|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 22-01-2009, 19:25 |
[1.12.*] Zczytywanie danych o userze... |
Autor |
Wiadomość |
matyskiewicz
|
Wysłany: 30-06-2006, 23:39 [1.12.*] Zczytywanie danych o userze...
|
|
|
Witam, moje pytanie brzmi, jak mogę zczytać dane z bazy tak aby ukryte pola formularza (na mojej stronie) wczytały, informacje o danym użytkowniku. Poszukuje informacji na temat www, email, skąd, tlen, gg i skaype, ilość postów, ewentualne rangi, przynależność do grupy |
Ostatnio zmieniony przez matyskiewicz 30-06-2006, 23:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Paszczak000

|
Wysłany: 30-06-2006, 23:41
|
|
|
Proszę jaśniej :] |
|
|
|
 |
matyskiewicz
|
Wysłany: 01-07-2006, 00:05
|
|
|
Stworzyłem sobie księgę gości, i w zależności czy user jest zarejestrowany czy nie moze wybrac opcję do dodania wpisu. Chciałbym zrobić tak, ze kiedy user jest zalogowany na stronie (forum) takie pola jak wyzej wspomniałem, były wypelniały się same za niego. Tj:
*Osoba:
login z forum (pole ukryte)
*Skąd jesteś:
skąd z forum (pole ukryte)
gg:
gg z forum (pole ukryte)
tlen:
tlen z forum (pole ukryte)
www:
www z forum (pole ukryte)
email:
email z forum (pole ukryte)
*Wpis:
textarea
Planuje rozszerzyć to dla zarejestrwanych osób zeby w wpisie byly widoczne informacje o ilosci postów, oraz przynależnosć do grupy. |
|
|
|
 |
Paszczak000

|
Wysłany: 01-07-2006, 00:13
|
|
|
matyskiewicz napisał/a: | user jest zalogowany na stronie (forum) |
no to pobieraj informacje ze zmiennej $userdata i już |
|
|
|
 |
matyskiewicz
|
Wysłany: 01-07-2006, 00:16
|
|
|
tzn, strona jest zintegorwana przez $userdate. Teraz pytanie jak wydobyc te dane?? |
|
|
|
 |
Dlugi

|
Wysłany: 01-07-2006, 00:24
|
|
|
$userdata['nazwa_pola_w_bazie_danych'] |
|
 |
regua

|
Wysłany: 01-07-2006, 00:30
|
|
|
Uprzedzam twoje następne pytanie i $userdata['session_logged_in'] sprawdza, czy user jest zalogowany |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
matyskiewicz
|
Wysłany: 01-07-2006, 00:36
|
|
|
regua napisał/a: | Uprzedzam twoje następne pytanie i $userdata['session_logged_in'] sprawdza, czy user jest zalogowany | Cha to akurat Wiem ale dzięki za pomoc, rozumiem ze należy też szukac w tabeli Users |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!