|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 22-01-2009, 19:31 |
[1.12.*] Liczba użytkowników przez ostatnie 24h... |
Autor |
Wiadomość |
d007
|
Wysłany: 05-02-2006, 02:43 [1.12.*] Liczba użytkowników przez ostatnie 24h...
|
|
|
W wersji 1.9 było to w includes/page_header.php
Kod: | $day_userlist = ( ( isset($forum_id) ) ? '' : sprintf($lang['Day_users'], $board_config['last_visitors_time']) ) . ' ' . $day_userlist; |
ale w wersji 1.12.3 nie mogę tego znaleźć... gdzie i co muszę dodać aby na końcu w nawiasie mi podawał sume userów?? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
chelloPL
|
Wysłany: 05-02-2006, 10:39
|
|
|
d007, plik index.php, kod:
Kod: | 'USERS_OF_THE_DAY_LIST' => ($board_config['u_o_t_d'] && $userdata['u_o_t_d'] && ($userdata['user_level'] == ADMIN || $userdata['user_level'] == MOD)) ? sprintf($lang['Day_users'], $board_config['last_visitors_time']) . ' ' . $day_userlist : '',
|
Fragment jest niemalże identyczny, stąd z poprawką w porównaniu do 1.9.5 nie powinieneś mieć problemu. |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
|
d007
|
Wysłany: 05-02-2006, 21:22
|
|
|
Dzięki
Ale kurcze po podaniu
Kod: | . ' ('.$numusers.')' |
pojawią się tylko () ale brak liczby |
Ostatnio zmieniony przez d007 05-02-2006, 21:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
paszczus
|
Wysłany: 05-02-2006, 21:26
|
|
|
d007, a moglbys podac co konkretnie dodac? bo juz wiem, ze w index.php i w ktorym miejscu, ale nie wiem co dopisac a tez by mi sie to przydalo |
|
|
|
|
chelloPL
|
Wysłany: 05-02-2006, 21:34
|
|
|
Bo wcześniej w kodzie musisz dodać obliczanie ilości użytkowników.
Znajdź:
Kod: | $sql = "SELECT user_id, username, user_level, user_jr, user_session_time, user_allow_viewonline
FROM " . USERS_TABLE . "
WHERE user_id > 0
AND user_session_time >= $time_to_show
ORDER BY user_level = 1 DESC, user_jr DESC, user_level = 2 DESC, user_level = 0 DESC, username";
if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )
{
message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not obtain user/day information', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
} |
za tym dodaj:
Kod: | $numusers = $db->sql_numrows();
|
|
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
|
d007
|
Wysłany: 05-02-2006, 21:53
|
|
|
No działa |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!