phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: chelloPL
27-08-2007, 20:34
Wgrywanie kopi bazy danych-mega wajcha
Autor Wiadomość
djprezes

Wysłany: 23-04-2004, 21:31   Wgrywanie kopi bazy danych-mega wajcha

W wersji 1.7 jest fajne narzedzie bigdumper, działa bez zarzutu, zgrałem sobie baze i smigała, ale w wersji 1.8 jest jakies kosmiczne narzedzie, czeski film

Cytat:
Narządzia Bazy Danych : Przywracanie

Tutaj przeprowadzone zostanie odtwarzanie wszystkich tabeli phpBB z zapisanego pliku. Jeżeli twój serwer na to pozwala możesz podać plik skompresowany w gzip a zostanie on automatycznie rozpakowany. UWAGA Nadpisane zostan? wszystkie istniejące dane. Proces przywracania może długo potrwa? i do jego zakończenia nie wolno odej?? z tej strony.

Jeżeli twoja baza danych jest zbyt duża, możesz użył narządzia do wgrywania jej 'na raty' W tym celu musisz usunąć tabele forum z bazy danych, przesła? plik kopii bazy do katalogu forum i wejść na forum, zostaniesz automatycznie przeniesiony do skryptu przywracania kopii bazy.

No i robie jak trzeba, wywalam tabele pokazuje błąd ze niema wpisów w bazie danych, zostawiam tabele to forum sie normalnie uruchamia, już mnie h*j z tym strzela, baze wgrałem na serwer w postaci phpbb_db_backup.sql i w wersji qzip tez, prosze o pomoc!!

Gadatliwa Kasia 

Przemo

Wysłany: 23-04-2004, 21:38   

djprezes, wbrew pozorom bigdumper jest bardzo zawodny :/ nie potrafi wgrywac wielu danych, np nie akceptuje czegos takiego np. w tresci posta:
Kod:
jakis tekst;
jakis drugi tekst
i niestety nie wiem jak przez to przejsc :/ Mozna oczywiscie wgrac plik bigdumper.php bezposrednio do katalogu forum i przywroci baze o ile nie bedzie w niej takich wlasnie wpisow.

djprezes

Wysłany: 23-04-2004, 22:20   

a skad mam wziasc bigdumpera kompletnegość sam jeden plik nie wystarcza bo pluje sie o narzedzia jezykowe jakies, bo do wersji 1.8 skopiowałe z 1.7 bigdumper.php, a teraz niemam juz tej wersji zeby sciagnac reszte i tam wgrac

_FrEzZ__

Wysłany: 23-04-2004, 23:41   

wgrywaj przez cpanel sobie albo przez phpmyadmin:]

Przemo

Wysłany: 24-04-2004, 02:30   

Jak sie pluje to mu daj sliniaczek, albo go naucz ze plucie jest nieladne.

djprezes

Wysłany: 24-04-2004, 08:17   

widze ze chce ci sie głupio odpowiada? ale sensownego posta nie napiszesz jak rozwiąza? problem, dobra wielkie dzięki

no chyba że problemy rozwi?zujesz tylko za kase

Cytat:
wgrywaj przez cpanel sobie albo przez phpmyadmin:]

Przec cpanel nieda rady bo on przyjmuje tylko kopie ktore sam zrobil, a przez phpmyadmin sie da bo juz kiedys tak wgrywalem ale teraz mam chyba tam cos zamieszane bo niema przycisku import :| jest tylko export i w dodatku nieaktywny, musze sie jeszcze w cpanelu pobawić z uprawnieniami :)

_FrEzZ__

Wysłany: 24-04-2004, 08:23   

Cytat:
Przec cpanel nieda rady bo on przyjmuje tylko kopie ktore sam zrobil

hmm z tego co wiem to na poczatku backupu jest wersja gdzie byla robiona jak to sie wytnie to po problemie... ale po otwarciu backupu np w notatniku i zapisaniu tego siada kodowanie i niestety w postach sa dziwne znaki zamiast ? ? ?

Przemo

Wysłany: 24-04-2004, 11:38   

djprezes, to napisze jasniej dla mniej kumatych: jak sie pluje o pliki lang, to mu je wgraj z poprzedniej wersji bo tam byly

djprezes

Wysłany: 24-04-2004, 12:13   

Przemo Napisze jaśniej jeszcze raz:
Cytat:
...bo do wersji 1.8 skopiowałe z 1.7 bigdumper.php, a teraz niemam juz tej wersji zeby sciagnac reszte i tam wgrac

Skad mam niby wziasc te pliki jak niema już na necie wersji 1.7 i ja jej tez niemam, skopiowałem kiedys sam plik bigdumper.php bo myslałem ze on mi styknie, a teraz widze ze nie styknie bo wywala błąd

_FrEzZ__

Wysłany: 24-04-2004, 12:15   

Poszukaj ktos podawać gdzie mozna znalezsc wersje 1.7 jeszcze :/ Chyba ktorys moderator to pisać

Dzievmin

Wysłany: 24-04-2004, 18:52   

Z tego co widz? Przemo wraz z moderatorami problemy rozwi?zuj? bardzo sprawnie. Co jak co ale suport do tego forum jest bardzo dobry, zastanawia mnie natomiast, dlaczego Twój problem z myźleniem ma podchodził pod suport do forum ... Na przyszło?? nie nadrabiaj but? braku polotu, daleko Cię to nie zaprowadzi.

Gadatliwa Kasia 

Przemo

Wysłany: 24-04-2004, 19:49   

lang_bigdump

lang_bigdump.zip
Pobierz Plik ściągnięto 701 raz(y) 2,17 KB

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi