Zamknięty przez: arcy 21-12-2009, 23:55 |
Offtopic dotycz?cy tematu 'Publikacja wersji 1.12.3' |
Autor |
Wiadomość |
Przemo
|
Wysłany: 01-02-2006, 17:28 Offtopic dotyczący tematu 'Publikacja wersji 1.12.3'
|
|
|
Offtopic dotyczący tematu
Publikacja wersji 1.12.3 |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
H_C_K
|
Wysłany: 01-02-2006, 18:48
|
|
|
Super 1.12.3 dziala, ale jedno pytanie bo juz o tym pisalem odnosnie Beta7 ... losowe bannery zamiast avatara na gorze (opcja 6) nie wyswietla mi ich (( inne opcje dzialaja super a ta jedna wogole co moze byc przyczyna ??? |
|
|
|
|
moron
|
Wysłany: 01-02-2006, 18:57
|
|
|
nie bede smiecic w innych dzialach...
chce tylko napisac ze obiecales inaczej nazywac archiwa...
miala byc w nazwie wersja forum
obiecales
ps. a tak wogole zanim to skasujesz to jeszcze powiem ze forum by przemo isz de beszt |
_________________ przenosze fora z fora.pl i innych darmowych serwisow ktore nie udostepniaja bazy! |
|
|
|
|
-=agent=-
|
Wysłany: 21-02-2006, 16:10
|
|
|
Witam!!
Mam problem z rozlatującym sie portalem.php
Nie mam Forum newsów, wyświetla mi tylko prawą kolumne portalu ale PO LEWEJ STRONIE !!
Mój portal wygląda tak
PORTAL
i kilka osób już zgłaszało podobne problemy... ale to było jeszcze w "starej" wersji tego tematu ale zniknęła
Pozdrawiam serdecznie
Piotrek |
|
|
|
|
bwn
|
Wysłany: 01-02-2006, 18:50
|
|
|
Portal nad się rozlatuje przy wybraniu menu ankiety 'Wyłącz' lub 'Z prawej'. |
|
|
|
|
Przemo
|
Wysłany: 01-02-2006, 18:57
|
|
|
H_C_K, racja, dopisze do poprawek w kolejnej wersji.
bwn, sprawdzalem kiedys i teraz, forum na czysto zainstalowane obie funkcje o ktorych mowisz działają, nic się nie rozlatuje |
|
|
|
|
Przemo
|
Wysłany: 01-02-2006, 19:01
|
|
|
moron, co obiecałem, gdzie? Nie rozumiem co piszesz |
|
|
|
|
dabek86
|
Wysłany: 01-02-2006, 19:06
|
|
|
No dobra poklikalem sobie az sie zrobilo wynik mam taki:
Instrukcji wykonanych: 95, niewykonanych: 654
To nie jest za malo??? |
Ostatnio zmieniony przez dabek86 01-02-2006, 19:25, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
moron
|
Wysłany: 01-02-2006, 19:22
|
|
|
Przemo, ktos przeniusl posta...
wrrr...
chodzi o to ze obiecales z tydzien temu (chyba w sb) ze bedziesz w nazwie archiwum (.zip) dawal tez wersje
i ze beda podwersje czy cos takiego tzn beda jakos oznaczone poprawki w wersji bo np 1.9.4 wersji bylo troche
(ale to po chinsku napisalem...
jak moj post jest niezrozumialy to go usuncie - ja ide spac...) |
_________________ przenosze fora z fora.pl i innych darmowych serwisow ktore nie udostepniaja bazy! |
|
|
|
|
DenVer89
|
Wysłany: 01-02-2006, 19:22
|
|
|
Cytat: | Aktualizacja:
- Kopiujemy wszystkie pliki swojego forum oraz bazę danych.
- Kasujemy stary katalog /scripts/ (niekoniecznie)
- Z katalogu głównego forum wersji 1.12.3 kopiujemy katalog /scripts/ do katalogu forum na serwerze
- Logujemy się jako admin, wchodzimy na adres /scripts/update.php i wykonujemy aktualizację (na wszelki wypadek kopiujemy zawartość wyniku.)
- Nadpisujemy wszystkie pliki nowymi plikami z wyjątkiem pliku config.php (Uwaga ta czynnośc dopiero po zakończeniu aktualizacji bazy ! Gdy pomylimy kolejność czeka nas powtórne wgrywanie plików starej i nowej wersji bo aktualizator może nie zadziałać !)
- Czyścimy katalog cache, pliku .htaccess nie musimy kasowac jak tam będzie
-Wchodzimy na forum logujemy sie jako admin uruchamiamy plik /scripts/update_useragent.php, sluży to do aktualizacji informacji o przeglądarkach w starych postach
- Sprawdzamy w CheckFiles (Kontrola Systemu) synchronizację bazy SQL i synchronizujemy jeśli potrzeba. |
no jako admin wchodze na to /scripts/update.php i wywala mi not found 404 ?? dodam,że pliku update.php niema nawet a jak wpsize /scripts/ to wywala mnie na strone główną a jest tam index powinno wczotać to |
Ostatnio zmieniony przez DenVer89 01-02-2006, 19:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
H_C_K
|
Wysłany: 01-02-2006, 19:24
|
|
|
no to ja czekam z neicierpliwoscia na bugfixa a ja forum instalowalem i lekko mi sie zapomnialo o wyczyszczeniu cache'a ale dzialalo i dziala siuper (niektore literki mi znikly i wtedy sobie rpzypomnialem o czyszczeniu cache'a ). Przemo tak trzymaj
Denver stara wersja wisi Ci na proxy poodswiezaj troche tez tak mialem ze dopiero 5 minut po wgraniu mi sie poprawna strona zaladowala |
|
|
|
|
DenVer89
|
Wysłany: 01-02-2006, 21:57
|
|
|
a ja se wchodze na adres moje forum//scripts/update.php i widze czystą strone czemu i po ff i IE |
|
|
|
|
SouND
|
Wysłany: 01-02-2006, 22:04
|
|
|
DenVer89, a moze forum/scripts/update.php zamiast forum//scripts/update.php |
_________________ Pamietaj że nie udzielam porad na GG!! |
|
|
|
|
Termo
|
Wysłany: 02-02-2006, 00:07
|
|
|
Ja jeszcze przepraszam, ale jest konflikt z modem CR po wgraniu najnowszego przemo. I w zwiazku z tym mam pytanie: jakie wpisy zostania ten mod w bazie i gdzie w bazie? Pliki podmienilem, szukalem info w instrukcji instalacji owego moda ale nadal ten mod siedzi w moim forum.... Pomocy! |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
moron
|
Wysłany: 01-02-2006, 19:29
|
|
|
a wlasnie zapomnialem jeszcze o tom: Cytat: | Twoje konto przekroczyło maksymalną ilość nieprzeczytanych postów: 1000 Zostały usunięte informacje o: 864 nieczytanych postach, z wyjątkiem postów napisanych przez ostatnie: 3 dni. | troche to zle napisane...
usowa sie posty starsze niz 3 dni a nie 864 - starsze niz 3 dni
wg mnie powinno byc:
Cytat: | ... Zostały usunięte wszystkie informacje o nieczytanych postach, z wyjątkiem postów napisanych przez ostatnie: 3 dni.
Ilosc usunietych nieczytanych postow: 864 |
|
|
|
|
|
|