Przesunięty przez: joli 29-06-2009, 19:40 |
[Propozycja] Ilośc znaków do wpisania przy nazywaniu tematu |
Autor |
Wiadomość |
Acneo
|
Wysłany: 29-11-2005, 02:25 [Propozycja] Ilośc znaków do wpisania przy nazywaniu tematu
|
|
|
Czy można ograniczyć ilość znaków możliwych do wpisania w polu na nazwę tematu do mazymalnej dopszczalnej ilości ??
Bo już nie raz się złapałem na tym że kawałek tematu był ucinany i potem trzeba było edytować posta tak żeby cała treśc się zmieściła.
Albo (to było by wprost świetne, ale może już jest a ja przoczyłem, jesli tak to przepraszam) żebyu admin mógł wybrac ile znaków może być maksymalnie w temacie wątku. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
irekk

|
Wysłany: 29-11-2005, 02:39
|
|
|
znajdz w posting_body.tpl
Cytat: | <td class="row2" width="78%"><span class="gen"><input type="text" name="subject" size="45" maxlength="60" style="width:550px" tabindex="2" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" value="{SUBJECT}" /></span></td> | i edytuj zaznaczona wartosc |
_________________ Cygantura |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 29-11-2005, 17:07
|
|
|
qbs, jeszcze trzeba zrobić ALTER TABLE do SQL'a, aby pole nie było za krótkie.
Edit: do kompletu:
Cytat: | ALTER TABLE `phpbb_topics` CHANGE `topic_title` `topic_title` VARCHAR( 60 ) NOT NULL; |
|
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
irekk

|
Wysłany: 29-11-2005, 22:24
|
|
|
ale on chcial skrocic, jak wydluzyc to fakt trza nieco poprawic |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 29-11-2005, 22:26
|
|
|
qbs, przeczytaj jeszcze raz jego posta. Ja rozumiem to inaczej:
jest ograniczenie, temat jest ucinany i kombinuje jak zapisać temat aby się zmieścił - czyli chce mieć dłuższy temat, tak? |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
|
|
|
 |
irekk

|
Wysłany: 29-11-2005, 22:28
|
|
|
Acneo napisał/a: | Czy można ograniczyć ilość znaków możliwych do wpisania w polu | tu chce ograniczyc
Acneo napisał/a: | Bo już nie raz się złapałem na tym że kawałek tematu był ucinany i potem trzeba było edytować posta tak żeby cała treśc się zmieściła. |
a tu fakt chce czegos odwrotnego |
|
|
|
 |
Acneo
|
Wysłany: 30-11-2005, 11:04
|
|
|
Nieprecyzyjnie się wyraziłem, chce dwóch rzeczy:
1. żeby admin mógł regulować długość tematu
jeśli się nieda tego powyższego zrealizować to
2. aby ilość znaków możliwą do wspisania w pole tytuł (przy pisaniu wątku) ograniczyć do ilości znaków dla tematu która teraz jest usawiona na sztywno. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
chelloPL

|
Wysłany: 30-11-2005, 11:32
|
|
|
Acneo napisał/a: | 1. żeby admin mógł regulować długość tematu |
No to możesz ustawić długość tematu modyfikując styl i wykonując zapytanie do bazy. Acneo napisał/a: | 2. aby ilość znaków możliwą do wspisania w pole tytuł (przy pisaniu wątku) ograniczyć do ilości znaków dla tematu która teraz jest usawiona na sztywno. |
Też powyższe 2 zmiany to powodują. |
|
|
|
 |
|