"Brak For" przy wejsciu na forum... |
Autor |
Wiadomość |
Widmo
|
Wysłany: 14-05-2005, 08:10 "Brak For" przy wejsciu na forum...
|
|
|
1. Zawsze sprawdz czy masz najnowszą wersje forum:
http://Gość.org/forum/check_files.php
jeżeli nie - zaktualizuj do najnowszej...
2. Sprobuj zsynchronizowac forum:
PA >> Fora >> Synchronizuj Fora
zrob to 2 razy.
3. Sprawdz zezwolenia for czy nie ma ustawione prywatnych zezwoleń.
ustaw zezwolenia ogolne for w "tryb prosty" na "zarejestrowany".
PA >> Fora >> Zezwolenia
4. upewnij się czy masz jakieś fora...
PA >> Fora >> Zarzadzaj
5. Jezeli nic nie pomaga:
Otwierasz bazą danych, szukasz tabeli phpbb_forums
Przegladasz ja, tam gdzie forum_id = 0, albo kasujesz ten dział, albo zmieniasz to forum_id np na 1000. Forum powinno ruszyć. |
_________________ Potrzebujesz pomocy? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Maciek-krakow
|
|
|
|
|
Dlugi
|
Wysłany: 19-01-2006, 22:52
|
|
|
Maciek-krakow, Ty masz forum w wersji 1.8 czytaj ze zrozumieniem |
|
|
Maciek-krakow
|
Wysłany: 19-01-2006, 23:49
|
|
|
no ale jak wszedlem do tego linka to mi wypisalo ze wszystko jest ok
wie c co robic? |
_________________ TRANSPORT SZYNOWY
Niezależna strona informacyjna
www.transportszynowy.prv.pl |
|
|
|
|
irekk
|
Wysłany: 19-01-2006, 23:52
|
|
|
skoro masz 1.8 a aktualna to 1.9.5 to zgadnij |
_________________ Cygantura |
|
|
|
|
Maciek-krakow
|
Wysłany: 20-01-2006, 00:22
|
|
|
zaktualizowac - tylko jak sie torobi - nie mam otym zielonego pojecia - nie jestem informatykiem... |
|
|
|
|
irekk
|
|
|
|
|
Maciek-krakow
|
Wysłany: 20-01-2006, 01:05
|
|
|
Noi zaktualizowalem i terazjuz zupelnie wszystko padlo. Wypisywalotylko co jakis czas zenie mozesz przeslac jakiegos elementu z tego folderu zipowskiego... Nienawidze takich komplikacji... To jest wszystkotakopisane ze zaden laik nierozumie co ma zrobic a ja laikiem jestem co wcale nie znaczy ze nie moge miec forum... Poza tym dlaczego forum nagleprzestalodzialac - chyba nieprzez tozewersjajest stara bo to tak jalbym mial windowsa 98 i przestal dzialac bo XP sie pojawil... |
|
|
|
|
irekk
|
Wysłany: 20-01-2006, 01:12
|
|
|
ok widze ze chyba nadpisywales plik, to ci powiem tyle: wgraj je jeszcze raz
ale teraz juz robimy offtopa wiec proponuje ci zaczac szukac bo o tym bylo pisane wiele razy |
|
|
|
|
kontra
|
Wysłany: 08-02-2006, 12:00
|
|
|
Po tym co napisał Widmo, forum zaczęło mi działac (bo miałem problem z brakiem for). Jednak skasował się całkowicie licznik odwiedzin. Jest to dla mnie bardzo ważny element, więc jeżeli w jakimś pliku można go zmienic to byłbym wdzięczny. Skasowało się także "Najwięcej osób było..." |
|
|
|
|
michael_13
|
Wysłany: 10-02-2006, 18:51
|
|
|
Widmo mam ten problem, mam najnowsze forum 1.12.3 i po bezproblemowym wgraniu bazy danych pojawia się: Brak For. Zrobiłem wszystko to co napisałeś lecz problem nie zniknał mam nadal brak for. W PhpmyAdmin w tabeli phpbb_forums mam jakieś działy (wszystkie co trzeba!) nie ma tam żadnego forum_id = 0. Co mogę jeszcze zrobić? Dodam że w dziale zarzadzaj (w dziale Fora) nie ma żadnego forum a w bazie danych są? trochę dziwne.
Z góry dzięki |
|
|
|
|
fikas8
|
Wysłany: 31-03-2006, 11:29
|
|
|
jak wchodze pisze mi brak for, chce wejsc do panelu administracyjnego, a mi oisze ze nie mam uprawnien admina.. a jestem glownym adminem
[ Dodano: 31-03-2006, 12:42 ]
ja pier***********************************************************************************************
terax wszystkie fora nie wiem czemu mi sie skasowaly, mam nowe forum, kur********** co za modyfikacja kurde |
|
|
|
|
soser
|
Wysłany: 31-03-2006, 17:34
|
|
|
fikas8 napisał/a: | jak wchodze pisze mi brak for, chce wejsc do panelu administracyjnego, a mi oisze ze nie mam uprawnien admina.. a jestem glownym adminem
[ Dodano: 31-03-2006, 12:42 ]
ja pier***********************************************************************************************
terax wszystkie fora nie wiem czemu mi sie skasowaly, mam nowe forum, kur********** co za modyfikacja kurde |
Może tylko fora dla zarejestrowanych? I masz żle ustawione ciasteczka i dlatego tak się dzieje? |
|
|
|
|
irekk
|
Wysłany: 31-03-2006, 17:39
|
|
|
fikas8, masz pecha, mi dziala wszystko |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
fikas8
|
Wysłany: 01-04-2006, 09:04
|
|
|
wczoraj zalozylem jeszcze jedno forum na tej samej bazie danych, wchodze na drugie, a tu wszystko ok, tylko mi pisze brak for, i dopiero jak sie zaloguje mam fora, ale wtedy juz nie jest dobrze, jest te forum co zalozylem nowe, i nawet nick mi sie zmienil, na taki jak zakladalem forum te nowe, CO ZROBIĆ? |
|
|
|
|
|