|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 22-01-2009, 19:25 |
[OffTopic] Dowolna lub losowa zawartość zamiast forum |
Autor |
Wiadomość |
Nostry

|
Wysłany: 29-07-2006, 15:31 [OffTopic] Dowolna lub losowa zawartość zamiast forum
|
|
|
Mam następujące pytanko, na które odpowiedzi nie mogłem znaleźć ani w FAQ ani poprzez szukaj
Jak zrobić, żeby User mógł wywołać stronę o dowolnej, wstępnie zdefiniowanej zawartości, która zawierałaby poza tym wszystkie elementy forum, tzn. nagłówek, stopkę i prawą kolumnę? Chodzi mi o coś w stylu albumu, statystyk, czy ad.php
Domyślam się, że będzie to dodatkowy plik, np. dupa.php odpalany poprzez wpisanie jego adresu.
Teraz kolejna część pytania- jak zrobić, żeby owa wyświetlana zawartość była losowa? Chodzi mi o coś w stylu losowych bannerów, że jest kilka alternatywnych, najlepiej definiowanych w PA zawartości.
Żeby było ciekawiej, chciałbym, zby poprzez wpisanie odpowiedniej zmiennej, np. dupa.php?mode=1 można świadomie wybrać wyświetlaną zawartość
Miłym dodatkiem byłaby możliwość ustalania częstotliwości wyświetlania danej zawartości. Na przykład:
zaw.1- 25
zaw.2- 15
zaw.3- 10
Takie ustawienie powodowałoby, że statystycznie w połowie przypadków wyświetlana by była zawartość 1, w 30% zawartość 2, a w 20% zawartość 3-cia
Moja znajomość PHP ogranicza się do umiejętności zainstalowania gotowej modyfikacji, więc proszę o kompletną instrukcję. |
_________________ ópa |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
irekk

|
Wysłany: 29-07-2006, 15:53
|
|
|
z tym to raczej do zlecen |
_________________ Cygantura |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!