|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[Pomys?] Zgadzajace sie ID uzytkownika w joomla! |
Autor |
Wiadomość |
fajfajf
|
Wysłany: 25-12-2006, 20:36 [Pomysł] Zgadzajace sie ID uzytkownika w joomla!
|
|
|
Przy importowaniu uzytkownikow zarejestrowanych na forum, joomla segreguje ich alfabetycznie. W ten sposob ja, pierwsyz uzyttkownik mam id 62, a na forum moj id to 1.
Jakbym mial na joomli taki sami id jak na forum to zrobil bym w profilu joomli linka np Wyslij PW do tuti... A tak pozostaje mi tylko zainstalowac pypms, zeby uzytkownicy mieli dylemat czy korzystac z joomlowego czy przemowego ;/ |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
traczu
|
Wysłany: 26-12-2006, 17:56
|
|
|
faktycznie to był by dobry pomysł tylko że ja jeszcze za bardzo jestem zielony w te klocki ale pomysł genialny jak dla mnie |
|
|
|
|
fajfajf
|
Wysłany: 26-12-2006, 21:51
|
|
|
grzebalem w numerach, az tak namieszalem, ze nie moglem sie zalogowac do panelu admina ale juz sobie jakos poradzilem... ustawilem takie same id i teraz np modul phpbb_przemo_last_topics wyswietla uzytkownikow prawidlowo
mam przy okazji pytanie dlaczego joomla/przemo nie korzystaja z tych samych tabel?
traczu, jak cos wykombinuje z PWami to opisze, poki co musze wszystko od nowa konfigurowac przez zmiane tych id... ale tka to jest jak sie chce miec porzadek |
_________________ Forum Alfa Romeo Giulietta, 159, MiTo, 156, 147, 166, 145, 146, 155, 164, 33, 75, GTV, GT, Brera, Alfetta ;D |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!