Przesunięty przez: Widmo 21-03-2006, 23:05 |
Powa?ny b??d we wszystkich wersjach phpBB < 2.0.19 |
Autor |
Wiadomość |
Fishbone
|
Wysłany: 04-01-2006, 19:17
|
|
|
Po tej ostatniej poprawce wszstko mi dziala z wlaczonym html (wczesniej mi dzialalo tylko z wylaczonym html).
[/list] |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
VRx
|
Wysłany: 04-01-2006, 19:41
|
|
|
Ja mam standardowo wyłaczony html i z wyłaczonym się rozjeżdza po tej poprawce Przema.
Przemo taka mała uwaga, nie musi być cytat cytatu. Wystarczy tak, że zacytuje kogoś (quote z nikiem) i po wysłaniu posta zrobie znów cytowanie, może być nawet innego fragmentu.
I tak jak zostało już napisane, po sklejeniu się postów forum się rozjeżdża.
Ale u siebie mam 1.9.5 i nawet jak zaznacze, żeby nie łączył postów to i tak sie rozjeżdża.
p.s. troche zakręciłem ale mam nadzieje, że ktoś mnie zrozumie |
_________________ Sprzęt dla maniaków O/C
|
|
|
|
|
Nod
|
Wysłany: 04-01-2006, 22:01
|
|
|
Chyba jednak nie wszystko po poprawkach jest ok. W załączniku wysyłam screena z wyglądem tego forum na FF 1.5 |
|
|
|
|
Mich@ł
|
Wysłany: 05-01-2006, 00:07
|
|
|
hmm.... u mnie w jednym temacie rozwaliło całe forum. Tutaj link:
http://www.znajomi.biz/fo...php?p=6892#6892
najlepsze ze nawet gdy wgram poprawke przema to nic nie daje dlaej tak samo rozwalony,
Coś jest z tym cytowaniem ciagle nie tak. |
_________________ ==> Mich@ł <== |
|
|
|
|
wojt_ek
|
Wysłany: 05-01-2006, 23:50
|
|
|
dokladnie - ja mialem to samo w jednym poscie:
http://img202.imageshack....mage=wtf3ff.jpg
w tagu QUOTE pojawily sie cyfry przed nickiem...
post poddany edycji wyglada normalnie (nie ma tych cyfr), ponownie zapisany wraca do normy
nie znalazlem zasady pojawienia sie tego efektu.
(oczywiscie wprowadzone poprawki z pierwszej strony (juz po aktualizacji Przema z 03.01) |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 06-01-2006, 08:40
|
|
|
Potwierdzam blad taki jak zglosil Nod, u mnie tez to wystepuje.
Uzywam Opery 8.5, pod IE rowiez tak samo to wyglada - ze forum sie rozjezdza. |
|
|
|
|
Przemo
|
Wysłany: 06-01-2006, 16:55
|
|
|
Nalezy w pliku posting.php po: Kod: | $last_message = prepare_message(str_replace(array("'", "\\"), array("''", "\\\\"), unprepare_message($row['post_text'])), $row['enable_html'], $row['enable_bbcode'], $row['enable_smilies'], $buid, $forum_id); | Dodać: Kod: | $last_message = preg_replace("#\[quote:$buid="(.*?)"\]#si", "[quote:$buid=\"\\1\"]", $last_message); |
Oraz po: Kod: | $last_message = prepare_message(str_replace(array("'", "\\"), array("''", "\\\\"), unprepare_message($row['post_text'])), $row['enable_html'], $row['enable_bbcode'], $row['enable_smilies'], $buid, $forum_id); | Dodać: Kod: | $last_message = preg_replace("#\[quote:$buid="(.*?)"\]#si", "[quote:$buid=\"\\1\"]", $last_message); |
Zrobiłem to tutaj na forum i chyba juz nei ma problemow |
|
|
|
|
NetJaroPL
|
Wysłany: 06-01-2006, 17:49
|
|
|
Przemo, ten string co mamy napisać PO nim jest taki sam w obydwóch przypadkach, tak samo jak tekst, który mamy dodać - jest taki samo. |
_________________ Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
Przemo
|
Wysłany: 06-01-2006, 19:24
|
|
|
No to dobrze, czyli trzeba dwa razy zamienic. |
|
|
|
|
SirmarK
|
Wysłany: 06-01-2006, 21:41
|
|
|
Przemo napisał/a: |
Zrobiłem to tutaj na forum i chyba juz nei ma problemow |
poklikalem i faktycznie juz sie nie psuje. |
|
|
|
|
irekk
|
Wysłany: 07-01-2006, 00:13
|
|
|
jeszcze wrzucic to do pierwszego posta i wykasowac dotychczasowe posty i bylby picus glancus i zero narzekan ze ktos za duzo sie naczytal i przerobil za duzo to tak tylko slowem moda |
_________________ Cygantura |
|
|
|
|
Mich@ł
|
Wysłany: 07-01-2006, 00:59
|
|
|
hmm.. u mnie w tym pliku jest tylko jeden raz ta linijka.
Przemo napisał/a: | $last_message = prepare_message(str_replace(array("'", "\\"), array("''", "\\\\"), unprepare_message($row['post_text'])), $row['enable_html'], $row['enable_bbcode'], $row['enable_smilies'], $buid, $forum_id); |
|
_________________ ==> Mich@ł <== |
|
|
|
|
Borowianin
|
Wysłany: 07-01-2006, 10:59
|
|
|
qbs napisał/a: | jeszcze wrzucic to do pierwszego posta i wykasowac dotychczasowe posty i bylby picus glancus i zero narzekan ze ktos za duzo sie naczytal i przerobil za duzo to tak tylko slowem moda |
hm.. skoro dziala, to moze by wrzucic zmodyfikowane pliki do downloadu w odpowiednia wersje forum? |
_________________ For the world to know
That HOPE will not die
When angel deserve to die... |
|
|
|
|
chelloPL
|
Wysłany: 07-01-2006, 11:39
|
|
|
Mich@ł, ma prawo. 2 razy występuje na 100% w wersjach 1.12*, natomiast na przykład w 1.9.4 występuje tylko 1 raz w warunku:
|
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
NetJaroPL
|
Wysłany: 07-01-2006, 19:47
|
|
|
Ale i tak cytowanie nie działa |
_________________ Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
|