phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[opinie] ForALL.pl
Autor Wiadomość
Mika

Wysłany: 27-05-2006, 20:22   

Ja już zmieniłem serwer ;) Bo ten to jednak dnooo dwa dni temu padło na około 12h :!:

Gadatliwa Kasia 

lol123456

Wysłany: 03-06-2006, 15:11   

Witam ja tez mam problemy z ta baza danycy (MYSQL) dokładnie to pisze takie cos: jest to naprawde utrapienie mam tam konto sponsorowane poprzez www.webnoise.pl ale niestety niejestem zadowolony gdyz niemoge sie bawic bazą danych mysql gdyz ten blad wyskakuje co wczesniej podalem
UWAGA !!
Ich jedynym plusem jest szybki serwer ftp tylko to :roll: Szczerze wszystkim odradzam ten hosting, Ciagle sie psoje i downy ma praktycznie co 4 minuty (gdy odswierzam storne to wyskakuje pusta po 2 odswierzeniu poprawnie i tak wkolko) niepolecam !!

BaZyL

Wysłany: 02-09-2006, 17:27   

Stanowczo ODRADZAM!

Kubol

Wysłany: 26-09-2006, 17:32   

maxis napisał/a:
Wygląda dobrze :) niskie ceny, nip i regon są...
Kod:
Panel administracyjny Confixx

pierwsze słysze :mrgreen:

ciekawe czy ktos ma tam konto... :)

Witam. :) Ma mam tam konto i bardzo mi się podoba ten hoting. Czasem są przerwy techniczne, kiedyś bardziej były. :) Teraz jest już fajne, posiadam konto small na forall.pl i nawet to konto jest dużo wart i bardzo fajne. :) Jeżeli ktoś chce screeny z Panelu Admina na tym hostingu, lub dowiedzieć się czegoś, piszcie. :P

PeTe

Wysłany: 26-09-2006, 17:57   

Coż ja również miałem o nich nienajgorsza opinię, mialem tam konto z ktorego zrezygnowałem miesiac temu. Admini zlewaja człowieka chyba że przychodzi czas płacenia to wtedy są, brak fachowości, a przerwy techniczne występuja bez przesady raz na tydzień. Goście co chwile gmeraja coś w ustawieniach, ogólnie tanie i do niczego. Zdecydowanie nie polecam, chyba ze na maleństawa, Jportal, czy tego typu. PhpBB chodzi dobrze ale pod warunkiem że chodzi a to różnie, nie jestem nowicjuszem i biore pełna odpowiedzialność za to co piszę hosting jest do bani. zreszta nie porzucałbym dobrego opłaconego hostingu bez powodu zdecydowanie odradzam ! Zdarzają sie okresy miesiac dwa że wszystko smiga ale to naprawdę rzadkość, kiedyś myslałem że sie uspokoiło i że jest ok pisałem chyba gdzies tutaj o tym, ale niestety nie moja ponad roczna przygoda z forall to pasmo nerwów, strat i czekania az łaskawie ktoś z adminów zareaguje.

Kubol

Wysłany: 27-09-2006, 13:30   

Tak - zgadzam się z Tobą. Masz rację, piszę do nich maila, nie odpisują, więc durig raz i nie odpisuję, później trzeci itp. Olewają każdego. Strona na serwerze chodzi bardzo szybko i dobrze. :) Lecz z przerwami technicznymi często są problemy. :)

zimon

Wysłany: 04-01-2007, 23:41   

przerwy techniczne były kiedyś teraz naprawdę się poprawiło robią tylko małe przerwy raz na 2 tygodnie i to w nocy aby nie zakłucać porządku w dzień... (zapomniałem dodać że niedawno jak mieli jakąś awarię taką poważniewjszą że serwery nie działały przez cały dzień to w ramach rekonpensaty przedłużyli ważnośc konta o tydzień :P ) po za tym oferta jest tania i konkretna, w porównaniu do ofert innych firm o podobnych parametrach. Ja sam mam tam forum już od ponad pół roku i wszystko działa jak należy. Bardzo czytelny panel administracyjny 3mPanel się zowie, kopie zapasowe mysqla przechowywane są przez miesiąc a robione są codziennie natomiast bacup ftp robiony jest co tydzień. I jeszcze z dodatkowych funkcji jest dostep do ftp przez usługe webftp (z poziomu przeglądrki). Jeśli chodzi natomiast o kontakt to się zgodzę że nie odpisują ale zawsze jaki był jakis problem to po wysłaniu maila on poprostu znikał. A ostatnio nawet uruchomili serwery download na których nie jest naliczany transfer, a także wprowadzili program partnerski :P Wkońcu również poprawnie działają statystyki serwera.
jeśli chodzi o bazę danych to nie miałem żadnych problemów, nawet z polskimi znakami :P przepuściłem tylko wcześniej bazę danych przez gżegżółkę :P
bo to chyba tyle jeśli chodzi o moje uwagi na temat tego hostingu :P

Ramzes

Wysłany: 12-01-2007, 08:21   

Właśnie zakupiłem tam serwer. Wczoraj wpłaciłem kasę i dzisiaj chodząc po forum mówię: zobaczę co tutaj na temat forall piszą. I myślałem, że z krzesła spadnę. Słyszałem właśnie teraz, że to dobre i w ogóle, a tu takie opinie <szok>. Ale ta ostatnia mnie uspokoiła troszkę. Bo wszystkie wcześniejsze były pisane dość dawno. Osobiście podoba mi się ten hosting, ponieważ jest dość tani. Jak pisałem do forall, to odpowiedzieli mi w tym samym dniu. Zobaczymy jak to dalej będzie.

Ivellios

Wysłany: 22-01-2007, 11:34   

Czy od czasu ostatniego posta coś się na forall.pl zmieniło?

muchakk

Wysłany: 22-01-2007, 13:52   

Miałem tam kiedys konto testowe i teraz otrzymuje informacje o zmianach, jest ich bardzo dużo więc chyba się poprawili, jak ktoś chce zobaczyc te maile to zapraszam na gg bo jest ich zbyt dużo żeby wklejać tutaj na forum

Mich@ł

Wysłany: 05-02-2007, 19:53   

http://www.forall.pl/serwery_dedykowane

Korzystał ktoś z was może z dedyków na forall.pl ? Bo ceny mają bardoz korzystne :| 190 zł brutto za:

Procesor: AMD Athlon 64 3700+
Pamięć RAM: 1 GB DDR 400 RAM
Dysk twardy: 2 x 160 GB SATA HDD
Sieć: 100mbit
Transfer: *nielimitowany

Coś to dziwne tanio.. bo nawet niemieckie serwerownie mają wyższe ceny... :|

strus

Wysłany: 06-02-2007, 09:02   

Opłata instalacyjna do każdego serwera - 550zł

:)

Niby jakos tak nawet tanio (miesiecznie, nie liczac op. inst.) .. ale jednak wole ovh :P Nie mam cos do nich zaufania

Mich@ł

Wysłany: 06-02-2007, 11:01   

strus-, bardzo tanio ;D Serwery są w niemczech ;) Oni chyba pośredniczą w sprzedaży ;)
hetzner.de

Swoja droga patrząc na ceny to teraz taki kowalski jak ma duze forum to spokojnie może sobie dedyka kupić ;D

niczeq

Wysłany: 06-02-2007, 13:12   

Mich@ł, ale weź pod uwagę tą opłatę instalacyjną... z ovh możesz zrezygnować po miesiącu jak Ci się nie będzie podobać a z tej oferty to już by było szkoda... ale z drugiej strony dedyk to dedyk... większość zależy od osoby konfigurującej serwer...

Potrzebujesz porządnego hostingu??? Skontaktuj się ze mną przez PW

Gadatliwa Kasia 

dru8d

Wysłany: 23-02-2007, 09:54   

Korzystam z usług forall.pl od czerwca 2006 roku. Pamiętam, że wtedy dosyć często zdarzały się wkurzające przerwy. Jednak od co najmniej pół roku jak nie dłużej jest naprawdę dobrze. Zwiększyli pojemność konta, nie zwiększając opłat. Stabilność według mnie jest na poziomie bardzo dobrym. Nie wiem jak kontakt z obsługą techniczną, ponieważ nie musiałem z niej korzystać już od dłuższego czasu. Raz na początku gdy napisałem to nikt mi nie odpisał, ale przynajmniej rozwiązali mój problem. Biorąc pod uwagę co się dzieje teraz nie mogę powiedzieć złego słowa.

Odpowiedz do tematu