Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 20:59 |
[problem] tlo forum |
Autor |
Wiadomość |
IzOd
|
Wysłany: 02-09-2005, 19:40 [problem] tlo forum
|
|
|
mam pytanko, a mianowicie:
chcialbym zmienic tlo swojego forum w stylku free table black, i skorzystalem w tym celu z modu wbudowanego w skrypt przema, edytowalem dane stylu i w obrazie tla wstawilem sciezke do danego pliku jpg, ale to nic nie dalo, jpg sie nie wczytal a zamiast wybranego obrazu pojawilo sie inne tlo tylko cale czarne tak jakbym wpisal kod czarnego koloru w polu "kolor tla" a nic tam nie bylo, co mam zrobic zeby to zadzialalo? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
lkos
|
Wysłany: 02-09-2005, 20:13
|
|
|
wyedytuj pliki twojstyl.css overall_header.tpl oraz simple_header.tpl ... gdzies na początku pliku jest o tych kolorah tła.. zmaien je na obrazki |
_________________ Gość byłeś na WebLife? Potrzebujemy nowych userów, postującyh na rozkręcenie! |
|
|
|
|
IzOd
|
Wysłany: 02-09-2005, 20:38
|
|
|
dzieki, sprawdze |
|
|
|
|
lkos
|
Wysłany: 02-09-2005, 20:51
|
|
|
w kodzie tych stron musisz znaleźć fragment:
Kod: | background-color: #twójcolor; |
i zamienić to na
Kod: | background-image: url(templates/Twoj_styl/images/nazwapliku.jpg); |
|
_________________ Gość byłeś na WebLife? Potrzebujemy nowych userów, postującyh na rozkręcenie! |
|
|
|
|
IzOd
|
Wysłany: 06-09-2005, 13:43
|
|
|
wielkie dzieki, wszystko dziala zgodnie z planem ale jest jedno ale...
pojawia sie kawalek pozostalosci z tla nad odnosnikiem do strony glownej, jak to zrobic aby bylo przezroczyste? i wskazywalo tlo a nie kolor taki jaki jest?
i ta ramke, czy tam obwodge ktora na moje oko ma 1-2 pix jak ja zlikwidowac?
pix.JPG tutaj ta obwodke a raczej ramke chcialbym zlikwidowac |
|
Plik ściągnięto 5625 raz(y) 1,64 KB |
blad.JPG a tutaj to zrobic na tlo jak reszta |
|
Plik ściągnięto 5624 raz(y) 3,44 KB |
|
|
|
|
|
lkos
|
Wysłany: 06-09-2005, 14:01
|
|
|
ta ramka czy tam obwódka to chyba raczej jest kolor obramowania.. i to jedynie możesz zlikwidować również w tych plikach wczesneij wymienionych, ale nie chce mi sie dokąłdnie szukać w jakich.. jeśli chodzi o to tło nad obrazekiem do strony głównej to według mnie jest to cały obrazek. wejdź do templates/twój_styl/images/plik_graficzny_tego czegoś i go wyedytuj najlepiej w photoshopie... t.j.: usuń tło tergo pliku lub też zmeiń jego kolor na czarny. |
|
|
|
|
They
|
Wysłany: 06-09-2005, 14:09
|
|
|
te screeny co podales IzOd to w pliku overall_header.tpl . |
|
|
|
|
IzOd
|
Wysłany: 06-09-2005, 14:17
|
|
|
oki z obrazkiem odnaszacym do strony glownej sobie poradzilem, tylko ta ramka mnie dalej dreczy
[ Dodano: 06-09-2005, 15:48 ]
a kij z ramka, zostawie ja |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
lkos
|
Wysłany: 06-09-2005, 14:50
|
|
|
jest to kolor #303030 poniewaz to zmierzyłem swoimi sposobami:)
teraz otwórz overall_header.tpl (jak juz to wczeniej They powiedział), wciąsnij CTRL+F i wpisz #303030. Wyświetli / wyświetylą ci sie miejsce / miejsce w ktorych jest ten fragment tekstu. Zamień go na #000000. |
|
|
|
|
|