|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[pomocy] niech ktos cos z tym zrobi.. prosze |
Autor |
Wiadomość |
MASS
|
Wysłany: 22-06-2004, 16:35 [pomocy] niech ktos cos z tym zrobi.. prosze
|
|
|
Nie moge sobie poradzic z tym forum....
wgrywam forum, wgrywam baze, wgrywam config.php
robie update17-18 i nic...
Nie czaje nic z tego...
tabele sql maja prefiks poezja, to chyba cos to...
teraz zrobilem cos, i na forum pokazuje ze baza ma 25MB, a nie ma postów ani nic nie wroci?o...
b?agam niech ktos mi to zrobi |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Rif_Raf

|
Wysłany: 22-06-2004, 17:08
|
|
|
Możesz dokladniej napisac, jakie miales forum, czy je przenosic, czy co robisz? |
_________________ nie pisz do mnie na gg |
|
|
|
 |
DJMaslak
|
Wysłany: 22-06-2004, 17:32
|
|
|
Dokladnie opisz co zrobies. Bo z tego co tutaj napisales to wynika ze miales juz plik config.php a wiec miales wczesniej gdzies indziej forum i teraz je przeosisz. Skoro tak to mozze trzeba wyedytowac zawartosc config.php i pozmieniac sciezki ???
Z tego co piszesz to zrobiles instalacje forum przemo a nastepnie aktualizacje z 1.7 do 1.8 ale PO CO ????
rzeciez obecna instalka zawiraz wersje 1.8 oraz najnowsze wszystkie poprawki wiec po co ci aktualizacja ???
Poza tym radze zainstalowac forum i najpierw uruchomic a potem dopiero sprawdzac czy potrzebna aktualizacja.
Sprawdz tez czy możesz wgrac baze z innej pozycji niz przez DEARCHIWIZACJA z PANELU.
Moze twoj server ma cos w rodzaju CPANELA albo innego narzedzia z dostepem do MYSQL.
Zapytaj Admina. |
|
 |
MASS
|
Wysłany: 22-06-2004, 17:42
|
|
|
Miałem forum 1.7 by przemo
Zrobilem kopie bazy...
Wywaliłem wszystko z serwera
Wgrałem całe nowe forum 1.8
I teraz nie wiem jak wgrac baze z 1.7 zeby działała...
Tyle.. |
|
|
|
 |
Rif_Raf

|
Wysłany: 22-06-2004, 17:44
|
|
|
wgraj tylko
users
odbuduj serch, i mysle ze efekt bedzie zadowalajacy (chyba, ze o czyms zapomnialem) |
_________________ nie pisz do mnie na gg |
|
|
|
 |
DJMaslak
|
Wysłany: 22-06-2004, 18:10
|
|
|
Mysle ze najlepszym sposobe bedzie wgraanie forum 1. oryginalnego od poczatku - tylko ze musisz sprawdzic albo przy[omniec sobie jakie poprawki miales wczesniej - bo może tzeba bedzie zaptaie do bazy sql wyslac.
Nastepmie jak wszystko zadziala to zrobic upgrade do 1.8.
Albo tak jak napisal kolega pobawic sie w SQL-u i wgrac same tabele userwo i tekstow |
|
 |
Crack

|
Wysłany: 22-06-2004, 18:13
|
|
|
Wgraj bazą na serwer, wykonaj na niej zapytania z pliku update17-18.sql, zrób config.php. Dopiero teraz wejdź na forum i zobacz, czy wszystko działa. |
_________________ [ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
|
|
|
|
 |
Widmo

|
Wysłany: 22-06-2004, 19:44
|
|
|
MASS, ile ty masz tych for 1.7 ? bo ta juz ktory twoj problem...
2, znowu jest temat ktory NIC nie mowi o zawartosci |
_________________ Potrzebujesz pomocy? |
|
|
|
 |
MASS
|
Wysłany: 23-06-2004, 09:39
|
|
|
Crack napisał/a: | Wgraj bazą na serwer, wykonaj na niej zapytania z pliku update17-18.sql, zrób config.php. Dopiero teraz wejdź na forum i zobacz, czy wszystko działa. |
Dzieki, doszedłem jakos sam
s? posty,s? uzytkownicy... ale jak chce wejsc w jakis temat pokazuje
Kod: | Could not obtain post/user information.
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Unknown column 'p.reporter_id' in 'field list'
SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.reporter_id, u.user_birthday, u.user_from, u.user_regdate, u.user_aim, u.user_avatar_width, u.user_avatar_height, u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject FROM poezjaposts p, poezjausers u, poezjaposts_text pt WHERE p.topic_id = 3238 AND pt.post_id = p.post_id AND u.user_id = p.poster_id ORDER BY p.post_time ASC LIMIT 0, 15
Line : 612
File : /home/httpd/htdocs/forumwiersze/forum/viewtopic.php
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://przemo.org/phpBB2/forum |
|
|
|
|
 |
mopek

|
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Crack

|
Wysłany: 23-06-2004, 14:23
|
|
|
Brakuje pola reporter_id w tabeli poezjaposts. Jednak wgraj ten update17-18.sql. Nic nie zepsuje, a na 100% pomoże (jest w nim m.in. dodanie tego brakującego pola). |
_________________ [ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!