|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[opinie] SuperHost.pl |
Autor |
Wiadomość |
patrick
|
Wysłany: 07-04-2006, 22:04
|
|
|
Prowadze rozmowy na roznym poziomie i nie uwazam by to slowo bylo zbyt wyszukane |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
blum

|
Wysłany: 07-04-2006, 22:06
|
|
|
fajny offTOP powstaje
superhost.. wypowiadalem sie juz w tym temacie. zawsze sie znalazl ktos kto pisal, ze jest ok, zadnych problemow itd
mowie ok, od mojego odejscia od nich troche minelo i mysle - moze sie zmienili ale widze jednak ze wszystko jest takie samo.
szkoda kasy na taki hosting.. nawet tej najmniejszej.
webd? bylem i sie zmylem.. nie powiem - lepiej od superhosta ale tez nie bylo rozowo.
poprawna polszczyzna.. w tv sie dowalaja o jej brak a tutaj o jej istnienie
mnie to nie przeszkadza ale siedzac z kumplem przy piwie nie chcialbym uslyszec takiego slowa.. dziwnie bym sie poczul |
_________________ Sekcja Podnoszenia Ciężarów i Trójboju Siłowego Starachowice
WIKING - odżywki oraz suplementy
blog moj |
|
|
|
 |
Ivellios
|
Wysłany: 07-04-2006, 22:55
|
|
|
Od jakiegoś czasu znajomy, posiadacz konta na freeho... co ja gadam, na Superhoście ( ) użycza mi 200 MB pod jedną z moich stron. Dosyć często serwer podczas operacji zrywa połączenie z bazą danych, zdarza się również, że się ślimaczy niemiłosiernie... |
_________________ POMOC NA GG TYLKO DLA KOBIET |
|
|
|
 |
szym
|
Wysłany: 08-04-2006, 11:50
|
|
|
patrick napisał/a: | budzet na reklame sie skonczyl i zaczeliscie pisac bajki po forach ... |
Nasz budzet ma sie dobrze i mamy nadzieje ze bedzie jeszcze lepiej z prostego powodu dzierzawienie serwerow przy pewnym poziomie sie nie oplaca. Lepiej kupic na wlasnosc. No i kupujemy kazdy serwer to 4.000 euro ale czego nie robi sie dla jakosci.
Co do uzytkowikow na forum:
ilosc uztkownikow zarejestrowanych jest malo istotna. Wazniejsza jest ilosc online.
Teraz mamy na forum 10.000 i bez problemow uciagniemy 50.000
Serwis przema jest jednym Z ...na tym serwerze ... a nie jedynym .. co prawda jednym z najwiekszych. Wedlug naszych statystyk 4 inne generuja wieksze obciazenie wiec prosze mi wierzyc co mowie.
Co do tych 500.000 okolo czerwca/lipca planujemy zakup macierzy dyskowej ktora zapewni wyzsza niezawodnosc uslug i rozkladalnosc obciazenia, choc mysle ze juz teraz nie mozecie narzekac na dzialanie fora Koszt macierzy to 12.000 euro
Maly OFFTOPIC |
|
|
|
 |
Crack

|
Wysłany: 08-04-2006, 15:47
|
|
|
Koniuec offtopu, o webd piszcie w temacie o webd. Następny offtopowiec dostanie ostrzeżenie |
_________________ [ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
|
|
|
|
 |
bufik

|
Wysłany: 10-05-2006, 23:22
|
|
|
No to ja wrócę do tematu superhosta może. Obiecałem sobie że trochę opowiem innym ku przestrodze.
Niedawno zmyłem się z serwisem z ich serwerów. Dlaczego?
Od jakiegoś czasu otrzymywałem ostrzeżenie generowane przez automat że skrypty wykorzystywane przez serwis generują zbyt duże obciążenie serwera. Grzecznie prosiłem o wskazanie które to skrypty i w jakich plikach i kiedy generują takie obciążenie ponieważ chciałem usunąć błąd. Wskazanie na to jakie to pliki zajęło adminom superhosta kilka tygodni, ponieważ twierdzili że ... nie wiedzą, nie mają takich "szczegółowych" logów i nie potrafią powiedzieć, a ja sam powinienem sie zorientować co źle działa. Ale kiedy już wskazali to...
Tu musze wspomnieć, że serwis jaki prowadzę to faktycznie spory kawałek Weba (http://horror.com.pl), dzienie potrzebuje nawet ponad 1 GB transferu, działa na sporej bazie danych więc dopuszczałem możliwość że cos mogło zacząć źle działać. przeanalizowałem oglądalność posprawdzałem główne skrypty dopisałem nawet kilka prostych rzeczy, ale to nie rozwiązało problemu. Ostrzeżenia płyneły szeroki łukiem aż do momentu w którym trochę się uniosłem, zadzwoniłem i zrąbałem kilka osób dość nieprzyjemnie i ostro. Pomogło jak ręką odjął - nasz serwis przestał obciążać serwery superhosta. W tym samym czasie dowiedziałem się, że podobne ostrzeżenia zaczęli dostawać inni klienci - wybrani chyba na chybił- trafił.
Na tym jednak nie koniec w końcu stycznia otrzymałem list w którym admin superhost stwierdza, że głównym skryptem obciążającym serwer jest Forum PHP bb by Przemo, że ma wadliwe i złe skrypty i muszę je usunąć jeśli chcę nadal utrzymać serwis w superhoście. Przeniosłem Forum i to był mój błąd. Od tego czasu dopiero zaczęła się jazda. Pomimo usunięcia forum mój serwis został przeniesiony na serwer awaryjny - gdzie znajdowały się najbardziej niesubordynowane strony. Serwer potrafił strajkować kilkanaście razy dziennie - na moje uwagi słyszałem jedynie, że jestem sam sobie winny bo nic nie robię z serwisem aby go naprawić - mogę równiez uniknąć kłopotów porzez wykupienie serwera dedykowanego... Ostrzeżenia popłynęły lawinowo - tym razem wskazując na rozmaite pliki PHP znajdujące się w serwisie... Sęk w tym, że w ostrzeżeniach znajdowały się również nazwy plików, które od wielu miesięcy nie były nigdzie podlinkowane - czyli wogóle nie były wykorzystywane i uruchamiane, a zostały na serwerze tylko przez moje bałaganiarstwo... Kiedy napisałem o tym do superhosta, otrzymałem mail że jeśli nie wykupię dedyka to wyrzucą mnie z serwera bo obecnie moja strona szkodzi innym userom.
Wtedy pojąłem o co chodzi. wydaje mi się, że była to próba "zachęcenia" klienta do wykupienia droższej usługi...Olałem więc zaoferowane mi "świetne warunki" sikiem prostym koherentnym i poszuałem innego hosta. Z drugiej strony należy zastanowić się na jakiej zasadzie firma ta wysyła ostrzeżenia i czy to co w nich wpisuje nie jest jedynie wygenerowanym automatycznie na podstawie statystyk bełkotem...
Podjąłem decyzję o zmianie serwera. Trochę to kosztowało o trwało, ale było warto.
Działo sie to ponad miesiąc temu.Dlaczego więc piszę dopiero dziś? Z prostej przyczyny. Chciałem sprawdzić jak będzie działać serwis u nowego hosta. Zero problemów. Nawet upewniałem się u admina czy nie ma kłopotów z moją stroną... Nic, żadnych przestojów, żadnych nadmiernych obciążeń...
Wnioski? Proszę bardzo - zaznaczam jednak, że jest to wyłącznie moja subiektywna opinia - opinia klienta, który był na serwerach superhostu przez prawie dwa lata.
1. Superhost albo posiada sprzęt bardzo słaby, albo konta są upakowane do granic możliwości
2. Firma próbuje naciągać klientów na wykupywanie wyższych opcji za pomocą nieuczciwych technik - sztucznie kreując problemy.
3. Superhost.pl pozbywa się z serwerów tych, którzy maja odrobine większe wymagania - licząc na to, że na 10 mniejszych klientach zarobia tyle samo - w tym momencie jednak owe świetna oferty (wysoki transfer za niską cenę) są fikcją jeno...
4. Admini superhost.pl działają tylko i wyłącznie "na czuja" wiedza informatyczna panów jest niestety na poziomie amatorskich sieci osiedlowych - wielokrotnie zwaracano im uwagę na dziury w zabezpieczeniach których najzwyczajniej w sieci nie potrafią usunąć. (np.: http://forum.webhelp.pl/v...rhost&t=123483)
5. Możesz być pewny że kiedy zdarzy się jakakolwiek awaria pod licznymi telefonami kontaktowymi nie zastaniesz nikogo - kiedy jest awaria cała obsługa superhost.pl znika w tajemniczy sposób pod zeimią i tam bezpiecznie zakopana w ściółce leśnej czeka na cudowne samonaprawienie.
6. Jak sie będziesz za bardzoi rzucać wylądujesz z serwisem w kolonii karnej (na serwerze awaryjnym) a wtedy juz nie ma wyjscia.
7. Wyjscie masz już teraz - nie kupuj niczego w superhoście
Oczywiście nie przeczę, ze wiele stron może działać super na serwerach SH, ale jest to loteria. A ja dzis chcę miec pewność, a nie losować szansę... |
|
|
|
 |
szpak

|
Wysłany: 12-08-2006, 11:23
|
|
|
SUPERHOST jest cienki jak sik komara
szkoda pisania, zdecydowanie na czarną liste z nimi |
_________________ Nie pisz do mnie na GyGy ani na PW bo normalnie nie wytrzymam, no chyba ze chcesz dać mi na chleb zarobić
Lubię poważne wyzwania http://www.szpak.eu/phpbb.php |
|
|
|
 |
ruzam.pl
|
Wysłany: 27-09-2006, 12:04
|
|
|
Witam!
Wlasnie od nich uciekam, ogolnie tragedia, zdecydowanie odradzam. Support nic nie odpisuje, nic nie poprawiaja. Wgrywanie malych plikow na serwer to katorga.
UWAZAJCIE na nich! |
|
|
|
 |
marecek
|
Wysłany: 11-10-2006, 23:59
|
|
|
mnie wykopali pół roku temu za generowanie zbyt dużego ruchu... dali łaskawie 12 godzin dostępu do ftp i zablokowali konto na ament...
zablokowali mi cpanel, phpmyadmina i dali htaccess-a z redirectem na jakąś dziwną stronę - to udało mi się dobić do panelu admina i zrobić backup bazy do pliku... UNIKAĆ !
(chociaż kasę zwrócili za niewykorzystany okres) |
|
|
|
 |
starania
|
Wysłany: 21-11-2006, 00:05
|
|
|
ja też zostałam zawieszona w ciągu sekundy bo na forum było 45 osób teraz non stop jest tyle i czasami mam problemy ale cóż |
|
|
|
 |
miszko

|
Wysłany: 10-01-2007, 12:20
|
|
|
A mi właśnie zablokowali konto. Wszystko! Maile, ftp, http... złodzieje.
Szukam innego serwera. Konto aktywują ale do 21 sty mogę z nimi rozwiązać umowę. |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 10-01-2007, 13:16
|
|
|
bufik napisał/a: | 3. Superhost.pl pozbywa się z serwerów tych, którzy maja odrobine większe wymagania - licząc na to, że na 10 mniejszych klientach zarobia tyle samo - w tym momencie jednak owe świetna oferty (wysoki transfer za niską cenę) są fikcją jeno... |
Powiem tak. To samo dzieje się w home i w paru innych. I to, co napisałeś to prawdopodobnie jedyna prawda, dotycząca złej optymalizacji skryptu przema. Przykre to, ale to sa fakty. kusza klientów niskimi cenami, a potem , ni stad ni z owad, skrypty któe działały w jakiejs tam konfiguracji i nie stwarzały żadnych problemów, nagle stają sie nieptymalne i obciążające... |
|
|
|
 |
moron
|
Wysłany: 10-01-2007, 13:30
|
|
|
joli, joli no kurde bez jaj
nie porownuj malucha do kombajnu!
skrypt jest dobrze zoptymalizowany ale zauwaz ze zawiera KILKASET modyfikacji
cos za cos...
prawda jest taka ze na rynku jest overselling i kazdy sprzedaje duze konta liczac ze nikt ich nie wykorzysta w znacznym stopniu...
...jak ktos korzysta to sie go zastrasza i dziekuje za wspolprace... |
_________________ przenosze fora z fora.pl i innych darmowych serwisow ktore nie udostepniaja bazy! |
|
|
|
 |
miszko

|
Wysłany: 10-01-2007, 13:33
|
|
|
home.pl omijam, bo mają ograniczenia bazy danych, fuj!
Testuję nazwa.pl, ogólnie ok, panel admina trochę ubogi.
Zastanawiałem się nad progreso.pl, ale w nazwa.pl dają większy transfer (600GB/rok).
Co do SH, to po kontakcie telefonicznym odblokowali konto, jeżeli do 21 sty zostanie rozwiązana umowa, to oddadzą 90% kwoty.
Pewnie mają za słabe sprzęty i im nie wyrabiają.
Co ciekawe pingi do SH mam średnio 80-90ms.
Do np. nazwa.pl mam 26-30ms. I FTP chodzi bdb. Na SH niestety FTP chodziło bardzo zmiennie,ale nigdy szybko. Cpanel w SH chodzi też bardzo wolno. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
vegetagt

|
Wysłany: 10-01-2007, 17:43
|
|
|
miszko napisał/a: | Pewnie mają za słabe sprzęty i im nie wyrabiają.
Co ciekawe pingi do SH mam średnio 80-90ms. |
niewiem jak z innych operatorow, ale z tepsy do superhostu trasa idzie przez frankfurt |
_________________ JA NAPRAWDE NIE UDZIELAM POMOCY NA GG/PW I NIE ODPOWIADAM NA PYTANIA!
Ja pomogłem, Pan pomógł. Kto pomógł? Ci państwo |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!