|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: lui754 30-04-2009, 14:35 |
[OffTopic] mySQL a PostgreSQL |
Autor |
Wiadomość |
.:KRUK:.
|
Wysłany: 10-05-2006, 14:07 [OffTopic] mySQL a PostgreSQL
|
|
|
Witam,
Nie wiem czy pisze ten topic w dobrym miejscu ale nie wydawal mi sie odpowiedni w innych kategoriach. Mniejsza o to.
Mam wykupiony hosting na i365.pl z jedna baza danych mySQL i jedna PostgreSQL. Gdy zapytalem czy moge ocs zrobic by otrzymac dodatkowa mySQL odpowiedziano mi ze nie ma takiej mozliwosci, ale mozna zamienic PostgreSQL na mySQL i bede miec dwie.
I tu pojawia sie moje pytanie;
Czy taka zamiana jest korzystna i czym wlasciwie roznia sie obie bazy danych? Czy na PostgreSQL moge zalozyc forum, bloga lub cos innego wymagajacego mySQL? I wreszcie czy skoro nie potrzebuje PostgreSQL to lepiej pojsc na ten uklad i miec cos przez siebie "znanego"? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Paszczak000
|
Wysłany: 10-05-2006, 14:12
|
|
|
.:KRUK:. napisał/a: | moge zalozyc forum, bloga |
tak - o ile działa na PostgresSQL
Ja bym wybrał dwie bazy MySQL |
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 10-05-2006, 14:37
|
|
|
.:KRUK:. napisał/a: | Czy na PostgreSQL moge zalozyc forum, bloga lub cos innego wymagajacego mySQL? |
Nie. Postgres wymaga innych funkcji do łaczenia się z bazą i w kilku miejscach rózni się składnią zapytań. Poza tym o ile mi wiadomo działa wolniej dla prostych zapytań typu SELECT. |
_________________ [ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!