phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[OffTopic] Dyskusja na temat: SPRAWDZONE FIRMY
Autor Wiadomość
maska87

Wysłany: 05-11-2006, 15:03   [OffTopic] Dyskusja na temat: SPRAWDZONE FIRMY

Witam,
możliwe, że dostanę ostrzeżenie za ten temat, ale muszę się tutaj wypowiedzieć! W dziale Hosting jest przyklejony temat "Hosting: sprawdzone firmy" jest on nie aktualizowany. Miałem konto w i365.pl i przyznam, że pierwsze pół roku działało mi bardzo dobrze. Wybrałem ten serwer, ponieważ Wy go polecaliście! Teraz go dalej polecacie, chociaż opinie użytkowników są bardziej negatywne w ostatnich miesiącach. Nadeszła więc zmiana serwera! Polecacie także livenet.pl zaufałem Wam. Jedno szczęście, że jest tam okres darmowy, bo byłbym w plecy! Kupiłem sobie serwer w iq.pl i przyznam, że jestem bardzo zadowolony! Byłbym za tym, aby dodać do tego tematu ten hosting. Co do livenet.pl to nie jest najgorzej, ale dobrze też nie jest. Mój kolega ma hosting w netlook.pl (też polecacie) i jest bardzo zadowolony. Proponowałbym podyskutować tutaj o firmach, które polecacie, ponieważ dużo osób kupuje według tego tematu i liczy na Was.
Z poważaniem

Proszę podyskutujmy o tym temacie .

Gadatliwa Kasia 

shqvarny

Wysłany: 05-11-2006, 22:19   

sądzę, że dyskusja i weryfikacja firm jest konieczna, bo podobnie na easyisp.pl zaczynają ludzie narzekać.

maska87

Wysłany: 06-11-2006, 15:01   

Shqvarny dlatego założyłem ten temat :)
Moim zdaniem z tego tematu powinny wylecieć na 100% firmy:
-livenet.pl
-i365.pl
Powód jest bardzo prosty. Administratorzy serwerów chyba przekroczyli limit użytkowników (czyli za dużo sprzedali co do możliwości). Forum bardzo zamula, pliki ciężko wgrać na serwer oraz zgrać na dysk. W przeszłości było wszystko w porządku, a teraz? Przeczytajcie tematy chociaż na tym forum na temat tych firm hostingowych.
Moim zdaniem na 100% powinny zostać firmy:
-netlook.pl
-ehost.pl

o innych nie mam zdania, ponieważ nie testowałem!

Paszczak000

Wysłany: 06-11-2006, 16:30   

Cytat:
-livenet.pl
-i365.pl

Zgadzam się. Wiele razy przenosiłem fora z tych firm na serwery:
Cytat:
-netlook.pl

i nigdy odwrotnie. Zawsze miałem kłopoty z tymi pierwszymi hostingami. Zrywana sesja FTP, kopia bazy czasem ściągała się nie cała lub nie dało się jej zrobić. Ogółem kłopoty. Nie miałem tam kont, ale mogę stwierdzić, że ciężko się tam pracowało.

maska87

Wysłany: 10-11-2006, 11:51   

Widzę, że nikt nie jest chętny do aktualizacji tematu Sprawdzone Firmy. Jest to przykre, ponieważ dużo osób właśnie zamawia serwery z tej listy i się przejadą na hostingu. Starałem się pomóc w tej sprawie, ale widzę, że moich rąk do pracy nie potrzebujecie?

Matti123

Wysłany: 10-11-2006, 13:45   

ja chciał bym pochwalić firmę hostingową rwi.pl ponieważ serwery są stabilne i nie ma awari (bynajmniej długich) tak jak na innych które testowałem. Obsługa szybko reaguje w razie kłopotów :) No dla mnie to sprawdzona firma i ją polecam wszystkim.

Andrew_wojownik

Wysłany: 10-11-2006, 16:11   

Najlepsze to home.pl, jest tylko troche ceny odstraszaja :)

A livenet.pl ostatnio faktycznie zaczął troche wolniej chodzić, ale chyba coś z tym zrobią (dokupienie nowego servera?).

Matti123

Wysłany: 10-11-2006, 17:53   

Cytat:
Najlepsze to home.pl, jest tylko troche ceny odstraszaja :)

I to bardzo...

ja chciałem dodać jeszcze że dobrą firmą hostingową jest cjc.pl serwery są stabilne :) no i oczywiście ceny są przystępne :)

patrick

Wysłany: 10-11-2006, 19:21   

somonino.net napisał/a:
-livenet.pl
-i365.pl

ooooojjjjjj miałem sie nie odzywać ale to jest gruba przesada. Są to naprawde firmy profesjonalne nie pokroju rwi.pl i cjc.pl notabene które nie pasują do tematu.
Serwery livenet napewno są bardzo wydajne, w sumie to mam na nich sesje odpalona od grubego czasu i słyszałem, że firma buduje serwerownie i przenosi się do polski.

Co do netlook to już kiedyś widziałem ich konfiguracje serwerów i szybkość i mi styknie.
Myśle że te dwie firmy sa o niebo lepsze od netlook.
Andrew_wojownik napisał/a:
Najlepsze to home.pl, jest tylko troche ceny odstraszaja

Po czym wnioskujesz ? I czemu ceny odstraszają ?

maska87

Wysłany: 10-11-2006, 22:22   

patrick napisał/a:
Są to naprawde firmy profesjonalne

Firma i365.pl była firmą profesjonalną. Teraz już nie jest w oczach niektórych klientów. Ja przeniosłem swoje 3 konta z tej firmy, ponieważ nie byłem zadowolony. Bliscy też zmienili hosting z i365.pl do np iq.pl lub ehost.pl itd. Paszczak zmienił dużo serwerów z i365.pl na inne. Czy to mało znaczy? Ja jestem dalej tego zdania aby i365.pl oraz livenet znikneły z listy polecanych firm, a ich miejsce zajęły np: iq.pl albo home.pl

Paszczak000

Wysłany: 10-11-2006, 22:30   

Przemo miał zrobić system głosowania, więc może wtedy się coś zrobi.

maska87

Wysłany: 17-11-2006, 08:52   

Paszczak000 napisał/a:
Przemo miał zrobić system głosowania, więc może wtedy się coś zrobi.

No to Panie Przemku, czekamy :)

muchakk

Wysłany: 17-11-2006, 16:59   

patrick napisał/a:
somonino.net napisał/a:
-livenet.pl
-i365.pl

ooooojjjjjj miałem sie nie odzywać ale to jest gruba przesada. Są to naprawde firmy profesjonalne nie pokroju rwi.pl i cjc.pl notabene które nie pasują do tematu.
Serwery livenet napewno są bardzo wydajne, w sumie to mam na nich sesje odpalona od grubego czasu i słyszałem, że firma buduje serwerownie i przenosi się do polski.

Jezeli teraz w tej sytuacji gdzie i365 muli trahicznie i nie widać żadnej poprawy moge śmiało powiedzieć że rwi.pl obok i365 jest profesjonalną firmą. Wolę żeby serwer mial raz na dzien/kilka dni pada niż żeby non stop mulił przecież jest to oczywiste. Nie powinno się pisać na temat firmy u której nie miało się konta a że ja miałem w i365 i rwi to chyba moge zrobić takie porównanie. Wogóle ostatnio na innym forum (chyba wiesz jakie) duzo ludzi broni i365 nie mając racji, nie wiem czy i365 ma tylu znajomych czy co ale to robi się nudne :/

Pozdr.
Kozak K.

maska87

Wysłany: 17-11-2006, 19:49   

Muchakk też stwierdzam bo miałem 3 konta w i365.pl i dlatego apeluje! Zastanawiam się czy ankieta ma sens, ponieważ ludzie którzy nie mieliby konta w i365.pl też będą głosować.

muchakk napisał/a:
duzo ludzi broni i365 nie mając racji, nie wiem czy i365 ma tylu znajomych czy co ale to robi się nudne

dużo ludzi broni i365.pl ponieważ hmmm... dla nich "dobrze" znaczy, że strona ładuje się w 10-12 minut! :P

czekam na dalsze informacje

Gadatliwa Kasia 

szymel

Wysłany: 18-11-2006, 21:01   

Niestety mam ten sam problem, czas zmienic serwer na taki, gdzie nie bedzie bialych stron lub czekania na strone po kilka(nascie) sekund...
w dodatku od kilku dni mail do i365 nie dochodzi... a wlasciwie wraca mail zwrotny z informacja o bledzie, a dzwonic z anglii nie mam czasu w godzinach urzedowania...

Wiec skoro to dyskusja o sprawdzonych firmach to moze ktos by mi polecil cos pewnego i nie koniecznie drogiego? Sprawdze oczywiscie te oferty o ktorych juz wspomnieliscie.

Odpowiedz do tematu