykuj dla samego krytykowania.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi