phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: chelloPL
27-08-2007, 20:34
Problem z niektórymi ustawieniami forum...
Autor Wiadomość
Dierce

Wysłany: 13-04-2004, 00:00   Problem z niektórymi ustawieniami forum...

Witam

Zainstalowałem sobie forum by Przemo i jestem z niego zadowolony, jednak jest pewien problem :| Mianowicie chciałbym ustawić jedno forum jako dostępne tylko dla jednej grupy. Ustawiłem wszystko i jak klikam ponownie, to opcja jest zaznaczona i działa. Niestety póżniej jakby wszystko się "restartowaćo" i powraca?o do domyślnych ustawień. Taka sama sytuacja jest z rangami grupowymi, oraz "Zezwoleniami ogólnymi". Podobnie jest też z innym forum, gdzie chcę, żeby było widoczne i dostępne dla innej grupy, a tutaj wszystko znowu się restartuje :/ Proszę o pomoc, bo bardzo mi na tym zależy, a nie wiem co zrobić... :( Pozdrawiam!

Gadatliwa Kasia 

mopek

Wysłany: 13-04-2004, 00:15   

to twój pierwszy post więc na razie delikatnie:

przeczytaj FAQ i dopiero zadawaj pytania (tam masz ?ciągawk?)

zacznij też od tego:
http://www.dj.sup.pl/forum/check_files.php

Dierce

Wysłany: 13-04-2004, 00:22   

Dzięki za odpowiedź! Rozmiary plików się różni?, bo w?a?nie tamte pliczki przerabiałem, gdy wygrywałem MODy :) A więc czym może był spowodowany ten błąd?

antik

Wysłany: 13-04-2004, 02:11   

proponuje dokładnie poczyta? to co autor tej ver. zawar? w opisach
zrobić to nader dokładnie

po zakończeniu zmian tak to powinno mniejwięcej wyglądać
http://www.qwinto.ekonta.us/a/check_files.php

mopek nerwy traci ?? nie wierze :mrgreen:

mopek

Wysłany: 13-04-2004, 02:23   

Cytat:
mopek nerwy traci ?? nie wierze

ja? a gdzie tam? :) jestem oaz? spokoju ;)

Dierce

Wysłany: 13-04-2004, 12:52   

W "Zezwoleniach ogólnych" (czyli Forum:overall) zaznaczyłem "Tryb prosty" i tam chciałem ustawić zezwolenia, to pokaza? się taki komunikat:

Kod:
Could not update auth table

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'auth_view = 0, auth_read = 0, auth_post = 1, auth_reply = 1, au

auth_view = 0, auth_read = 0, auth_post = 1, auth_reply = 1, auth_edit = 1, auth_delete = 1, auth_sticky = 3, auth_announce = 3, auth_globalannounce = 3, auth_vote = 1, auth_pollcreate = 1, auth_attachments = 3, auth_download = 0

Line : 126
File : /home/dj/public_html/forum/admin/admin_overall_forumauth.php

Jak można naprawi? ten problem? Proszę o pomoc...

Przemo

Wysłany: 14-04-2004, 00:00   

http://www.dj.sup.pl/forum/check_files.php
Poza tym wgraj poprawke5

Dierce

Wysłany: 17-04-2004, 12:54   

Przemo, rozmiar pliku includes/constants.php w check_files.php się nie zgadza, ponieważ zainstalowałem jeszcze jeden dodatkowy MOD.

Niestety, wgrałem poprawkę 5 (i uruchomićem plik poprawka5.php), a póżniej wgrałem poprawkę 6 i problemy nadal się powtarzaj? :cry: Czy u innych użytkowników na forach też jest podobny problem? Sprawdzałem na testowym forum by Przemo i tam wszystko działało prawidłowo, a u mnie nadal są problemy... Jak mogę to naprawi?? Proszę o pomoc... Pozdroo.

Gadatliwa Kasia 

shqvarny

Wysłany: 17-04-2004, 13:44   

te? mam ten problem - o forum prywatnym nawet już wcześniej wspominałem, a co zezwoleń ogólnych to m?czące jest kiedy użytkownicy pytaj? się czemu nie mogę edytować i usuwać swoich postów, kiedy ja mam ustawione, że jednak mogę... :/

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi