|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Zamknięty przez: ORI 06-01-2006, 19:16 |
podswietlane komorki-jak zmienic kolor? |
Autor |
Wiadomość |
dona_summer
|
Wysłany: 06-01-2006, 17:21 podswietlane komorki-jak zmienic kolor?
|
|
|
Mam(y) nową wersję forum phpBB modified v1.9 by Przemo. W stylu SubRed podmieniałam ręcznie kolorki ale wciąż nie mogę znalęźć pola, gdzie można zmienić kolor podświetlanych komórek a obecny nieco sie gryzie z nowym "designem" (taki trochę, hm... majtkowy;-)). W sytarym ("klasycznym") forum jakoś mi się to udało więc wierzę, ze po prostu musiałam tu coś przeoczyć. Gdzie tego szukać? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
azwel
|
Wysłany: 06-01-2006, 17:37
|
|
|
Kolory podświetlenia zmieniasz w plikach index_body.tpl i viewforum_body.tpl, a odpowiedzialny jest za nie jest ten fragment: Kod: | onMouseOver="this.style.backgroundColor='#FFE4E1'; this.style.cursor='default';" | Najlepiej użyj jakiegoś narzędzia wielokrotnej zamiany żeby podmienić wszystkie bo trochę może ich tam być. Nie jestem pewien czy to wszystkie pliki. Możliwe, że gdzieś jeszcze trzeba by to zmienić. |
_________________ Bezpłatnie pomagam na forum. Jeśli to za mało to zapraszam do skorzystania z płatnych usług. |
|
|
|
|
Jack.Ketcham
|
Wysłany: 06-01-2006, 17:40
|
|
|
Cytat: | 9. Jak zmienić kolor komórek onMouseOver?
Odpowiedź
a) Otworz pliki:
- index_box.tpl
- index_body.tpl
- view_forum_body.tpl
b) Znajdź w nich
Kod:
onMouseOver="this.style.backgroundColor='#DEE3E7'; this.style.cursor='default';" onMouseOut="this.style.backgroundColor='#EFEFEF';"
gdzie
Kod:
onMouseOver="this.style.backgroundColor='#DEE3E7';
definiujesz kolor po najechaniu
Kod:
onMouseOut="this.style.backgroundColor='#EFEFEF'
bez najechania
usuwanie tego
poprostu wywalić
Kod:
onMouseOver="this.style.backgroundColor='#DEE3E7'; this.style.cursor='default';" onMouseOut="this.style.backgroundColor='#EFEFEF';"
podpowiedz, załączony kod jest przy klasie tabeli
przyklad:
Kod:
<td class="row1" onMouseOver="this.style.backgroundColor='#DEE3E7'; this.style.cursor='default';" onMouseOut="this.style.backgroundColor='#EFEFEF';" align="left"> |
|
|
|
|
|
dona_summer
|
Wysłany: 06-01-2006, 18:37
|
|
|
wielkie dzięki, panowie, pełen sukces |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!