|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Windows Comander i pakowanie na serverze |
Autor |
Wiadomość |
Kimor
|
Wysłany: 30-05-2004, 13:42 Windows Comander i pakowanie na serverze
|
|
|
Witam,
Mam maly problem bo mam katalog na serverze z forum i chcialbym go spakowac przed sciaganiem ale nie wiem jak to zrobic za pomoca windows comandera. A może mam jakis inny program uzyc?? jesli tak to jaki??
PS: przenosze forum dlatego pytam.
Pozdro, i czekam na odpowiedz. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Przemo

|
Wysłany: 30-05-2004, 14:15
|
|
|
Chyba sie nie da, musiałbys mieć dostęp do shella. Niestety, trzeba powoli kopiować rozpakowane. |
|
|
|
 |
Widmo

|
Wysłany: 30-05-2004, 15:23
|
|
|
wiem ze sie da ROZPAKOWAC zipa na serwerze, ale nei wiem jak spakowac... |
_________________ Potrzebujesz pomocy? |
|
|
|
 |
Crack

|
Wysłany: 30-05-2004, 18:04
|
|
|
W dokumentacji PHP wyczytałem o komendzie wykonującej polecenie shella, ale to czy zadziała zależy od uprawnie? twojego konta.
Możesz spróbować poprosić administratora o spakowanie. |
_________________ [ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
|
|
|
|
 |
Kimor
|
Wysłany: 30-05-2004, 18:16
|
|
|
Przenioslem juz pliki z jednego servera na drugi ale mam problemy z baza Gdy prubuje w phpmyadmin na nowym serverze wgrac bacukup z rozszezeniem .gz zrobione w administracji forum na poprzednim serverze to wgrywa sie jakas ktutka chwile i nagle nic sie nei dzieje, dodam ze backup ma 330kb w .gz a bez .gz ma 4MB. Nie moge wgrac backup. Moze mi powiedziec ktos jak sie wgrywa na raty bo ja probowalem tak jak gdzie wyczytalem tutaj na forum ze bierze sie kawalkami wgrywa ale ja biore jakis tam kawalem bazy wklepuje w te odpowiednie okienko, klikam "wykonaj" i niby cos tam dodaje ale wyswietla komunikaty bledow itp.
Co robic? |
|
|
|
 |
Crack

|
Wysłany: 30-05-2004, 19:42
|
|
|
Wykasuj wszystko z bazy do której próbowałe? wgrać kopię i rozpakuj na dysku plik .gz. Teraz otwórz go w notatniku i kopiuj po kawałku do phpmyadmina (z lewego menu wybierasz bazą na forum, a z prawego zakładka SQL). Pamiętaj tylko, żeby kopiować kompletne polecenia. |
_________________ [ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
|
|
|
|
 |
Kimor
|
Wysłany: 30-05-2004, 20:26
|
|
|
OK postaram sie robic tak jak Mówisz. Ciekawe tylko czy sie zczaje gdzie sie konczy a gdzie zaczyna polecenie |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Crack

|
Wysłany: 30-05-2004, 22:58
|
|
|
Policz nawiasy a będziesz wiedział
A tak na serio, to wyeksportowany plik wygląda tak, że tylko definicja utworzenia nowej tabeli ma po kilka linijek, a polecenie wsadzenia rekordu to jedna linijka (INSERT INTO...). Nie powinno był problemów. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!