|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: lui754 30-04-2009, 14:40 |
[Problem] Forum ciągle wymaga synchronizacji |
Autor |
Wiadomość |
nata
|
Wysłany: 18-06-2006, 22:10 [Problem] Forum ciągle wymaga synchronizacji
|
|
|
Forum ciągle wymaga synchronizacji, bez niej ciągle są błedy. Oto niektóre z nich:
Po wpisaniu posta:
Could not insert new word matches
DEBUG MODE
SQL Error : 1271 Illegal mix of collations for operation ' IN '
INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 502, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('czy', 'pamiętacie', 'wspaniałe', 'filmy', 'kiwaczkiem', 'czieburaszką', 'krokodylem', 'geną', 'oraz', 'szapoklakiem', 'ogryzkiem', 'sumie', 'były', 'cztery', 'krokodyl', 'gena', '1969', 'czieburaszka', '1971', 'szapokliak', '1974', 'idzie', 'szkoły', '1983', 'nas', 'niestety', 'postać', 'kiwaczka', 'poszła', 'zapomnienie', 'szkoda', 'gdyż', 'jest', 'wspaniały', 'film', 'wspaniałą', 'oprawą', 'muzyczną.', 'pod', 'tym', 'adresem', 'ciekawa', 'strona', 'rosyjska', 'której', 'można', 'ściągnąć', 'pliki', 'mp3', 'piosenkami', 'filmu', 'chebur.hobby.ru', 'first_1.html')
Line : 265
File : functions_search.php
Po wpisaniu postu:
DEBUG MODE
INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 505, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('moze', 'trochę', 'młody', 'jestem', 'ale', 'miałem', 'przyjemność', 'spotać', 'się', 'wspomnianymi', 'bohaterami', 'wykładach', 'języka', 'rosyjskiego.', 'tak', 'zauroczyli', 'mnie', 'dzięki', 'przypomnienie', 'adres...')
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/
DEBUG MODE
INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 509, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('gość', 'hejka', 'czy', 'zna', 'ktos', 'jakas', 'bramke', 'sms', 'ktorej', 'mozna', 'wysylac', 'smsy', 'rosji', 'badz', 'ukrainy', 'nie', 'moge', 'zadnej', 'znalezc...z', 'gory', 'dziex', 'pomoc', 'choc', 'watpie', 'taka', 'jest', 'ogolnie', 'dostepna')
From: Michal
Sent: Sunday, June 18, 2006 11:02 PM
To: rosyjski@rosyjski.com
Subject: Masz pewnie racje, ale sie nie da
I refleksje forumowiczów:
Hej,
Masz rację, że może warto byłoby czasami napisać coś na Forum. Chciałem jednak dodać dzisiaj linki do bibliotek wirtualnych, a zwróciło mi coś takiego:
DEBUG MODE
INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 546, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('pewno', 'nie', 'wszystkie', 'adresy', 'aktualne', 'ale', 'większość', 'działa', 'może', 'się', 'komuś', 'przyda', 'babylon.nd.ru', 'books.download.ru', 'lib.bigmir.net', 'lib.interline.ru', 'win', 'lib.nexter.ru', 'bestlibrary.ru', 'lib.ru', 'magister.msk.ru', 'library', 'library.htm', 'online.ru', 'eel', 'russian', 'open-book.ru', 'vostlit.narod.ru', 'kuprin.de', 'rvb.ru', 'azeribooks.narod.ru', 'bookz.ru', 'mafia.ru', 'fictionbook.ru', 'publ.lib.ru', 'wlitportal.ru', 'poetic-s.narod.ru')
Pozdrawiam
Michal |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Jezdziec
|
Wysłany: 18-06-2006, 22:17
|
|
|
I. wgraj jeszcze raz pliki: mysql4.php i functions_search.php.
I> Po tem przeprowadz jeszcze raz synchronizację. |
|
|
nata
|
Wysłany: 18-06-2006, 22:32
|
|
|
Podoba mi się to hasło: mamy prawo do błedu.. ale obowiązek do naprawienia go!
Skąd mam wgrać te pliki? Czy możesz mi je podesłać? |
|
|
|
|
Jezdziec
|
|
|
|
|
gaku
|
Wysłany: 18-06-2006, 22:43
|
|
|
nata napisał/a: | Skąd mam wgrać te pliki? Czy możesz mi je podesłać? | |
_________________ Pisanie do mnie na gg w sprawie forum mocno nie wskazane
<Cvbge> A szkolisz sie na jakiego informatyka?
http://webmastera.republika.pl/
<QSi> na zajebistego |
|
|
|
|
nata
|
Wysłany: 18-06-2006, 23:18
|
|
|
dzięki, tak zrobiłam. rezultatów jeszcze nie mogę ocenić - zobaczymy jutro-pojutrze, kiedy ktoś będzie próbował się wpisać...
[ Dodano: 19-06-2006, 00:39 ]
cały czas są błędy
DEBUG MODE
INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 492, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('pytanie', 'konkursowe', 'proste', 'ponieważ', 'losowany', 'kurs', 'jest', 'dla', 'początkujących', 'proszę', 'podać', 'najpopularniejsze', 'muzeum', 'sankt-petersburgu')
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/ |
|
|
|
|
gaku
|
|
|
|
|
nata
|
Wysłany: 19-06-2006, 08:07
|
|
|
A gdzie mam ten plik?.. |
|
|
|
|
Jezdziec
|
Wysłany: 19-06-2006, 09:04
|
|
|
Nata jak ściągałas pliki z www.przemo.org/phpBB2 to ściągnełaś sobie plik .zip po rozpakowaniu wrzuciłaś je na serwer. To jeszcze raz ściągnij tą paczke zip, albo jak masz ją nieruszoną na dysku twardym, to z tej paczki znajdz katalog db i plik mysql4.php. |
|
|
Dlugi
|
Wysłany: 19-06-2006, 09:36
|
|
|
Cytat: | 15. Jeżeli w swoim poście chcesz umieścić fragment kodu, treść błędu itp. użyj tagów [code] [/code] – będzie czytelniejszy. Aby przytoczyć czyjąś wypowiedź używaj funkcji [quote] [/quote]. |
|
|
|
nata
|
Wysłany: 28-06-2006, 08:58
|
|
|
słuchajcie, nic nie pomaga i ciągle mam błędy
powtarzam, ZAPŁACĘ TEMU, KTO POTRAFI NAPRAWIĆ TO FORUM.
z góry dzięki za dobre chęci! |
|
|
|
|
moron
|
Wysłany: 28-06-2006, 10:00
|
|
|
ja bym sprobowal zmienic serwer... |
_________________ przenosze fora z fora.pl i innych darmowych serwisow ktore nie udostepniaja bazy! |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
nata
|
Wysłany: 28-06-2006, 10:02
|
|
|
poprzednia wersja chodziło dobrze na tym serwerze... czemu? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!