Przesunięty przez: lui754 30-04-2009, 14:27 |
Jak zrobić link widoczny dopiero po zalogowaniu i odwrotnie? |
Autor |
Wiadomość |
dawsio
|
Wysłany: 07-04-2006, 17:01 Jak zrobić link widoczny dopiero po zalogowaniu i odwrotnie?
|
|
|
Mam własny nagówek forum i chciałem tam zrobic link rejstracja i zaloguj gdzy ktoś jest nie zalogowany a jak sie zaloguje to wyloguj i profil. Jak zrobić taki link??
edit:
FORUM
A w profilu nie poprawie bo ten alias chwilowo niedziała ale będzie działał |
Ostatnio zmieniony przez dawsio 08-04-2006, 08:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
pecador
|
Wysłany: 07-04-2006, 17:05
|
|
|
popraw adres forum w profilu, bo pod tym podanym nie wyświetla się forum. I nie może to być alias. |
|
|
|
|
warna
|
Wysłany: 07-04-2006, 17:09
|
|
|
Tytuł tematu jest niezgodny z zasadami. Popraw tytuł, aby uniknąć zamknięcia wątku.
Aby uzyskać pomoc wymagany jest adres forum z problemem. Podaj pełny, realny adres forum, z http:// (klikalny!), nie używaj aliasów. Adres ma być w profilu lub w treści posta. Jesli masz kilka forów, napisz którego problem dotyczy! Jeśli tego nie zrobisz Twój post zostanie usunięty! |
Zanim zadamy pytanie, używamy opcji szukaj |
|
|
|
|
dawsio
|
Wysłany: 08-04-2006, 08:59
|
|
|
co do szukania to szukałem ale znalazło prawie 2tys. tematów przejżałem tylko kilka pierwszych stron ale nic nie znalazłem. Link do forum podałem u góry w pierwszym poscie. I prosze żeby mi to ktoś wytłumaczył wmiare dokładnie |
|
|
|
|
Sylwia
|
Wysłany: 08-04-2006, 09:35
|
|
|
dawsio, link w profilu ma być do działającego forum i to bez aliasu a Ty podałeś z aliasem i na dodatek nie działa, to takie małe czepianie sie ale takie mamy tu zasady.
Co do Twojego problemu to zajrzyj do pliku overall_header.tpl w katalogu z Twoim stylem tam masz takie komentarze:
Kod: | <!-- BEGIN switch_user_logged_in --> |
Kod: | <!-- END switch_user_logged_in --> |
Między tymi komentarzami jest to co user widzi po zalogowaniu
Kod: | <!-- BEGIN switch_user_logged_out --> |
Kod: | <!-- END switch_user_logged_out --> |
To co widzi user nie zalogowany.
Wszystkie inne odwołania są widoczne dla userów zalogowanych jak i nie zalogowanych. |
|
|
|
|
dawsio
|
Wysłany: 08-04-2006, 09:47
|
|
|
dobra dzieki zaraz spróbuje moze zadziała. Ale jak mam zrobić link do wylogowania?? Bo do login.php to nie wylogowuje
edit:
Tam w overall_header.tpl to chyba jest tylko to co jest w tym normalnym nagłówku forum nie?? Bo ja mam własny nagłówek. To jak to zrobić krok po kroku |
|
|
|
|
regua
|
Wysłany: 08-04-2006, 10:06
|
|
|
Link do wylogowania - login.php?logout=true ale możesz też użyć czegoś takiego: {L_LOGIN_LOGOUT} to automatycznie zmieni się na "Wyloguj [ Gość ]" albo "Zaloguj" w zależności od tego, czy jesteś zalogowany, czy nie |
|
|
|
|
dawsio
|
Wysłany: 08-04-2006, 10:39
|
|
|
Jak dodam do mojego nagłówka taki link:
Kod: | <a herf="{L_LOGIN_LOGOUT}" class="mainmenu"></a> |
to nie działa. nic wogóle sie nie pojawia. Jak mam to zrobić. Prosze o wytłumaczenie krok po kroku każdej czynności |
|
|
|
|
Radek
|
Wysłany: 08-04-2006, 10:40
|
|
|
dawsio, ehh
Kod: | <a herf="{U_LOGIN_LOGOUT}" class="mainmenu">{L_LOGIN_LOGOUT}</a> |
|
|
|
|
|
regua
|
Wysłany: 08-04-2006, 10:44
|
|
|
dawsio, popatrz sobie jak są "skonstruowane" inne linki w overall_header.tpl to wszystko zrozumiesz... naprawdę - w tych plikach wszystko jest tak fajne rozłożone i opisane, że to nie sprawi problemu! |
|
|
|
|
dawsio
|
Wysłany: 08-04-2006, 10:50
|
|
|
ale w overall_header tam w tych <!-- BEGIN switch_user_logged_out --> itp. to chbya są linki w tym orginalnym nagłówku a ja mam własny. |
|
|
|
|
Radek
|
Wysłany: 08-04-2006, 10:52
|
|
|
dawsio, zobacz co napsialem wyzej..... |
|
|
|
|
regua
|
Wysłany: 08-04-2006, 10:52
|
|
|
dawsio, a czy ja mówię że masz to zmieniać? Masz się przypatrzeć, kiedy użyć {L_ a kiedy {U_ Wpisz sobie w tym swoim nagłówku kod RusKa. |
|
|
|
|
dawsio
|
Wysłany: 08-04-2006, 12:32
|
|
|
jak dam kod ruska to jest takie cos że wogóle nie działa!!! Screen w załączniku
logowanie.JPG
|
|
Plik ściągnięto 6903 raz(y) 4,93 KB |
|
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
warna
|
Wysłany: 08-04-2006, 12:39
|
|
|
dawsio, czemu olewasz tabliczki :[ ?
Aby uzyskać pomoc wymagany jest adres forum z problemem. Podaj pełny, realny adres forum, z http:// (klikalny!), nie używaj aliasów. Adres ma być w profilu lub w treści posta. Jesli masz kilka forów, napisz którego problem dotyczy! Jeśli tego nie zrobisz Twój post zostanie usunięty! | !!! |
|
|
|
|
|