|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 22-01-2009, 19:25 |
[Problem] kraj i miasto u?ytkownika z adresu IP, regulamin r |
Autor |
Wiadomość |
AriesFenix
|
Wysłany: 23-04-2006, 12:01 [Problem] kraj i miasto użytkownika z adresu IP, regulamin r
|
|
|
Witam wszystkich
czy wie ktoś jak zrobić takie coś aby po kliknięciu na dane użytkownika wyświetlał się obrazek kraju z jakiego pochodzi (oprócz innych danych) a także z jakiego rejonu dokładniej pochodzi (miasto)- tak jak na TYM forum ?
Nie wiem jeszcze jak zrobić "pomógł" na własnym forum (tak jak tutaj) a także jak zrobić aby można było mieć większe obrazki w swoim profilu - dopuszczalna jest wartość 80x80 pikselix 12kb a chciałbym aby można było większe mieć - mam najnowszą wersje 1.12.5
i jeszcze jedno , jak się określa dane aby były wymagane przy rejestraji, np. płeć , zawód itp. ? Jak zrobić wiadomość poprzedzającą rejestracje w stylu takim :
Cytat: | Regulamin w języku polskim znajdziesz TUTAJ (link). Przeczytaj go uważnie! Złamanie jakiegokolwiek punktu regulaminu = BAN!, (jakiś tam jeszcze text )
(i do kliknięcia linki)
Zgadzam Się na te warunki (wtedy można się zarejestrować)
Nie zgadzam się na te warunki (wtedy nie można się zarejestrować) |
???
proszę o pomoc |
Ostatnio zmieniony przez AriesFenix 23-04-2006, 17:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
ciaastek
|
Wysłany: 23-04-2006, 12:28
|
|
|
opcja szukaj oraz Panel Administracyjny nie gryzą |
|
|
|
|
AriesFenix
|
Wysłany: 23-04-2006, 14:00
|
|
|
myślisz że nie robiłem tego ? przeleciałem cały panel i nie znalazłem |
|
|
|
|
kciuk100
|
Wysłany: 23-04-2006, 14:12 Re: Obrazek kraju i dane użytkownika
|
|
|
AriesFenix napisał/a: |
i jeszcze jedno , jak się określa dane aby były wymagane przy rejestraji, np. płeć , zawód itp. ? J
|
PA->konfiguracja->profilu
i tam masz czy płeć i zawód jest wymagana przy rejestracji
[ Dodano: 23-04-2006, 15:14 ]
Nie wiem jeszcze jak zrobić "pomógł" na własnym forum (tak jak tutaj) |
PA->Kofiguracja->dodatkowe
i tam masz coś takiego jak "Moduł pomógł"
mam nadzieje że jak zadziała to dostane munkt pomógł;p
[ Dodano: 23-04-2006, 15:19 ]
AriesFenix napisał/a: | Jak zrobić wiadomość poprzedzającą rejestracje w stylu takim :
Regulamin w języku polskim znajdziesz TUTAJ (link). Przeczytaj go uważnie! Złamanie jakiegokolwiek punktu regulaminu = BAN!, (jakiś tam jeszcze text )
(i do kliknięcia linki)
Zgadzam Się na te warunki (wtedy można się zarejestrować)
Nie zgadzam się na te warunki (wtedy nie można się zarejestrować) |
najpierw musisz zedytować jeden pliczek z regulaminem instrukcja tutaj
Potem (jeżeli nie masz włączonego regulaminu) włanczasz go w PA:
pa->konfiguracje->dodatkowe->Pokazuj regulamin przed rejestracją
[ Dodano: 23-04-2006, 15:25 ]
AriesFenix napisał/a: | a także jak zrobić aby można było mieć większe obrazki w swoim profilu - dopuszczalna jest wartość 80x80 pikselix 12kb a chciałbym aby można było większe mieć - mam najnowszą wersje 1.12.5
|
PA->konfiguracja->profilu
tam masz maksymalny rozmiar avataru
i maksymalny rozmiar pliku avataru
[ Dodano: 23-04-2006, 15:36 ]
czy wie ktoś jak zrobić takie coś aby po kliknięciu na dane użytkownika wyświetlał się obrazek kraju z jakiego pochodzi (oprócz innych danych)
|
Wrzucasz do pliku
templates/twoj_styl/images/custom_fields
Mapy krajów jakich chcesz
potem musisz stworzyć dodatkowe pole w profilu
PA->POla w profilu
potem tam jest pole:
"Generowanie jumpboxa
Możesz ustalić tylko kilka możliwych pozycji do wyboru, pole wyboru automatycznie zamieni sie w JumpBox z listą pozycji.
Kolejne pozycje oddziel przecinkami,
przykład: pies,kot"
to tam dodajesz nazwy map jakie są na serverze np:
polska.gif, niemcy.gif, anglia.gif,
Pamietaj żeby oddzielić je przecinkami!
[quote="AriesFenix"]a także z jakiego rejonu dokładniej pochodzi (miasto)- tak jak na TYM forum ?[quote]
PA->Pola w profilu |
|
|
|
|
AriesFenix
|
Wysłany: 23-04-2006, 15:39
|
|
|
100 krotne dzięki, patrzyłem i jakoś nie widzaiłem tych pól wcześniej
.........
ale z tymi krajami i miastami to chodzi mi o to aby automatycznie forum ustawiało po ip z jakiego kraju i miasta jest dany użytkownik ( nie do określenia przez użytkownika , gdyż może podać błędne dane , tylko do określenia przez system) (aby automatycznie się to generowało)
ponadto odnośnie tego regulaminu przy rejestracji.... mam problem bo nie wyświetla mi żadnego regulaminu nawet tego nie zmienionego, może ktoś wie jak go uaktywnić ???
z góry dzięki |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!