|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[opinie] Proste.pl |
Autor |
Wiadomość |
poligram
|
Wysłany: 22-11-2006, 19:24 [opinie] Proste.pl
|
|
|
Chcialbym polecic hosting Proste.pl Hosting ten adresowany jest do klientow indywidualnych oraz malych firm. Serwery to klaster oparty o 64 bitowe procesory w technologii dualcore. Lacza i Data Center w Gdansku. Jest to marka znanego hostingu firmy IQ PL Sp. z o.o. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
axelvip

|
Wysłany: 22-11-2006, 19:27
|
|
|
Powiem odrazu ze troche mnie zniecheca ten hosting, bo na I serwku nie ma dostepu do MySQL... |
|
|
|
 |
arcy

|
Wysłany: 22-11-2006, 20:14
|
|
|
W szczegółach serwera 2Gb macie błąd:
Cytat: | Bezpłatny adres w porste.pl lub inna własna domena | powinno być w proste.pl
Cytat: | Przywrócenie danych z backup'u - 12 PLN netto | płatne nawet po awarii?
No i najważniejszy buraczek:
Cytat: | Jeśli masz stronę opartą na darmowych skryptach portalowych PostNuke, PHP-Nuke, Joomla! lub skryptach forum phpBB by Przemo (i inne modyfikacje phpBB) lub skrypty galerii tworzące miniaturki ze zdjęć online (np. Coppermine), to zwróć się do nas z zapytaniem o hosting, gdyż niektóre z tych skryptów istotnie w pewnych okolicznościach mogą wpłynąć na jakość oferowanych usług. |
Czyli jak serwer nie da w pewnym momencie rady to do widzenia, a pieniążków nie zwracamy.
Dobrze chociaż że piszecie o tym już na starcie.
Tylko nie wiem po co się reklamujecie tutaj na forum by Przemo skoro same fora by Przemo utrzymujecie niechętnie i z zastrzeżeniami. Dziwne trochę... |
_________________ | Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser | |
|
|
|
 |
poligram
|
Wysłany: 22-11-2006, 20:52
|
|
|
arcy napisał/a: | W szczegółach serwera 2Gb macie błąd:
Cytat: | Bezpłatny adres w porste.pl lub inna własna domena | powinno być w proste.pl
Cytat: | Przywrócenie danych z backup'u - 12 PLN netto | płatne nawet po awarii?
No i najważniejszy buraczek:
Cytat: | Jeśli masz stronę opartą na darmowych skryptach portalowych PostNuke, PHP-Nuke, Joomla! lub skryptach forum phpBB by Przemo (i inne modyfikacje phpBB) lub skrypty galerii tworzące miniaturki ze zdjęć online (np. Coppermine), to zwróć się do nas z zapytaniem o hosting, gdyż niektóre z tych skryptów istotnie w pewnych okolicznościach mogą wpłynąć na jakość oferowanych usług. |
Czyli jak serwer nie da w pewnym momencie rady to do widzenia, a pieniążków nie zwracamy.
Dobrze chociaż że piszecie o tym już na starcie.
Tylko nie wiem po co się reklamujecie tutaj na forum by Przemo skoro same fora by Przemo utrzymujecie niechętnie i z zastrzeżeniami. Dziwne trochę... |
backup danych z backupu na prosbe klienta tyle kosztuje, jesli jest to przywrocenie po awarii jest to w gestii uslugodawcy i jest nieplatne.
nawet jesli strona zrobi ponadnormatywne obciazenie to pieniadze pomiejszone o okres wykorzystany oddajemy, wiec nie widze przyczyn dla ktorych musisz zakladac "a priori" nasze posuniecia wzgledem klienta skoro nie slyszales naszego stanowiska, ale faktem jest, ze nie szukamy klientow wsrod rozbudowanych for opartych o phpbb by przemo, gdyz sa nieoplacalne. |
|
|
|
 |
arcy

|
|
|
|
 |
BlueMan

|
Wysłany: 26-11-2006, 11:36
|
|
|
arcy, a gdzie wyczytałeś ten teks o "obciążających skryptach" ?? |
_________________ phpBB4 od drugiej strony |
|
|
|
 |
arcy

|
|
|
|
 |
BlueMan

|
Wysłany: 27-11-2006, 09:33
|
|
|
arcy napisał/a: | załóż sobie forum klasowe, stronkę domową, a jak masz większe ambicje to szukaj gdzie indziej | Ale dla takich for kwota, jaką trzeba przeznaczyć jest dość wygurowana! A także na 100% uptime takim mało rozwiniętym stroną nie zalezy
Powodzenia, więc życzę |
_________________ phpBB4 od drugiej strony |
|
|
|
 |
poligram
|
|
|
|
 |
salam

|
Wysłany: 03-01-2007, 19:33
|
|
|
Może to mój pech, a raczej proste.pl, że właśnie dziś trafiłam na ten wątek a ich strona
1. dłuuuugo się otwiera
2. jak już w końcu co któryś raz (dla ciekawości 3 razy odświeżyłam) załaduje się w pierwszej minucie, to bez obrazków ... a ja mu nawet nie przerywam
Innymi słowy: Jak oni chcą troszczyć się mo moje strony, a tym bardziej fora (nawet te malutkie) kiedy o własną wizytówkę nie potrafią ? |
|
|
|
 |
poligram
|
Wysłany: 16-01-2007, 09:26
|
|
|
salam jak ja patrze to smiga, az milo. Nie wiem jakim cudem Ci to wolno chodzi, moze to wina Twojego lacza byla ( jakies przypchanie czy cos?) |
_________________ zmieniam podpis, bo zakaz reklamy... |
|
|
|
 |
strus

|
Wysłany: 16-01-2007, 10:08
|
|
|
mi rowniez strona dziala blyskawicznie |
_________________ if(DobaZegarowa>24) cout<<"Z checia Ci pomoge!"; else cout<<"Fuck OFF and Find OUT it yourself."; |
|
|
|
 |
n1k3r
|
Wysłany: 16-01-2007, 22:10
|
|
|
Marka IQ.pl więc o stabilność firmy raczej nie ma sie co martwić... lecz należy pamietać, że konta na proste.pl nie są utrzymywane na tych samych serwerach co iq.pl bo wiadomo koszty w końcu są niższe... |
_________________ pierwszy w stronę mostu by wskoczyć pod auto na ostatnim pasie |
|
|
|
 |
kriskier
|
Wysłany: 29-01-2007, 16:58 Statystyki
|
|
|
Ktoś wie co się dzieje z ich statystykami? Komuś działają? Ja bym się nie przejmował brakiem webalizera, ale dostęp do accessloga to bym chciał, buuuu.... A oni mnie zbywają, 'jutro powinno działać', 'statystyki pojawią się jutro', 'trzeba wymienić oprogramowanie generujące statystyki, w poniedziałek powinno się to udać'. Oczywiście nie udało się ani 'pierwszego jutra', ani 'drugiego jutra', ani w poniedziałek... Minęło w ten sposób już jedenaście dni. Co o tym sądzicie?
Generalnie moje malutkie forumidełko śmiga jak żyleta, jak na razie downtime zero. Ale pierwszy kontakt z obsługą techniczną nasuwa pewne wątpliwości...
----------------------
Edit[2007.01.30] Statystyka już działa. Nawet mnie przeproszono za utrudnienia |
_________________ :: piszemy.pl :: portal literacki :: |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
salam

|
Wysłany: 05-02-2007, 11:41
|
|
|
poligram napisał/a: | salam jak ja patrze to smiga, az milo. | jak napisalam pewnie mialam pecha.A ja wierze w przeznaczenie i w to ze trafiajac na awarie (bo zaiste taka mila miejsce) nie wygrywam losu na loterii wiec nie jest to sytuacja calkowicie nietypowa.
Mam nadzieje ze sie myle.
Aktualnie strona dziala.
Niestety,
Ja potrzebuje ok 30Gb/miesiac transferu, tam takiej opcji nie ma.
Cena za 20Gb to 193,98 PLN brutto/rok czyli niemal 2 razy tyle co na nazwa.pl ktora daje nieporownywalnie lepsze parametry |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!