phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
domeny .com i .net do kupienia
Autor Wiadomość
knebel

Wysłany: 29-09-2005, 12:04   domeny .com i .net do kupienia

Mam możliwość rejestrowania domen .com lub .net za kwotę 5.99 $.
Rejestracja polega na tym, że przesyłasz mi równowartość 5.99$ na konto i podajesz swoje nameserwery lub adres na jaki ma wskazywać domena. Nie zarabiam na tym - mogę tylko pomóc w tanim zdobyciu domeny. ;)
Jeśli jest ktoś chętny aby załapać się na domenkę .com albo .net to niech sie zgłosi do mnie na gg lub pm /mail.

Gadatliwa Kasia 

Widmo

Wysłany: 29-09-2005, 12:41   

^^ U tego pana wyzej mam serwer. Juz 2 miesiac stoi bezawarynie :)

Ostatnio zmieniony przez Widmo 29-09-2005, 12:51, w całości zmieniany 1 raz  

vegetagt

Wysłany: 29-09-2005, 12:46   

^^ ten pan 2x wyzej ma serwer z usa :D

patrick

Wysłany: 29-09-2005, 13:59   

knebel napisał/a:
Rejestracja polega na tym, że przesyłasz mi równowartość 5.99$ na konto i podajesz swoje nameserwery lub adres na jaki ma wskazywać domena

Dobra powiem krotko nikt powazny od ciebie nie kupi domeny i tyle.
Po pierwsze by pobierac pieniadze od kogos etc. potrzebna jest firma. Co sie wiaze z tym nie jestes w wstanie wystawic faktury za wykupiona usluge. I dzialasz nie legalnie :wink:
Po drugie udostepnaisz kod auth info ? I panel do administracji domena ?
No ale coz znajduja sie ludzie co kupuja takie uslugi ... potem krzycza na forach, ze zostali oszukani :/

Przykladowo vpol.pl zarejestruja domene w tej samej cenie i mamy duzo wiekszy komfort ...

Dobra koniec post w/w jest przestroga !!

/edit ... poprawilem posta bo byl zle napisany teraz lepiej wyglada ... ;)
Ostatnio zmieniony przez patrick 29-09-2005, 16:04, w całości zmieniany 2 razy  

knebel

Wysłany: 29-09-2005, 15:59   

Ech... zabawna sytuacja ;)

Nie wiem dlaczego się tak dzieje, ale pozwole sobie na komentarz tego bo to juz nie pierwszy post w którym "psy" na mnie wieszasz ;) (mowa tu o Moderatorze patrick'u).
Jestem zwykłym Użytkownikiem przeglądarki internetowej jak ty. Kiedyś w życiu pomogło mi kilka osób w mojej przygodzie z "Internetem" i osobiście uważam, że jeśli jest taka szansa to również mógłbym pomóc innym ludziom, dla których wydatkowanie nawet kwoty 61 PLN ( standartowy koszt rejestracji domeny .net lub .com + VAT w polskich serwisach ) może być zbyt dużą. Z tego co zaobserwowałem, komentując moje posty ograniczasz się do negowania moich możliwości lub co najmniej podajesz je w wątpliwość. Normalnie się czuję jakbym mial "starszego brata" :wink: :twisted: . Straszny oportunizm z twojej strony :roll:

patrick napisał/a:
...jezeli ktos mysli to kupi domene w normalnej firmie gdzie dostanie fakture etc. Oraz bedzie wiedzial ze wszystko bedzie ok dostanie kod auth info domeny i bedzie mogl ja sobie przedluzyc, przedelegowac bez problemow.

Trafna uwaga. Nie wiem czy się zorientowałeś, ale ja kieruję moją ofertę pomocy do ludzi których na to po prostu nie stać lub chcą na tym zabiegu zaoszczędzić ;) . Nadal nie rozumiem dlaczego traktujesz mnie jak jakiegoś naciągacza. Może cię to zdziwi ale znalazło się kilkanaście osób które zdecydowały się na umieszczenie swoich serwisów www na moim serwerze i co jeszcze bardziej cię zdziwi są bardzo z tej decyzji zadowole :!: :wink:
Co się tyczy rejestracji domen to gwarantuję że nie ma problemów z umieszczeniem danych kupującego domenę w bazie WHOIS i każdy kto się zdecyduje na ten krok - zostanie właścicielem swojej świeżo zakupionej domeny. Wszelkich informacji udzielam na PM lub mail / gg

patrick napisał/a:
...A jak ktos woli rejestrowac domeny czy kupywac uslugi hostingu od firm krzakow albo od pana co "moze zalatwic".

1.- Nie jestem żadną Firmą krzakiem, co wielokrotnie już w swoich postach zaznaczałem. Do Ciebie jednak to nie dociera i dalej klepiesz swoje... Nie posiadam żadnej strony internetowej na ktorej ogłaszałbym swoje "rzekome" usługi hostingowe.
2.- "może załatwić" - heh - zastanawiam się dlaczego od razu nie napisałeś "chce oszukać" ;) ale do rzeczy: Najzwyczajniej na świecie oferuję pomoc w rejestracji domeny po mniejszych kosztach niż u naszych Rejestratorów. 61 PLN a 19 PLN to znaczna różnica ;) . Jeśli ktoś chciałby za te same pienądze zarejestrować sobie trzy domeny - to zapraszam - Chętnie pomoge ;) .

patrick napisał/a:
Wiesz akurat wiem jak to robisz moze kazdy tego dokonac majacy karte kredytowa badz platnosci w internecie. Jest wiele firm a usa dajacyhc domeny za takie ceny.

I co z tego ? ;) Powinieneś cieszyć się z faktu, że są jeszcze na tym świecie osoby które mogą pomóc komuś w takich rzeczach. Fakt korzystania przeze mnie z karty kredytowej nie jest żadną tajemnicą i nie rozumiem o co robisz tutaj wielkie halo. Równie dobrze móglbym się rozliczać z moim providerem na kilka innych sposobów, z których istnienia nie zdajesz sobie chyba nawet sprawy ;) . Posiadanie karty kredytowej jest wielkim plusem i niektóre osoby mogą miec problemy w jej otrzymaniu lub nie mogą chociażby dlatego że nie osiągają dochodów. Zatem moja oferta pomocy jest co najmniej atrakcyjna.
patrick napisał/a:
...Przykladowo z tego co sie orientuje takie cos http://vpol.pl jesto to godna zaufania firma ...

Ależ oczywiście że jest... Powtarzam po raz kolejny - I co z tego ? ;)
patrick napisał/a:
...Niewiem po co ludzie sie w to mieszaja .. ludzie dalej wierza w zlote gory za male kwoty etc. :/

patrick - zapytam szczerze: Czy ty kiedyś komuś pomogłeś na tym Forum ? Jeśli twoje posty mają sprowadzać sie do czegoś takiego - to zastanów sie poważnie nad swoim moderowaniem na tym forum. Jeśli masz jakieś powody do pisania takich rzeczy na temat mojej pomocy bądź działań na rzecz innych, których się podejmuje - to miej chociaż troche klasy i szacunku do innych aby sie zorientować na temat efektów tego co robie. Rzucać błotem na wszystkie strony potrafi byle kto ;) .

Ciekawi mnie ile masz lat?. Tak z czystej ciekawości... Lubię wiedzieć z kim rozmawiam...

pozdrawiam...

patrick

Wysłany: 29-09-2005, 16:06   

glupio wyszlo ze w zlej chwili porprawilem/zmienilem swojego posta.

Ale zostawie te twoje "interesy" no comment.

knebel

Wysłany: 29-09-2005, 16:12   

heh - i tylko tyle masz do powiedzenia ?

Zmieniasz traści postów po napisanych odpowiedziach... próbujesz sterować rozmową jak ci pasuje ?

Sorry chłopie ale chociażby z tego powodu w moich oczach nie zasługujesz na to by być Moderatorem. Bierz odpowiedzialność za to co piszesz. Z resztą to nie pierwszy taki numer który widze w twoim wykonaniu. Zaczynam podejrzewać że to u ciebie dluga praktyka.

kermit

Wysłany: 18-12-2005, 01:50   

znalazłem taniej http://www.candagainternet.com/

irekk

Wysłany: 18-12-2005, 01:58   

tam jest ok 8$ przejedz nizej

to ze tam pisze ze za 2$ to chodzi o to ze jak zamowisz cos u nich ale nie domene to wowczas placisz za domene te 2$

Kisiellak

Wysłany: 18-12-2005, 09:27   Re: domeny .com i .net do kupienia

knebel napisał/a:
Rejestracja polega na tym, że przesyłasz mi równowartość 5.99$ na konto i podajesz swoje nameserwery lub adres na jaki ma wskazywać domena. Nie zarabiam na tym - mogę tylko pomóc w tanim zdobyciu domeny. ;)
Jeśli jest ktoś chętny aby załapać się na domenkę .com albo .net to niech sie zgłosi do mnie na gg lub pm /mail.

To znaczy dolary?
Czy PLN :roll:

Może...

gaku

Wysłany: 18-12-2005, 11:56   

Kisiellak,
Zanim zadasz pytanie użyj narządu zwanego
Mózgiem

Kod:
$
na co Ci to wyglada??
<QSi> na zajebistego

Kisiellak

Wysłany: 20-12-2005, 18:32   

Dolar.No na serio.

budrys

Wysłany: 27-01-2006, 11:44   

kermit napisał/a:
znalazłem taniej http://www.candagainternet.com/

Jeśli są aż takie wahania cenowe:
tutaj 8$ a np w Polsce na webd.pl za 59 PLN to czy ma to jakieś znaczenie jak wykupię domenę w USA.
Czy to się będzie wiązało z jakimiś opóźnieniami w otwieraniu strony?

BPL

Wysłany: 27-01-2006, 12:50   

nie bedzie :)

Gadatliwa Kasia 

knebel

Wysłany: 04-07-2006, 13:32   

Działanie domeny jest takie samo.

Jedyna różnica w tym jest taka że kupiłeś ja u kogoś innego i za mniejsze pieniądze ;P

Odpowiedz do tematu